۳۱ خرداد ۱۳۸۵، ۱۴:۱۰

شاخصه هاي مديريت اسلامي- 10

هدايت و تعالي مردم بايد محور فعاليت مديران باشد

هدايت و تعالي مردم بايد محور فعاليت مديران باشد

رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با تأكيد بر ضرورت برخورداري مديران مجموعه هاي مردمي از نگاه اسلامي، يادآور شد: هدف مديران اسلامي بايد رشد، هدايت و تعالي مردم باشد .

علي عسگري رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در گفتگو با خبرنگار مهر به تبيين نقش و جايگاه مديران اسلامي در مجموعه هاي مرتبط با اقشار مختلف مردم پرداخت و گفت: از مهمترين ويژگيهاي مديران چنين دستگاههايي "مردم داري" است، مديراين مجموعه ها مي بايست از رابطه بين خود و مردم تعريف مشخصي داشته و تكليف الهي را مورد توجه قرار دهد .

وي گفت: اگر چنين اتفاقي بيفتد مدير اسلامي است و در مقابل اگر ارتباط مشخصي و مؤثري با مردم نداشته باشد، نمي توان آن را مديري اسلامي تلقي كرد .

عسگري جلب نظر مساعد و اعتماد مردم را شاخصي ديگر براي مديران اسلامي عنوان كرد و افزود: اين امكان وجود دارد كه تصور شودتوجه به خواست و نظر عموم مردم نوعي عوام فريبي است اما در واقع اينطور نبوده و رفتاري براي فعاليت بهتر و سازنده تر است .

رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در اين مورد به نامه حضرت علي(ع) به مالك اشتر اشاره كرد كه اميرالمؤمنين به مالك سفارش مي كند اگر مردم نسبت به تو ذهنيت منفي داشته باشند بايد اين ذهنيت را پاك كني .

وي با تصريح بر اينكه مردم بايد مديرشان را قبول داشته باشند، گفت: افرادي كه مديريت دستگاههاي اجرايي ومرتبط با مردم را بر عهده دارند مي بايست در راستاي رشد مردم فعاليت كنند، بنابراين رسيدن به فهم مشترك براي عملكرد ارزشمند ضروري است، مدير اسلامي بايد پس از جلب اعتماد مردم در جهت مصالح و منافع عمومي فعاليت كند  .

عسگري با تأكيد دوباره بر ضرورت مردم داري مديران اسلامي، پذيرش اشتباهات را مؤلفه اي ديگر براي اين گروه عنوان كرد و افزود: پذيرش اشتباه و عذرخواهي در برقراري ارتباط صمينانه با مردم و همچنين جلب اعتماد عمومي بسيار نقش داشته و در نهايت روند فعاليتها را تقويت خواهد كرد .

رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در ادامه گفتگو با مهر، "شنونده خوب بودن" را ويژگي ديگري براي مدير اسلامي اعلام كرد و يادآور شد: مدير بايد شنونده خواستهاي مردم بوده و در راستاي اجرايي و عملي كردن آنها فعاليتهاي لازم را داشته باشد .

وي جلب مشاركت مردم در امور مختلف را ويژگي ديگري براي مدير اسلامي برشمرد و افزود: مشاركت مردم بستري براي پيشرفت بهتر امور و فعاليت در مسير مصالح عمومي است .

عسگري با يادآوري اينكه دستگاههاي مرتبط با مردم به نوعي در رشد و تربيت فرهنگي و اجتماعي آنها نيز سهم دارند، بر ضرورت همراهي دستگاههاي مردمي با اقشار مختلف مردم تأكيد كرد و يادآور شد: بايد با استفاده از ظرفيتها و استعدادهاي موجود و به روز كردن آنها، زمينه رشد و پيشرفت جامعه را فراهم كرد .

رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران" شورا" را اصلي اساسي در بحث مديريت اسلامي اعلام و تصريح كرد: شك نيست كه "شورا" با حضور مردم معنا مي يابد، مديران اسلامي براي بهبود و تقويت فعاليتهايي كه انجام مي دهند و همچنين نتيجه گيري بهتر بايد به امر "مشورت" توجه ويژه اي داشته باشند .

وي با تأكيد بر اينكه در مديريت اسلامي نگاه اسلامي است، افزود: نگاهي الهي است كه متناسب با نگاه اسلامي باشد، هدف مديران اسلامي بايد رشد، هدايت و تعالي مردم باشد بي ترديد اگر چنين عمل شود، فعاليتهاي مثبتي انجام شده است . مدير اسلامي بايد خود و مردم را به سمت خدا هدايت كند .

کد خبر 342384

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha