۲۶ خرداد ۱۳۸۵، ۱۵:۲۰

/تكرار/ در كنفرانس مطبوعاتي مشترك وزيران دفاع ايران و سوريه؛

نجار: برگزاري مانور مشترك با كشورهاي منطقه را دنبال مي كنيم / توركماني: جبهه ضداسرائيلي با وارد شدن تمامي كشورها و ملت ها گسترش يابد

نجار: برگزاري مانور مشترك با كشورهاي منطقه را دنبال مي كنيم / توركماني: جبهه ضداسرائيلي با وارد شدن تمامي كشورها و ملت ها گسترش يابد

وزير دفاع سوريه با تاكيد بر لزوم ايجاد جبهه اي فراگير و گسترده در خصوص مقابله با توطئه هاي اسرائيل خاطرنشان كرد: اين جبهه بايد با حضور تمامي جنبش ها، كشورها و ملت ها، قدرت و گسترش يابد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، وزيران دفاع ايران و سوريه پس از انجام دومين دور از گفت وگوها و امضاي يادداشت تفاهم همكاري ميان دو كشور در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي حاضر شده و به سئوالات آنها پاسخ گفتند.

سردار نجار در ابتداي اين كنفرانس خبري، ايران و سوريه را كشورهاي مهم جهان اسلام خواند و گفت: اين سفر به دعوت من انجام شده و در طول مذاكرات هيات سوري و ايراني و با توجه به مشتركات گسترده و تاريخي دو كشور، توافقات مختلفي حاصل و يك يادداشت تفاهم نيز به امضا رسيد.

وي افزايش سطح همكاريها و استفاده از راهكارهاي جديد را ازجمله موارد مورد توافق در اين مذاكرات دانست.

وزير دفاع كشورمان همكاري هاي دو كشور را الگويي براي همكاري هاي كشورهاي مسلمان عنوان كرد و افزود: ايران و سوريه معتقدند آرامش و امنيت در منطقه فقط با همدلي و همكاري كشورهاي منطقه حاصل مي شود و نيازي به دخالت نيروهاي فرا منطقه اي وجود ندارد.

نجار تاكيد كرد: ايران امنيت سوريه را امنيت خود و توان ايران را قدرت سوريه قلمداد مي كند.

وي در پاسخ به سئوالي در خصوص گسترش همكاريهاي دفاعي ايران نيز گفت: روابط گسترده و در سطوح بالا همچون رابطه با سوريه را در ارتباط با ديگر كشورها نيز دنبال مي كنيم چون پيام ما به اين كشورها، همدلي و رحمت است تا منطقه عاري از هرگونه تشنج باشد.

وزير دفاع كشورمان پيگيري امضاي توافقنامه هاي عدم تعرض و برگزاري مانور مشترك با كشورهاي منطقه را از ديگر اقدامات در دستور كار وزارت دفاع كشورمان ذكر كرد و از برگزاري قريب الوقوع اجلاس وزراي دفاع كشورهاي منطقه و همسايه هاي عراق خبر داد.

حمايت از مردم مظلوم فلسطين ديگر موضوعي بود كه از وزير دفاع كشورمان پرسيده شد كه وي پاسخ داد: حمايت معنوي ايران و سوريه از مردم مظلوم فلسطين ادامه خواهد داشت و دو كشور حملات وحشيانه رژيم صهيونيستي كه طي چند روز گذشته نيز افزايش يافته را محكوم مي كنند.

سردار نجار در پاسخ به سئوال ديگري در زمينه تهديدات آمريكا برضد ايران و سوريه تاكيد كرد: اين سخنان موضوع جديدي نيست و نوعي جنگ رواني محسوب مي شود، اما با اتحاد و همدلي كشورهاي اسلامي كه هر روز نيز پررنگ تر مي شود، اين تهديدات به جايي نمي رسد.

وي همچنين در خصوص فروش اقلام دفاعي به سوريه گفت: با توجه به اشتراكات فراوان دو كشور، همكاريهاي تجاري ايران و سوريه در سطح بالايي قرار دارد و در خصوص همكاريهاي دفاعي و فروش اقلام نيز بر طبق يادداشت تفاهم منعقد شده، همكاريهايي صورت خواهد گرفت.

وزير دفاع در خصوص توليد نسل جديدتر موشك هاي موسوم به شهاب در كشورمان كه مورد سئوال يكي از خبرنگاران خارجي بود، افزود: تمامي اقلام و استراتژي هاي ايران دفاعي است و در همين راستا نيز كارهاي تحقيقاتي بر روي توليد انواع موشك همچون گذشته ادامه دارد.

به گزارش "مهر"، سپهبد حسن توركماني نيز در اين كنفرانس با تقدير از استقبال و مهمان نوازي مطلوب ايران اظهار داشت: ايران و سوريه در معرض تهديدات مستمر دشمنان قرار دارند و لزوم ايجاد جبهه اي مستحكم براي متحد شدن به منظور مقابله با توطئه هاي اسرائيل احساس مي شود.

وزير دفاع سوريه با اشاره به ديدارهاي خود با مقامات مختلف كشورمان، امضاي يادداشت تفاهم را نشانگر عزم دو كشور براي گسترش همكاري ها و استفاده از مكانيسم هاي جديد در تعاملات منطقه اي دانست.

وي همكاري ها و مناسبات ايران و سوريه را الگويي براي برخورد با چالش هاي منطقه اي و فرامنطقه اي ذكر كرد و در خصوص بازديد از توانمندي هاي دفاعي كشورمان گفت: بازديدهاي صورت گرفته مايه تحسين هيات سوري شد و ما اين موفقيت ها را همچون اقتدار خود مي دانيم و در اين زمينه نيز توافق شد تا از اطلاعات و تجربيات ايران براي تقويت توانمندي هاي سوريه استفاده كنيم.

يكي از خبرنگاران رسانه هاي خارجي از امكان تاسيس پايگاههاي نظامي مشترك در مرزهاي سوريه پرسيد كه وزير دفاع اين كشور با رد اين موضوع خاطرنشان كرد: ما زبان علت ايجاد چنين پايگاههايي را متوجه نمي شويم چون آمريكاست كه اينگونه اقدامات را انجام مي دهد.

توركماني تاكيد كرد: اين نامگذاريها را دوست نداريم و در مذاكرات ايران و سوريه نيز مطرح نبوده است چون راههاي زيادي براي همكاري در عرصه هاي مختلف وجود دارد كه نياز به ايجاد چنين پايگاههايي را از بين مي برد.

وزير دفاع سوريه در پاسخ به سئوالي درباره تهديدات آمريكا نيز گفت: اين تهديدات چيز جديدي نيست و معتقديم در عرصه سياسي بايد مقاومت نمود و در چارچوب نظامي نيز بايد از روش هاي خاص استفاده كرد.

خبرنگاري ديگر از اقدامات و مواضع سوريه در قبال حمله احتمالي اسرائيل به تاسيسات هسته اي ايران پرسيد كه سپهبد تركماني اظهار داشت: فكر نمي كنم وظيفه داشته باشم در مقابل نمايندگان رسانه ها نقشه هاي ملموس خود را در اين زمينه بازگو كنم.

ايجاد جبهه واحد در برابر خطر رژيم صهيونيستي نيز از موضوعات مطرح شده در سئوالات امروز بود كه وزير دفاع سوريه گفت: در خصوص ايجاد جنبشي در مقابل اسرائيل گفت وگو شد و ايران و سوريه نيز تاكيد كردند كه بايد جبهه ضداسرائيلي با وارد شدن تمامي جنبش ها، كشورها و ملت ها قدرت و گسترش يابد و فعال كردن اين پايگاه ها در مقابل تهديدات آمريكا و اسرائيل جزو سياست ماست.

کد خبر 340275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha