۲۲ خرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۳۱

سرپرست بازرسي فني و نظارت بر مواد نفتي شركت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي :

15 نوع مكمل غير استاندارد در جايگاه‌هاي بنزين توزيع مي شود

15 نوع مكمل غير استاندارد در جايگاه‌هاي بنزين توزيع مي شود

مدير بهداشت ، ايمني ، محيط زيست و سرپرست بازرسي فني و نظارت بر مواد نفتي شركت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي گفت : درحال حاضر بيش از 15 نوع مكمل با مجوز وزارت صنايع و معادن در كشور توليد و توزيع مي شود كه توليدات آنها استاندارد نيست .

به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر"، محمد حسين اردشيري امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرين فعاليت هاي شركت پالايش پخش فراورده هاي نفتي در رعايت استانداردهاي HSE يا بهداشت ، ايمني و محيط زيست گفت :  در حال حاضر وجود سرب در هوا يكي از مهمترين مشكلات دركشور محسوب مي شود كه وجود مكمل هاي فاقد استاندارد بر شدت اين موضوع افزوده است .

وي افزود : به منظور حل مشكل توليد و توزيع اين نوع مكمل ها كه استانداردهاي زيست محيطي در آنها رعايت نمي شود، شركت پخش فراورده هاي نفتي خود اقدام به ساخت يك كارخانه توليد مكمل مي كند .

وي افزود : اغلب اين مكمل ها در جايگاه‌هاي خصوصي توزيع مي شود .

وي درباره ايمن سازي جايگاه‌هاي عرضه سوخت گفت : ايمن سازي  جايگاه‌هاي سوخت متعلق به شركت انجام شده اما درباره جايگاه‌هاي خصوصي شركت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي آماده همكاري در زمينه فكري  و مالي براي به روز كردن پالايشگاه‌ها است .

اردشيري درپاسخ به سوال مهر مبني بر استاندارد بودن بنزين كشور گفت : درحال حاضر بنزين كشور استاندارد است ولي ميزان گوگرد آن بالاست اما درچند سال اخير ميزان سرب موجود در بنزين به طوركامل حذف شده است .

به گفته وي ، بنزين موجود در بنزين نيز درحد اتساندارد است اما برنامه اي به موافقت وزير صنايع ، نفت به تصويب رسيده است كه تا استاندارد توليد بنزين در كشور به يورو 4 برسد .

وي درباره احداث پالايشگاه‌هاي جديد و رعايت استانداردهاي زيست محيطي در كشور گفت : دريافت مجوز سازمان محيط زيست از مهمترين شروط در ارايه مجوز براي ساخت پالايشگاه جديد محسوب مي شود .

وي اضافه كرد : تاكنون درحدود 20 مجوز ساخت پالايشگاه صادر شده است اما با توجه به عدم صرفه اقتصادي ساخت آنها مشخص نيست .

وي درباره احداث دو پالايشگاه توسط اين شركت گفت : ساخت پالايشگاه آبادان با سرمايه اي معادل 2/2 ميليارد دلار و بندرعباس نيز با هزينه اي معادل 2 ميليارد دلار به زودي آغاز مي شود و درحال حاضر نيزمطالعات امكان سنجي پالايشگاه آبادان توسط يك شركت ايتاليايي انجام شده است .

وي اضافه كرد : مطالعات امكان سنجي پالايشگاه بندرعباس نيز انجام شده و اين پروژه درحال انجام طرح‌هاي بنيادي توسط شركت طراحي و مهندسي ساختمان نفت و يك شركت هندوستاني آغاز شده است .

وي درباره ساخت يك پالايشگاه خصوصي در مازندران نيز گفت : آخرين وضعيت اين پالايشگاه هنوز مشخص نيست اما پيش بيني مي شود اين پالايشگاه در نكا با ظرفيتي معادل 120 هزار بشكه باشد اما ممكن است اين آمار تغيير كند .

وي درباره ساخت پالايشگاه در شهرهاي شمالي كشور با توجه به اينكه بسياري از زمين‌هاي اين شهرها تحت نظارت است گفت : با توجه به اينكه پالايشگاه‌هاي جديد بر مبناي آخرين تكنولوژي ها خواهد بود درنتيجه ميزان آلودگي اين پالايشگاه‌ها بسيار كم و حتي بدون آن خواهد بود .

مدير بهداشت ، ايمني و محيط زيست شركت پالايش و پخش فراورده هاي نفتي در پاسخ به سوال مهر مبني براينكه چه اقداماتي براي جلوگيري از حريق پالايشگاه يا خط لوله هاي انتقال در كشور انجام مي شود با توجه به اينكه بسياري از خط لوله هاي كشور فرسوده هستند انجام مي شود گفت : درحال حاضر پيشگيري از آسيب ديدن خط لوله و استفاده از تكنولوژي هاي پيشرفته در نشت يابي از مهمترين اقدامات در اين زمينه محسوب مي شود .

وي تصريح كرد : درحال حاضر بيشترين حجم آسيب ها به خط لوله هاي كشور توسط نيروي انساني براي انجام طرح‌هاي مختلف انجام مي شود. اين درحالي است كه شركت هاي قبل از اجراي طرح توسط نيروهاي انساني خود با ما هماهنگي هاي لازم را انجام نمي دهند .

وي اضافه كرد : درحال حاضر در استان تهران دو خط لوله انتقال بنزين و نفت و گاز ري - قوچك و ري - كن وجود دارد كه خط لوله ري ، قوچك به دليل فرسوده بودن آن درحال بازسازي است .

وي افزود : دربخشي ازپروژه  تعويض خط لوله ري ، قوچك با اراضي سازمان محيط زيست در تعارض بوديم كه طبق توافق قرار شد حداقل خسارت ها به اين اراضي بزنيم .

اردشيري درباره خط لوله ري ، كن نيز گفت : 3400 كيلومتر از اين خط لوله تعويض شده است و تنها 7 كيلومتر از آن باقي مانده است كه در اين باره نيز با شهرداري به توافقاتي دست يافته ايم .

به گفته اين مقام مسئول ، در پالايشگاه تهران نيز پروژه اي با يك شركت ژاپني درحال انجام است تا به وسيله آن آبهاي زير زميني برداشت ، تصفيه و مجددا مورد استفاده قرار مي گيرد اين پروژه در دوفاز بوده كه فاز اول آن به پايان رسيده است و فاز دوم اين پروژه نيز درحال انجام است .

وي اضافه كرد : فاز دوم آن نيز تا  نيمه اول سال جاري به امام مي رسد اما نكته مهم اين است تاكنون هيچ مشكلي همچون بيماري  به دليل وجود پالايشگاه تهران و نفت مشاهده نشده است .

کد خبر 338442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha