به گزارش خبرنگاراقتصادي مهر، جواد معصومي در همايش ضرورت آشنايي مديران با بحث مالكيت فكري و مديريت تحقيق و توسعه كه درسالن اجتماعات سازمان مديريت صنعتي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران برگزار شد، با اشاره به نقش مهم عامل بازار در توسعه فناوري، گفت: عامل بازار به ويژه بازاردولتي مهمترين عامل نقش آفرين در توسعه فناوري است.
وي افزود: نظام بايد براي استفاده از بازار در راستاي توسعه فناوري عزم ملي و سياست جامع داشته باشد و با بكارگيري از متخصصان داخلي وتمركزبر روي انتقال دانش فني بجاي خلق آن تمركز كند .
كارشناس بنياد توسعه فردا تصريح كرد: ايجاد ارتباط ميان شركت هاي ايراني و مجموعه هاي خارج از كشوربراي ارتقاي سطح تكنولوژي اين شركت ها و دسترسي بهتر به بازارهاي جهاني بايد كمك شود.
وي بر هدفمند كردن و استفاده هوشمندانه تر از سرمايه اي كه براي انتقال فناوري و خريد ماشين آلات از كشورخارج مي شود، تاكيد كرد.
معصومي با اشاره به ثبت سالانه كمتراز 2 هزاراختراع در ايران، گفت: اين درحالي است كه در سال گذشته در ژاپن بيش از 420 هزار، در كره بيش از 100 هزار و چين بيش از 20 هزاراختراع به ثبت رسيد.
معصومي افزود: در اين ميان، در ايران بيش از 90 درصد اختراعات اصلا اختراع نيست و داراي اشكالات فني هستند.
وي حق ثبت اختراع، علائم تجاري، طراحي هاي صنعتي، حق نسخه برداري علائم و نشانگرهاي جغرافيايي و اسرار تجاري را از تعاريف پايه در مالكيت فكري دانست.
كارشناس بنياد توسعه فردا تصريح كرد: مالكيت فكري فرصتي بزرگ براي توسعه اقتصادي صنعتي است و در صورت غفلت به تهديدي بزرگ تبديل مي شود.
نظر شما