به گزارش خبرنگار اجمتماعي خبرگزاري مهر ، فصل تابستان همواره با جوش و خروش بچه ها براي رفتن به تفريح و بازي و سرگرمي ، تعريف مي شود اما سه ماه تعطيلي هميشه براي همگان خوش يمن و خوشحال كننده نيست. زيرا ، خطراتي كه در طول اين ايام متوجه نوجوانان و جوانان است ، به مراتب ويرانگر تر از تهديدهاي روزهاي درس و مدرسه است!
در واقع ، والدين به هنگام ايام تحصيل ، خيالشان از بابت حضور هر چند كوتاه مدت فرزندان شان در محيط مدرسه آسوده است اما افزوده شدن ساعات فراغت بچه ها ، اين نگراني و دلهره را به همراه دارد كه حالا چگونه بايد اين ساعات را به نحو احسنت پر كرد.
نتايج بررسي هاي صورت گرفته در خصوص رضايت جوانان از گذران اوقات فراغت ، حاكي از آن است كه 1/47 درصد از جوانان در حد بسيار كم و 12 درصد نيز به هيچ عنوان از برنامه هاي اوقات فراغت رضايت ندارند.
جالب است بدانيم كه در اين بررسي ها ، مشخص شد كه جوانان تهراني بيشترين نارضايتي را از برنامه هاي اوقات فراغت خود دارند.
به رغم اينكه ، بيشترين امكانات و سرمايه ها در پايتخت متمركز شده اما نتايج پژوهشها و تحقيقات نشان مي دهد كه حدود 75 درصد جوانان تهراني از وضعيت گذران اوقات فراغت خود ابراز نارضايتي مي كنند و معتقدند كه مسئولان با نگاهي تبعيض آميز به مقوله اوقات فراغت نگاه مي كنند.
به گفته كارشناسان امور تربيتي ، اگر فضا و امكانات سالم براي غني سازي اوقات فراغت جوانان فراهم نباشد ، نسل جوان خودش فضا را فراهم مي كند و همين مساله به شكل گيري جريانات محفلي منجر شده و تبعات جبران ناپذيري به دنبال دارد.
به گزارش مهر ، بررسي پرونده ها قضائي و گزارشات پليس نشان مي دهد كه بيشترين جرم و جنايت و دهها تخلف و بزه ديگر ، همواره در طول 3 ماه تعطيلي مدارس و دانشگاهها اتفاق مي افتد. اين مساله بيشتر به دليل دور افتادن بچه ها از درس و مدرسه است. ضمن اينكه اكثريت قشر جامعه نيز از وضعيت چندان مطلوب اقتصادي برخوردار نيستند كه بتوانند برنامه هايي مطابق با نيازها و خواسته هاي فرزندان شان تدارك ببينند. به ناچار اغلب دانش آموزان و دانشجويان قشر محروم و آسيب پذير جامعه در طول 3 ماه تعطيلي به دنبال فرصتي براي اشتغال موقت هستند تا بتوانند منبع درآمدي براي خود و خانواده باشند.
رئيس سازمان ملي جوانان ، حل معضل موازي كاري دستگاهها در اجراي برنامه هاي حوزه جوانان را مورد تاكيد قرار مي دهد و مي گويد: سازمان ملي جوانان به عنوان قرارگاه مي تواند نقش هماهنگ كننده ميان دستگاهها و سازمانهاي مختلف در اجراي اهداف حوزه جوانان داشته باشد و اين امر حمايت رئيس جمهوري و مسئولان دستگاهها را مي طلبد.
حاج علي اكبري ، به آسيب هاي اجتماعي تهديد كننده جوانان اشاره مي كند و مي افزايد: جوانان بيشترين قربانيان آسيب هاي اجتماعي هستند اما كمترين تقصير را دارند. بنابراين بايد در جهت شناسايي علل و عوامل گسترش اين امر در جامعه بررسي هاي بسياري صورت گيرد.
به گفته يك جامعه شناس ، در حال حاضر براي غني سازي اوقات فراغت برنامه ريزي مناسبي صورت نمي گيرد. به عبارت ديگر دچار فقر تغذيه نحوه گذران اوقات فراغت هستيم و در صورت ادامه اين روند مجبور خواهيم بود به جاي محل هاي بازي ، مكانهاي تعقيب و نگهداري خلافكاران را بسازيم.
نظر شما