اين نويسنده عراقي با انتقاد از اينكه دادگاه محاكمه صدام با بررسي جنايت وي در دجيل آغاز شده است،تاكيد كرد:صدام در ابتدا به علت براندازي حكومت نظام عبدالرحمن عارف در سال 1968 و كودتا عليه وي و در واقع غصب قدرت محاكمه مي شد.
اين نويسنده وشخصيت سياسي عراق همچنين درادامه خاطرنشان كرد: به نظر من مسئله اي بسيار مهم وجود دارد كه حقوقدانان به آن توجه نكردند و آن فرار صدام به هنگام وقوع جنگ و مخفي شدن در حفره اي بود. به نظر من اين اقدام وي خيانتي بزرگ بود كه به عنوان رئيس جمهوري عراق و فرمانده نيروهاي نظامي اين كشور انجام داد و همين براي متهم شدن وي كافي بود.
"كفاح محمود كريم" درپاسخ به اين سوال كه طولاني شدن دادگاه محاكمه صدام بيانگر چه مسئله اي مي تواند باشد، با بيان اينكه نزديك به 40 سال،عراقي ها صدام ديكتاتوررا تحمل كردند، تاكيد كرد: در واقع با اين محاكمه نه فقط صدام بلكه تمام صداميون درجهان محاكمه مي شوند.
وي افزود:" به همين علت است كه ما شاهد اين مسئله هستيم كه ازديگركشورها تروريست ها به عراق مي آيند وبراي ما مشكلاتي را ايجاد مي كنند".
اين نويسنده عراقي درعين حال براين مسئله تاكيد داشت كه دروراي طولاني شدن دادگاه صدام مي تواند اهداف سياسي نهفته باشد.
"كفاح محمود" كه مقالاتش در روزنامه هاي عرب زبان از جمله در الحيات والشرق الاوسط منتشرمي شود، افزود: كساني هستند كه تلاش دارند از طريق دادگاه صدام به منافعشان در عراق و منطقه برسند.
درمورد اينكه آمريكايي ها درتلاش هستند تا شبح صدام را درعراق نگاه دارند و آيا طولاني شدن دادگاه محاكمه وي درواقع تلاشي براي محقق شدن اين هدف است،تصريح كرد: "مي توان اين گونه پنداشت، اما تا حدودي هم در اين مورد مبالغه و اغراق شده است".
"كفاح محمود" در پاسخ به اين سوال مهر مبني بر اينكه با توجه به تشكيل دولت جديد عراق،پرونده صدام چه خواهد شد، اظهار داشت : هيچ ارتباطي نمي توان بين اين دو مشاهده كرد و روند دادگاه صدام نيز ازآن تاثير نخواهد پذيرفت.
اين نويسنده عراقي، علت كناره گيري "رزكار امين" قاضي سابق دادگاه صدام را فشارهاي سياسي اعلام كرد.
سي و چهارمين جلسه محاكمه صدام روز گذشته به رياست قاضي رئوف رشيد عبدالرحمن در ادامه رسيدگي به جنايت وي و همدستانش در كشتار مردم دجيل برگزار شد و ادامه آن به دوشنبه آتي موكول شد.
نظر شما