۶ تیر ۱۳۸۵، ۱۲:۳۲

مير جلال الدين كزازي :

هيچ راهي به جز بازگشت به فرهنگ نياكان خود نداريم

هيچ راهي به جز بازگشت به فرهنگ نياكان خود نداريم

براي مقابله با فرهنگ تحميلي هيچ راهي جز اين كه به فرهنگ نياكان خود برگرديم نداريم .

به گزارش مهر ، دكتر ميرجلال الدين كزازي كه به منظور شركت در نشست « حماسه ملي ارامنه و ميراث حماسي جهان»  در آكادمي ملي علوم ارمنستان ، به اين  كشور سفر كرده بود روز گذشته (دوشنبه پنجم تير ماه ) در جلسه اي جداگانه در محل  كرسي ايران شناسي دانشكده شرق شناسي دانشگاه دولتي ايروان حضور يافت . 

در اين ديداركه به ابتكار رايزني فرهنگي كشورمان در ايروان ترتيب يافت ، ابتدا پروفسور آساطوريان - رئيس كرسي ايرانشناسي  باخوشامدگويي به ميهمانان توضيحاتي در مورد فعاليت هاي كرسي ايران شناسي دادوگفت:  فعاليت و حوزه هاي تحقيقاتي ما روز به روز گسترش يافته و همواره ازكمك و ياري رايزني فرهنگي ايران در ارمنستان برخوردار هستيم. 

وي همچنين گفت كه  اخيرا چند رساله از قبيل  « شكل گيري لهجه مازندران »، « نظريه مربوط به آريايي ها» و « پان ايرانيسم » از سوي دانشجويان دكتراي اين كرسي دفاع شده  و زير چاپ است. در ادامه اين نشست رضا عطوفي رايزن فرهنگي ايران  در ارمنستان  با تاكيد بر اهميت برگزاري همايش «حماسه ملي ارامنه و ميراث حماسي جهان» در ارمنستان گفت : در ارمنستان برخي از گروه ها و فرقه ها در صدد آن هستند تا تفكر جهاني شدن را با تاكيد بر هويت زدايي  در اين كشور گسترش دهند. 

بر اين اساس و با توجه به اهميت حفظ هويت ملي هر كشوري ما در صدد آن بر آمديم تا اين همايش را تشويق و تقويت نماييم و دكتر كزاري را براي حضور و  سخنراني در اين همايش دعوت كرديم. وي با اشاره به سالگرد فاجعه هفتم تير اظهار داشت : شهيد بهشتي و ياران او از جمله كساني بودند كه در جهت حفظ هويت ديني و ملي  و در راستاي ايجاد بيداري اسلامي و ديني به مبارزه برخاستند و استكبار به وسيله منافقين نقش رذيلانه خود را در اين حركت تروريستي بار ديگر نشان دادند.

در ادامه ميرجلال الدين كزازي گفت : در اين روزگاران در وهله اول بايد خود را شناخت ،  ما امروز با هماوردي روبرو هستيم كه توانمند بوده و در گوشه گوشه خانه ما است و آن هماورد ، هماورد رسانه اي است.

وي سپس با اشاره به روابط ديرينه ايران و ارمنستان گفت : فرهنگ و تاريخ اين دو كشور چنان به هم گره خورده اند كه براي شناخت بخش هايي از تاريخ ايران مي بايست تاريخ ارمنستان را شناخت .

در پايان دكتركزازي به سوالات  مدرسين و دانشجويان حاضر در اين نشست پيرامون فردوسي، شاهنامه، متون و نسخه هاي مختلف آن به زبانهاي ديگر پاسخ داد .

کد خبر 345420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha