۲۵ خرداد ۱۳۸۵، ۱۹:۴۵

دكتر ولايتي در مجمع عمومي جامعه اسلامي كارمندان :

به هيچ وجه از غني سازي عقب نشيني نخواهيم كرد / اگر ايستادگي نكنيم دستاوردهاي تاريخي مردم ايران از بين مي رود

به هيچ وجه از غني سازي عقب نشيني نخواهيم كرد / اگر ايستادگي نكنيم دستاوردهاي تاريخي مردم ايران از بين مي رود

در جهان امروز، قدرت از مسير تكنولوژي مي گذرد و ما بايد با سرعت، عقب ماندگي هاي چند قرنه را جبران كنيم، اگر مي خواهيم پيشرفت كنيم، بايد ايستادگي كنيم و اگر ايستادگي نكنيم، كل كشور و همه دستاوردهاي تاريخي مردم ايران از بين مي رود.

دكتر علي اكبر ولايتي ، وزير سابق امور خارجه و مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بين الملل، سخنران اصلي مجمع عمومي جامعه اسلامي كارمندان بود.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، ولايتي سخنان خويش را با طرح اين سئوال كه "آيا ايستادگي در موضوع هسته اي، تا آخرين حد، منطقي و صحيح است يا خير" شروع كرد. 

ولايتي گفت: امروز برخي خودي ها هم سئوال مي كنند كه چرا بايد كشور در موضوع هسته اي به سمت بحران و خطر پيش برود و آيا ما براي هر موضوعي در سياست خارجي تا مرز خطر پيش مي رويم يا فقط بر سر برخي موضوعات چنين مي كنيم و به اصطلاح خطر مي كنيم.

در زمان جنگ، آنچه را كه امروز ما را از آن مي ترسانند، به عينه وجود داشت و ما همه عوارض ايستادگي را لمس مي كرديم، شرايط از امروز به مراتب بدتر بود در همان شرايط هم عده اي در داخل به اصطلاح " از پشت خنجر" مي زدند و ايستادگي ملت را زير سئوال مي بردند

وي با ارائه تحليلي از شرايط كشور در دوره آغاز جنگ تحميلي گفت: در زمان جنگ، آنچه را كه امروز ما را از آن مي ترسانند، به عينه وجود داشت و ما همه عوارض ايستادگي را لمس مي كرديم، شرايط از امروز به مراتب بدتر بود، شهرهاي غربي كشور كه معمولا پرجمعيت هم بودند، زير بمب و موشك دشمن قرار داشت و در همان شرايط هم عده اي در داخل به اصطلاح "از پشت خنجر" مي زدند و ايستادگي ملت را زير سئوال مي بردند.

ولايتي تصريح كرد: اگر حداقل دستاورد ايستادگي در جنگ اين بود كه نظام و كشور و تماميت ارضي حفظ شد، اين قابل قبول است، هركاري كه مهم تر باشد يا نتايج پراهميت تر داشته باشد، قطعا خطرات و هزينه هاي آن نيز بيشتر است. خود انقلاب اسلامي محصول 200 سال مقاومت مردم در برابر استعمار و استبداد بود، جنگ اول ايران و روس، 10 سال طول كشيد و مردم بسيار قرباني دادند، علما فتواي جهاد دادند و چيزي شبيه بسيج امروزي در جامعه ايجاد شد، حتي يكي از علماي زمان به نام "مرحوم سيد محمد طباطبايي"  آنقدر در جبهه جنگ با روس ها ماند كه به "سيد محمد مجاهد" معروف شد.

مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور بين الملل ادامه داد: موضوع هسته اي نه اولين و نه آخرين موردي است كه ما بخاطر ايستادگي بر مواضع مان با اين مسائل مواجه مي شويم، امروز مسئله هسته اي، مسئله اساسي ماست، اگر هم اينقدر اهميت نداشت كه البته دارد، همين كه چنين مخالفت و سرسختي كشورهاي غربي را برانگيخته است، نشان مي دهد كه مهم و اساسي است، ما همين مسائل را در نهضت ملي كردن صنعت نفت هم داشتيم، انگليسي ها ناوگان خودشان را به خليج فارس آوردند و نفت ايران را تحريم كردند و روسها طلاهاي ايران را ندادند.

وي افزود: در زمان اقامت امام (ره) در پاريس و بعد از فرار شاه، عده اي مرتب به ايشان مي گفتند، به ايران نرويد، امام گفتند حالا كه اينقدر اصرار مي كنند كه نروم، حتما مي روم، اينكه در شرايط فعلي همه مخالفان ايران اجماع كرده اند تا ما به انرژي هسته اي نرسيم، حتما بايد برسيم.

ولايتي با رد اين مسئله كه بعضي ها مي گويند مسئله فلسطين ربطي به ما ندارد، گفت: كشور و ملتي كه درون خانه اش بنشيند و بگويد من به كسي كار ندارم، ذليل مي شود و دشمن به سراغش مي آيد، پايه هاي امنيت ما در منطقه است و در آنجا تعريف مي شود.

وزير سابق امور خارجه ايران تصريح كرد: اگر ايستادگي نكنيم، كل كشور و همه دستاوردهاي تاريخي مردم ايران از بين مي رود، مردم در مورد چند چيز اصلا كوتاه نمي آيند و خواهند ايستاد، يكي مسئله اسلام است كه مردم هميشه آماده فداكاري و جانبازي هستند، دومين مسئله نظام جمهوري اسلامي است كه هر اتفاقي كه ماهيت و هويت نظام را تهديد كند، مردم به صحنه مي آيند و ايستادگي مي كنند و مسئله بعدي "استقلال و تماميت ارضي كشور" است كه مردم حاضرند براي آن جانشان را هم بدهند.

در جهان امروز، قدرت از مسير تكنولوژي مي گذرد و ما بايد با سرعت،  عقب ماندگي هاي چند قرنه را جبران كنيم، اگر مي خواهيم پيشرفت كنيم، بايد ايستادگي كنيم ،اگر ايستادگي نكنيم، كل كشور و همه دستاوردهاي تاريخي مردم ايران از بين مي رود

ولايتي مسئله هسته اي را جزو "منافع و مصالح استراتژيك ملي" توصيف كرد و گفت: در جهان امروز، قدرت از مسير تكنولوژي مي گذرد و ما بايد با سرعت، عقب ماندگي هاي چند قرنه را جبران كنيم و اگر مي خواهيم پيشرفت كنيم، بايد ايستادگي كنيم.

مشاور عالي مقام معظم رهبري با اشاره رفتار تحقيرآميز غربي ها با ايران گفت: آلماني ها قرار بود يك كارخانه دفع آفات نباتي در قزوين احداث كنند كه بعداز انقلاب گفتند چون ممكن است از آن سلاح شيميايي درست كنيد، ما اين كارخانه را نمي سازيم، يا در مورد آلياژهاي خاصي از فولاد همين حرف را مي زنند و مي گويند چون استفاده دوگانه دارد، ما به شما نمي دهيم.

وي تاكيد كرد: موضع رسمي نظام، ايستادگي در موضوع هسته اي است و ما خواستار غني سازي صلح آميز در چارچوب N.P.T هستيم، پيشنهاداتي هم كه تا به حال از غرب مطرح شده، تقريبا همه مشابه هم بودند؛ سياست ما پايداري در صحنه عمل و استمرار مذاكره بوده است.

وي با اشاره به موضع گيري هاي سازمان ملل در خصوص جنگ ايران و عراق گفت: اولين قطعنامه اي كه سازمان ملل در مورد جنگ ايران و عراق صادر كرد، قطعنامه 479 صرفا بر آتش بس و مذاكره تاكيد كرده بود كه اگر ما مي پذيرفتيم ، بعثي ها در خاكمان ماندگار شده بودند، اما با ايستادگي ايران، قطعنامه 598 مطرح شد كه عقب نشيني، آتش بس، تعيين متجاوز در آن مطرح بود، البته نمي خواهم بگويم كه ما به همه خواسته هاي خود رسيديم.

ولايتي گفت: روش معقولانه جمهوري اسلامي كه هيچ وقت مذاكره را نفي نكرده، بسيار موثر بوده است. 

 وزير سابق امور خارجه در پايان سخنانش  تاكيد كرد:"جمهوري اسلامي به هيچ وجه از غني سازي عقب نشيني نخواهد كرد".

در حاشيه:

-مهندس مرتضي نبوي، مدير مسئول روزنامه رسالت و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و چند تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جمله ميهمانان مراسم بود.

-سجادي، دبيركل جامعه اسلامي كارمندان از دكتر ولايتي به عنوان "مرد طب و تاريخ و سياست" نام برد.

-هنگامي كه دكتر ولايتي ، سخنان خود را با اين جمله كه "جمهوري اسلامي به هيچ وجه از غني سازي عقب نشيني نخواهد كرد" پايان برد، حاضران تكبير گفتند.

-بندهايي از مرامنامه جامعه اسلامي كارمندان بر روي ديوارهاي سالن نصب شده بود، از جمله:"جامعه اسلامي كارمندان معتقد به ولايت فقيه است كه همانا استمرار حركت انبياء و معصومين است و خود را مكلف به دفاع از خط ولايت مي داند".

کد خبر 340105

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha