به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، در اين كتاب كه به زباني ساده براي جوانان به رشته تاليف در آمده است ، ابتدا فردوسي و شخصيت او و سپس شخصيت پردازي در شاهنامه وكالبد و محتواي اين منظومه سترگ فارسي شرح داده شده و مضامين اخلاقي اثر به صورت موجز بيان مي گردد .
ناصرصارمي معتقد است كه شاهنامه در هر دوره اي نياز به تعريف از حيث ارزيابي و اشتهار دارد ، او مي گويد هنوز در خصوص معرفي و ايجاد انگيزه براي خوانش عميق اين كتاب به نسل جوان كار در خوري انجام نشده است .
در مقدمه اين كتاب آمده است : " شاهنامه ، نه داستان فرزند كشي ، پدر كشي ، نه سرگذشت درگيري و نژادهاست ، كه نامه زندگي است... ، شايد بزرگترين كاري كه فردوسي - پهلوان نخست شاهنامه در كتاب خود كه پيشاهنگ منظومه هاي حماسي است ، انجام داده اشاعه و تبليغ كردار، گفتار و پندار نيك است .
يكرنگي در شعر فردوسي نظريه ادوارد براون را مبني بر دمدمي بودن ايرانيان كه درواقع به نوعي شاعران مثل حافظ را نشانه مي گيرد كمرنگ مي نمايد... ، عرفان شاهنامه پيچش و سنگيني ندارد و براي درك آن نيازي به مدد مفسرين نيست ، چرا كه تناقض در اين منظومه راه نيافته است و زبان و دل شاعر، يكي است .
صارمي در ادامه آورده است : اين مجموعه به خاطر آنهايي است كه مجالي براي سير در شاهنامه نيافته اند و يا همتي بلند به مددشان نيامده .
به عقيده او گنجاندن شاهنامه در يك مجموعه يكصد صفحه اي حكايت بحر در كوزه نيست ، بلكه فقط چشاندن جرعه اي از اين درياي ژرف و شگرف و وسوسه انگيز است ، نظم حماسي به هر شكل درايران مديون كار فردوسي است، شاهنامه جاده اي به سوي نيكي ها مي كشد، پس از گذشتن از آن همه گير و دارها همه چيز به روشنايي مي گرايد ، چرا كه فردوسي فقط شاعر زمان خود و يا كشور خويش نيست .
نظر شما