به گزارش خبرگزاري مهر ، دكتر پرويز آژيده طي سخناني در دومين اجلاس منطقه اي وزارء و كارشناسان آموزش و پرورش در اصفهان ، از اعلاميه آموزش براي همه و سند داكار به عنوان مهم ترين اعلاميه هاي جهاني ياد كرد.
وي گفت: هدف هاي اين سند با در نظر گرفتن نيازها و چالش هاي جوامع و كشورها تعيين شده و چنانچه به خوبي اجراشود ، گام مهم و موثري براي از ميان برداشتن بسياري از دشواري ها ومسائل انسانها در دنياي امروز است.
آژيده با اشاره به تاكيد قرآن كريم بر دانايي وجستجوي علم خاطر نشان ساخت: جمهوري اسلامي ايران با الهام از دستورات دين بين اسلام و پايبندي به اصول اعلاميه آموزش براي همه، فعاليت هاي بسياري براي تحقق هدفهاي اعلاميه به اجرا در آورده است.
وي افزود: اين اقدامات شامل قانونمند كردن برنامه آموزش براي همه و تصويب كليات آن در مجلس و جلب مشاركت وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهاي مربوط به برنامه است.
معاون نظري و مهارتي وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه آموزش براي همه دركشور ما با برنامه هاي توسعه ادغام شده است اذعان داشت: با برگزارش كارگاه هاي ملي كوشيده ايم، اين برنامه را بهطور كامل براي مقامها ومسئولاني كه در اين حيطه فعاليت مي كنند، شرح دهيم تا بدين وسيله توجه آنان را به امر مهم معطوف كنيم. همچنين سند ملي برنامه عمل آموزش براي همه در كشورما با مشاركت دستگاه ها و نهادهاي ذي ربط، تهيه شده و در حال اجرا است و در بودجه سالانه كشور نيز سهمي به آموزش براي همه اختصاص يافته است.
وي با اشاره به ايجاد واحدي به نام مديريت هماهنگي و نظارت برنامه آموزش براي همه هدف از ايجاد اين اداره راهماهنگي، نظارت و پيگيري برنامه هاي آموزش براي همه در كل كشور ذكر كرد.
آژيده در بخشي ديگراز سخنان خود گفت: درتيرماه 84، با همكاري دفتر منطقه اي يونسكو در بانكوك و دفتر زير منطقه اي يونسكو درتهران كارگاهي آموزش با عنوان برنامه ريزي آموزش غير متمركز براي كارشناسان آموزش و پرورش برگزار شد و اين كارشناسان كه از سراسر كشور در اين كارگاه مشاركت داشتند، خود نيز به طور جداگانه8 دوره هايي رادرمحل هاي خدمت خود سازماندهي و برگزار كردند.
وي همچنين اجراي طرح ارتقاء كيفيت آموزش دختران و توانمند سازي زنان روستايي را با همكاري يونيسف در استان سيستان وبلوچستان كه يكي از استانهاي محروم كشور به شمار مي رود، گام موثري براي آموزش زنان و دختران اين ناحيه و تحقق اهداف طرح آموزش براي همه دانست و افزود: از ديگر اقدامات مهم ما براي تحقق اهداف آموزش براي همه، اجباري كردن تحصيل تا پايان دوره اول دبيرستان (راهنمايي) و بهبود بخشيدن به كيفيت آموزش بوده است.
آژيده با اشاره به مشتركات كشورهاي اسلامي خاطر نشان ساخت: بي گمان اهداف آموزش براي همه چنانچه در سرتا سر جهان محقق شود كمك بزرگي در دستيابي به توسعه پايدار در جهان است. زيرا آموزشهاي گسترده و سازگار با شرايط روز، شهروندان كشورها را براي روپايي با چالشهاي ناشي از تغيير شرايط در دوره كنون، آماده مي سازد.
معاون نظري و مهارتهاي وزارت آموزش و پرورش در پايان با تاكيد بر لزوم گنجاندن آموزش هاي اسلامي در برنامه هاي درسي مدارس افزود: تقويت زير ساختهاي علمي و هويت اسلامي، از مهمترين نيازهاي كشور اسلامي است و خوشبختانه، جهان اسلام در اين زمينه از گنجينه هاي فراواني برخوردار است كه يكي از آنها داشتن نيروهاي جوان و پراستعداد و خلاق است وي ادامه داد: ما مي توانيم با تربيت اين نوجوانان و پرورش استعدادهاي آنان، منبع علمي عظيمي ازدانشمندان و متفكران اسلامي بوجود آوريم و از اين راه به تجديد بناي علمي جهان اسلام همت گماريم.
نظر شما