به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از شينهوا، "جي پي كويرالا" نخست وزير و "پوشپا كامال دهال" مشهور به "پراچاندا" رهبر حزب كمونيست نپال امروز براي اولين بار از زمان آغاز شورش هاي مسلحانه در يك دهه پيش در اين كشور باهم ديدار كردند.
هدف از اين ديدار،مذاكره براي رفع اختلاف دو طرف قبل از برگزاري انتخابات مجلس موسسان نپال است كه هدف از تشكيل آن تدوين قانون اساسي جديدي براي اين كشور عنوان شده است.
كويرالا اواخر ماه آوريل سال جاري مامور تشكيل كابينه اي متشكل از ائتلاف هفت حزب شد در حالي كه "گيانندرا" پادشاه نپال يك هفته قبل از آن دستور برگزاري مجدد جلسات پارلمان را صادر كرد كه در پي اعلام وضعيت اضطراري در فوريه سال 2005 ميلادي آن را منحل اعلام كرده بود.
فرمان تشكيل مجدد پارلمان پس از حدود سه هفته تظاهرات عليه اداره امور مستقيم توسط پادشاه صادر شد كه در جريان آن، چند نفر در برخورد تظاهركنندگان و نيروهاي ارتش و پليس جان خود را از دست دادند.
پارلمان جديد با تصويب لوايحي،عنوان مذهبي پادشاه را سلب و خاندان سلطنتي را موظف به پرداخت ماليات كرد و اعلام داشت كه به منظور اصلاح قانون اساسي، انتخابات مجلس موسسان را برگزار مي كند.
دولت در نظر دارد با اين اصلاحيه، اختيارات سياسي پادشاه را كاهش و مقام وي را به رئيس تشريفاتي كشور تقليل دهد.
طرفداران حزب كمونيست نپال روز اول ژوئن تظاهراتي را در كاتماندو و يك شهر ديگر اين كشور برگزار كردند و خواستار آن شدند كه در اصلاح قانون اساسي، نظام پادشاهي ملغي شود، اما نخست وزير چنين تغييري را قابل قبول ندانسته است.
به گزارش "مهر"، در خلال يك دهه گذشته، نپال با جنگ داخلي روبرو بوده و گفته مي شود در جريان آن دست كم 13 هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
اين شورش توسط حزب كمونيست نپال آغاز شد كه نفرات مسلح آن در حال حاضر بر بخش هايي از كشور به ويژه در نواحي روستايي مسلط هستند.
حزب كمونيست نپال در سال 1994 ميلادي توسط "پوشپا كامال دهال" تشكيل شد كه عنوان پراچاندرا (به معني مهيب) را براي خود برگزيده است.
اين حزب خود را تابع انديشه هاي "ماتوتسه تونگ" رهبر انقلاب چين مي داند و هدف خود را استقرار "دموكراسي نوين" اعلام داشته است. اين هدف شامل بركناري رژيم سلطنتي و تبديل نپال به يك كشور كمونيستي است.
نظر شما