۲۷ خرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۰۵

با كنكور تا كنكور - 2 / رئيس انجمن علمي مددكاري ايران در گفتگو با مهر :

مشكل جامعه سياست هاي اجتماعي و فرهنگي است نه كنكور / عدم قبولي در كنكور فاجعه نيست

مشكل جامعه سياست هاي اجتماعي و فرهنگي است نه كنكور / عدم قبولي در كنكور فاجعه نيست

داوطلبان كنكور مطمئن باشند كه در صورت عدم قبولي در كنكور هيچ فاجعه اي اتفاق نيفتاده و شايد خوشبخت تر هم باشند. با توجه به نيازهاي كشور و پذيرش مازاد بر نياز پذيرفته نشدن در دانشگاه ها فاجعه اي را براي داوطلبين به دنبال نخواهد داشت.

دكتر "مصطفي اقليما" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: بهتر است داوطلبين در صورت عدم قبولي در كنكور به جاي گذراندن 4 سال در دانشگاه و بيكاري پس از آن، دو سال از عمرشان را به فراگيري فن و تخصص بپردازند و مطمئن باشند اين دو سال ثمرات بهتري را در بردارد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: فشارهاي خانواده ها كه ناشي از رواج مدرك گرايي در فرهنگ و جامعه ما است، اضطراب را براي داوطلبان مضاعف مي كند.

وي اضافه كرد: اين مدرك گرايي باعث افزايش روز افزون دانشگاه هاي پولي در كشور شده است به طوري كه امروزه دانشگاه هاي علمي كاربردي با كاركردي مغاير با اهداف اوليه تأسيس و در هر گوشه شهر ايجاد شده است. اين در حالي است كه در تمام دنيا تعداد دانشگاه هاي پولي بسيار كمتر از ايران است.

اقليما تأكيد كرد: مشكل كشور ما كنكور نيست مشكل سياست هاي اجتماعي  و فرهنگ است كه براي افراد ارزشگذاري را به افرد تحصيل كرده محدود كرده است. درحالي كه در كشورهاي پيشرفته كار، ارزش بالاتري از مدرك دانشگاهي دارد و افراد با مشاغل پائين درآمدهاي بالايي دارند و جامعه نيز به همان اندازه به اين افراد نيز احترام مي گذارد.

وي با بيان اين كه در اجتماع ايران ارزش مشاغل پائين آورده شده است گفت: بايد براي كاهش فشار كنكور، زير بناي تفكر جامعه و سياست هاي دولت را تغيير داد.

رئيس انجمن علمي مددكاري ايران افزود: از سوي ديگر خانواده براي موفقيت فرزندانشان در كنكور هزينه هاي هنگفتي را صرف مي كنند و آنها را در دبيرستان هاي خصوصي و كلاس هاي كنكور ثبت نام مي كنند و همين امر باعث تنزل كيفيت در مدارس دولتي مي شود.

وي اظهار داشت: با اين نگاه مدرك گرا و عدم تخصص اكنون جامعه فلج شده و بيكاري جوانان تحصيل كرده معضل مضاعفي به شمار مي آيد. سياست هاي جامعه ارزش افراد را يكسان نمي بينند و اين فرهنگ زماني تغيير مي كند كه سياست ها و نگاه هاي دولتي نيز تغيير كند.

اقليما خاطرنشان كرد: نگرش معلمان در مدارس نيز بايد تغيير كند و دانش آموزان را با تست زني و صرفا ورود به دانشگاه ها تربيت نكنند.

کد خبر 340713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha