به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه الحيات به نقل از آنچه منابع آگاه خود معرفي كرده ، ادعا نمود: موضع ايران بر ضرورت خروج پرونده هسته اي ايران از شوراي امنيت و بازگرداندن آن به آژانس بين المللي انرژي اتمي، اعلام شوراي حكام آژانس در خارج كردن پرونده ايران از دستور كار خود و تعيين يك جدول زمانبندي شده براي پايان دادن به مذاكرات ايران وغرب است.
الحيات افزود: اما مهمترين شرط ايران همچنان رد هرگونه پيش شرط براي مذاكرات به ويژه درباره موضوع تعليق فعاليت هاي غني سازي در خاك ايران است كه اين امر دربردارنده به رسميت شناختن حق ايران در دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي -هرچند در مرحله اوليه براي اهداف تحقيقات علمي- است.
اين روزنامه مدعي شد: شروط ايران همچنين در بردارنده دستيابي به ضمانت هاي غربي و به ويژه آمريكا براي دست كشيدن از ايده تغيير نظام اسلامي در ايران و توقف حمايت از گروههاي مخالفي است كه از خاك آمريكا و اروپا به فعاليت بر ضد ايران اقدام مي كنند.
الحيات درادامه نوشت : ايران در مقابل به آمادگي براي همكاري با جامعه بين المللي در بحران هاي منطقه اي و خاورميانه، بازگرداندن آرامش و صلح در منطقه از افغانستان گرفته تا عراق و فلسطين و بحران لبنان - سوريه و آغاز گفتگوي مستقيم بين ايران و آمريكا درباره مسائل و موضوعات مورد توجه مشترك متعهد مي شود.
اين روزنامه به نقل ازمنابع ياد شده ادعا كرد: طرف ايراني نيزدرمقابل اعلام موافقت با پيشنهاد اروپا و همكاري درقبال مسائلي كه در چارچوب اين پيشنهاد نيامده است؛ امتيازاتي را كسب خواهد كرد.
الحيات به نقل ازمنابع خود افزود: امتيازات ياد شده شامل حفظ فعاليت هاي غني سازي درخاك ايران و در آغاز در سطح تحقيقات علمي و تحت نظارت شديد بين المللي و با مشاركت آمريكا، به رسميت شناختن عضويت ايران در باشگاه هسته اي و كشورهاي توليد كننده سوخت هسته اي و سپس همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي وكشورهاي هسته اي در امر توسعه برنامه ايران در جهت ساخت تاسيسات سانتيرفوژ صنعتي و مونتاژ آن در چارچوب قوانين آژانس است.
الحيات نوشت: اين منابع همچنين از نشانه هايي مبني بر امكان ارايه دستگاه هاي سانتريفوژ جديد از نوع "پي 1" به ايران سخن گفتند كه اجازه غني سازي بيشتر از پنج درصد را به ايران نمي دهد و در عين حال اجازه غني سازي صنعتي و ورود اين كشور به باشگاه كشورهاي صادر كننده سوخت هسته اي را مي دهد.
اين روزنامه به نقل از منابع ياد شده همچنين مدعي شد: طرح ايران براي غني سازي صنعتي، مشاركت اروپا را پيشنهاد خواهد كرد و (مشاركت) آمريكا را بعيد نخواهد دانست و احتمالا ايران به سمت تعليق فعاليت هاي غني سازي در دوره ايجاد واحدهاي سانتريفوژ جديد در سايه عدم نياز شديد خود به توليد سوخت هسته اي براي راه اندازي نيروگاه هسته اي بوشهر حركت خواهد كرد.
اين روزنامه در ادامه ادعاهاي خود همچنين به مسئله لغو مجازات هاي اقتصادي آمريكا ضد ايران از سال 1979ميلادي و آزادي دارايي هاي بلوكه شده ايران در آمريكا، گشودن در مبادله تجاري وصنعتي و فني و كشاورزي و مجهز كردن ايران به نيروگاه آب سبك اشاره كرد.
گمانه زني اين روزنامه عرب زبان در حالي است كه مقامهاي جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرده اند تا 22 اوت(31 مرداد) به پيشنهاد هسته اي غرب پاسخ خواهند داد،اما غربي ها تاكيد كرده اند كه تهران بايد زودتر از اين موعد به اين بسته پيشنهادي پاسخ دهد.
نظر شما