محمدجواد رضايي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر، با انتقاد از عدم ساماندهي بازار زيره در كشور افزود: متاسفانه بازار زيره ايران در اختيار كساني قرار دارد كه شخصا اقدام به خريد و فروش اين محصول مي كنند و با در نظر گرفتن منافع شخصي موجب كاهش توليد اين محصول طي هفت تا هشت سال گذشته شده اند.
وي ميزان توليد زيره را در كشور سالانه شش تا هفت هزار تن اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه توليد زيره در كشور در طول هشت سال گذشته حدود 60 تا 70 هزار تن بوده كه عملكرد بورس سنتي اين محصول موجب كاهش توليد اين محصول شده است.
رضايي تاكيد كرد: همچنين علي رغم صادرات حجم بالايي از زيره توليدي كشور، اما امسال عملا حتي يك كيلو از زيره توليدي به دليل انحصار بازار توسط اين عده صادر نشد.
وي با اشار ه به اظهار نگراني كشاورزان و صادر كنندگان از شرايط موجود براي كشت زيره گفت: انحصاري شدن بازار خريد و فروش زيره توسط عده اي خاص موجب شده كه نه كشاورزان و نه صادر كنندگان نتوانند وارد بازار خريد و فروش اين محصول شوند.
به گفته رئيس اتحاديه صادر كنندگان زعفران و زيره هم اكنون حدود 500 تا 600 هزارنفر در كشت و فرآوري زيره اشتغال دارند و مافياي سنتي زيره تا حدي بازار را در اختيار گرفته كه زماني كه صادر كننده بخواهد خريد كند آنقدر قيمت را افزايش مي دهد كه نتواند خريد كند و وارد بازار شود.
رضايي تاكيد كرد: بورس سنتي زيره هيچ هويتي ندارد و متاسفانه علي رغم تمامي مكاتبات صورت گرفته براي ساماندهي بازار زيره كشور از سوي مسئولان تا كنون هيچ اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي در پايان تشكيل اتحاديه توليد كنندگان و صادر كنندگان زيره را حركتي براي مقابله با انحصاري شدن بازار زيره در كشور اعلام كرد.
نظر شما