به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از آسوشيتدپرس، اين ديپلمات ها مدعي شدند كه غرب در صدد است تا با همراه كردن روسيه و چين ، ايران را براي توقف فعاليت هاي غني سازي تحت فشار قرار دهد.
اين ديپلمات ها گفتند: پكن مخالف امضاي بيانيه مشترك است و مسكو هم به نظر مي رسد تمايل به مخالفت دارد.
رويترز افزود مخالفت چين و روسيه بيانگر شكاف عميق بين غرب و شرق است كه دو هفته پيش بين شش كشور قدرتمند جهان (آلمان، انگليس، آمريكا، فرانسه ، چين، و روسيه) ايجاد شد .
ديپلمات ديگري در آژانس بين المللي انرژي اتمي هم كه نامي از وي برده نشده است گفت : چين مخالف صدور بيانيه مشترك درباره ايران است و روسيه نيز ممكن است در اين روند از چين تبعيت كند و با يك بيانيه مشترك مخالفت كند.
ديپلمات ديگري هم در اين باره اظهار داشت: به نظر مي رسد پكن از سوي جنبش غير متعهدها تحت فشار باشد.
از سوي ديگر "مارگارت بكت" وزير امور خارجه انگليس پس از نشست امروز وين ادعا كرد كه تمام پنج عضو دائم شوراي امنيت بعلاوه آلمان از رويكردي مشترك در خصوص ايران حمايت مي كنند.
يك ديپلمات در اين باره گفت كه فرانسه، انگليس و آلمان پيش نويس بيانيه اي را در خصوص ايران اصلاح كردند و اميدوارند كه مسكو و پكن هم از نسخه نهايي آن حمايت كنند.
ديپلمات ديگري در همين رابطه از احتمال بروز اختلافات بيشتر خبر داد و اظهار داشت كه چين، روسيه و احتمالاً آلمان ممكن است به ايران اجازه غني سازي درمقياس كوچك و كنترل شده بدهند و ممكن است چين نيز از تحميل تحريم عليه ايران خود داري كند.
يك ديپلمات ديگر همچنين تعليق بلند مدت غني سازي در ايران را كه قابل راستي آزمايي باشد براي آمريكا و متحدينش يك خط قرمز توصيف كرد.
همچنين آسوشيتدپرس بر اساس اسنادي كه ادعا كرده متعلق به دولت آمريكا است ، و ديپلمات هاي ناشناس در اختيار اين خبرگزاري قرار داده اند گزارش داد آمريكا در اين سند همه كشورهاي عضو شوراي حكام را تشويق كرده است تا بيانيه محكمي دربارخ ايران داشته باشند و از ايران بخواهند تا در زمينه پيشنهادات با غرب گفتگو كند.
بر اساس اين سند اگر ايران پيشنهادها را رد كند پنج عضو دائم شوراي امنيت بعلاوه آلمان تدابيري را در سازمان ملل براي فشار بر تهران در راستاي تغيير موضع دنبال خواهند كرد.
آسوشيتدپرس همچنين از سند ديگري كه به ادعاي اين خبر گزاري متعلق به آلمان ، انگليس و فرانسه است مي نويسد اگر ايران به درخواست ها بي اعتنايي كند شوراي امنيت گزينه اي جز افزايش فشار بر اين كشور نخواهد داشت.
در بيانيه اروپا آمده است: مهمترين گام براي اعتماد سازي براي ايران خودداري از تمام فعاليت هاي مربوط به غني سازي و فعاليت هاي بازفرآوري تا احياي اعتماد سازي بين المللي خواهد بود.
همچنين بر اساس متن آمريكا ؛ اگر ايران موفق به اعتماد سازي بين المللي شود تعليق كامل فعاليت هاي مربوط به غني سازي و بازفرآوري مهم خواهد بود.
يك ديپلمات ديگر گفته است كه اروپا و آمريكا در صدد رايزني در بين اعضاي مهم و تاثير گذار جنبش غير متعهدها مانند هند و مصر ، آرژانتين، و برزيل هستند تا به حمايت اين جنبش از فعاليت هاي هسته اي ايران پايان دهند و موضوع هسته اي تهران را به شوراي امنيت ارجاع دهند.
نظر شما