رئيس جمهور آمريكا همچنين گفته بود كه آمريكا پيش از گفتگوها در خصوص موضوع هسته اي ايران از درخواست براي تعليق غني سازي هيچ ترديدي نخواهد كرد و در صورتي كه ايران از اين امر امتناع كند با تحريمهاي پي در پي رو به رو خواهد شد.
وي موضوع هسته اي ايران را بزرگترين چالش جهاني خوانده و در اظهاراتي توهين آميز مقامات ايراني را حامي تروريسم و ناقض حقوق بشر اعلام كرد.
نشست اتحاديه اروپا - آمريكا كه با حضور "ولفگانگ شوسل" صدراعظم اتريش كه در حال حاضر رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد،"خاويرسولانا " مسئول سياست خارجي و"خوزه مانوئل باروسو" رئيس كميسيون اتحاديه اروپا و رهبران اتحاديه اروپا و آمريكا در وين برگزار مي شود مسئله هسته اي ايران را از محورهاي اصلي نشست خود قرار داده است .
پس از آنكه جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد اروپا را قابل ارزيابي و در مجموع مثبت توصيف كرد و در عين حال بر جدي بودن تهران در عدم تعليق غني سازي تاكيد كرد ، اظهارات بوش در تهديد ايران غير منتظره بود . البته از نگاه سياسي اين اظهارات در راستاي فريب اذهان عمومي و جنبه نمادين به منظور سرپوش گذاشتن ضعف هاي واشنگتن صورت مي گيرد .
مدتي است كه مقامات واشنگتن پس از مواجه شدن با سياست هاي اصولي دستگاه سياست خارجي ايران فتيله اتهاماتشان پائين تر آمده است . ادامه چنين روندي با خط سير بردار سياست خارجي قبلي واشنگتن همخواني ندارد و ممكن است وجهه اين كشور را در برابر مبارزات حق طلبانه كشورهاي در حال توسعه ناتوان جلوه دهد .
به گزارش "مهر" بر همين اساس بوش سعي دارد تنور اتهامات را داغ نگه دارد تا اگر بر سر بسته پيشنهادي كشورهاي 1+5 توافقي حاصل نشد ، از دامنه انتقادهاي خود براي همراه سازي كشورها در مقابله با ايران استفاده كند . برهمين پايه است كه بوش قبل از سفر به اروپا با اظهارات خود در يك تاكتيك ديپلماتيك تلاش كرد كه آمريكا را در پيگيري نيات جهاني خود ثابت قدم نشان دهد . اما اينكه چقدر تاكتيك سياسي بوش كارساز خواهد شد بستگي به بازيگري سياست خارجي ايران در مقابله با ترفندهاي آمريكا خواهد داشت .
نظر شما