دكتر محمد علي الستي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر تاكيد كرد: به طور اساسي اوقات فراغت و اينكه چرا انسان ها بايد چنين اوقاتي داشته باشند ، مفهومي مهم ، عميق و قابل بررسي است.
اين استاد دانشگاه با اشاره به زندگي اجتماعي اوليه انسان در جوامع گذشته ، گفت: درآن هنگام كه كشت و زرع كار اصلي افراد را تشكيل مي داد ، نداشتن كار بر روي زمين و در عصر شكار در زماني كه شكارچي تا نوبت شكار بعدي كاري نداشت خانواده اوقات فراغت خود را مي گذراندند.
وي اضافه كرد: در دوره جديد نيز كارگران پس از پايان كار و تا شروع روز جديد و دانش آموزان و دانشجويان پس از پايان يك دوره تحصيلي چنين فرصت هاي را به دست مي آورند كه اينها اشكال صوري اوقات فراغت را تشكيل مي دهد.
به گفته الستي ، چنانچه طراحي نظام زندگي انسان ها طوري باشد كه آنان بتوانند بر اساس استعدادها ، توانايي ها و امكانات خود داراي شغلي باشند ، جنبه هاي متعدد شغلي زمينه هاي ايجاد انگيزه و تفريح را براي افراد به وجود آورده و از خالي ماندن فرصت آنان جلوگيري خواهد شد.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد واحد تهران مركز ، ادامه داد: امروزه زندگي افراد به نوعي درگير عدم تطبيق با ويژگي هاي شغلي و تحصيلي خاص شان شده است و همين امر موجب نوعي خستگي ممتد در انسانها مي شود.
وي ياد آور شد: اگر طراحي زندگي ، شغل ، تحصيل و... انسان ها به صورت بنيادي انجام بگيرد و انسانها داراي شغلي باشند كه از آن لذت ببرند ، ديگر معضلي در ارتباط با اوقات فراغت به وجود نمي آيد.
الستي با اشاره به اينكه يك دستگاه خاص نمي تواند تمامي اين امور را عهده دار شود ، گفت : در خصوص اوقات فراغت نيازمند طرحي جامع و كلان هستيم كه در آن تمامي هزينه ها با شكلي تعريف شده ارائه شود.
نظر شما