۲۹ خرداد ۱۳۸۵، ۲۱:۱۰

حسرت آمريكا از فرصت از دست رفته گفتگوي مستقيم با ايران

حسرت آمريكا از فرصت از دست رفته گفتگوي مستقيم با ايران

روزنامه واشنگتن پست در تحليل نوشت كه آمريكا در سال 2003 با رد گفتگوهاي مستقيم با ايران فرصت بزرگي را از دست داده است و اكنون بايد حسرت آن را بخورد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" ، واشنگتن پست  در تحليل  خود با اشاره به آنچه كه برخي مطبوعات غربي سند ارائه شده از سوي  ايران به آمريكا در سال 2003 ياد مي كنند نوشت : ايران در سال 2003 به آمريكا پيشنهاد داد تا درباره مسائل مختلف از جمله موضوع هسته اي، مسئله خاورميانه  و پايان دادن به حمايت ايران از گروه هاي جهادي فلسطيني گفتگو كند اما اين  پيشنهاد با بي اعتنايي دولت جرج بوش رو به رو شد  و اكنون بايد آمريكا براي گفتگوهاي مستقيم تلاش كند.

ادعاي اين روزنامه بر اساس گزارشي است كه چندي پيش از سوي"تريتا پارسي" يكي از فعالان سياسي ايراني- آمريكايي  ، استاد دانشگاه جانز هاپكينز و همچنين از كارشناسان مسايل خاورميانه در موسسه بين المللي صلح كارنگي منتشر شد كه در اين گزارش ادعا شده بود ايران با فاكس درخواستي از طريق سفارت سوئيس در تهران از آمريكا خواسته است تا درباره مسائل مختلف گفتگوهاي مستقيم داشته باشد.

واشنگتن پست در ادامه با اشاره به رد اين درخواست از سوي آمريكا مي نويد: اما اكنون بسياري از مقامات كاخ سفيد افسوس از دست دادن آن فرصت را مي خورند.

به گزارش اين روزنامه، سفير سوئيس كه كشورش به عنوان حافظ منافع آمريكا در ايران به شمار مي رود در سال 2003 پس از جنگ عراق سندي 2 صفحه اي به دفتر خاور نزديك  وزارت امور خارجه در واشنگتن ارسال كرد كه  اين حاوي پيشنهاد ايران براي گفتگوهاي مستقيم و جامع بود اما از آنجائيكه بوش در اين رويا بود كه نظام سياسي در ايران در آستانه سقوط قرار دارد اين درخواست را از سوي تهران رد كرد و به سفير سوئيس نيز اعتراض كرد.

اما اين روزنامه در ادامه با اشاره به تغيير رويكرد دولت آمريكا و اعلام گفتگوهاي مستقيم در موضوع هسته اي ايران نوشت : واشنگتن به اين دليل كه احساس مي كرد در اوج قدرت قرار دارد ، ايران از يك برنامه هسته اي فعال برخوردار نيست و همچنين به سبب پائين بودن قيمت نفت فرصت را از دست داد.

 اين روزنامه به نقل از "فلينت لورت" Flynt Leverett از مديران ارشد وقت شوراي امنيت ملي كه پيشنهاد ايران را مشاهده كرده است با اشاره به اينكه در آن زمان ايران فعاليت هسته اي خاصي نيز نداشت نوشت : اين پيشنهاد تلاشي مجدانه براي پي ريزي دستور كاري جامع در راستاي برقراري روابط دوستانه ميان آمريكا و ايران بود.

تريتا پارسي كه منتشر كننده اين سند مي باشد و مدعي است كه اين سند را از طريق منابع ايراني به دست آورده است .

کد خبر 341964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha