خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: در مقدمه اين كتاب كه به منظور بيان دلايل و ضرورتهاي برگزاري همايشي براي آفريقا درج شده، آمده است : امروز در حالي كه بحرانهاي سياسي، نظامي، اقتصادي و فرهنگي در بخش عمده اي از جهان و به ويژه آفريقا بيداد مي كند و توجه ملتها و افراد انسان دوست را به خود مشغول و نگران كرده است جمعي از شخصيتهاي سياسي جهان غرب كه مي توانند سردمدار آزادي و رستگاري انسانها باشند بيش از هر چيز، ذهن و و توجهشان به پديده پژوهش هاي هسته اي ايران معطوف شده كه اگر با نگاه منصفانه بدان نگريسته شود گامي در جهت پيشرفت و توسعه براي مردمي است كه به گفته ميشل فوكو در دوراني دم از معنويت و كرامت انساني زدند كه دنيا معنويت را انكار مي كرد . با توجه به مشكلات متعددي كه آفريقائيان با آنها دست به گريبان هستند، برگزاري يك همايش جهاني و بررسي روند جريايانات و حوادث جهاني براي يافتن يك رويكرد مناسب و مثبت ضروري است .
رنسانس آفريقايي در عصر جهاني شدن، قاره آفريقا و جهاني شدن، فرهنگ آفريقا و تأثير اجتماعي پيامدهاي جهاني شدن، جهاني سازي و مقاومت فرهنگي در آفريقا، نگرشي به پيامدهاي جهاني سازي در آفريقا، كتابشناسي با موضوع جهاني سازي در آفريقا از ديگر موضوعاتي است كه به آنها پرداخته شده است .
نهضت اجتماعي فرهنگي زنان در زيمبابوه، موسيقي در آفريقا، و گزارش سفر با عنوان" مباحثي چون رويكردهاي فرهنگي كشورهاي خارجي در "غنا" و همچنين معرفي كتاب " چند جهاني شدن" از ديگر مباحث فصلنامه "جامعه و فرهنگ آفريقا" است .
در بخش "آفريقا و جهاني شدن: چالشهاي پيش رو" جهاني شدن در آفريقا، اهميت آموزش جهاني سازي در آفريقا، رشد و نفوذ جهاني سازي در آفريقا، اتحاديه آفريقا و نقش آن در توسعه قاره و رويكرد خارجي اتحاديه آفريقا مورد بررسي قرار گرفته است .
در بخش "رنسانس آفريقايي در عصر جهاني شدن" نيز مباحثي چون ريشه هاي تاريخي و تئوريك جهاني شدن، توليد سرمايه داري امپرياليسم و رابطه آن با جهاني شدن، رابطه جهاني شدن و امپرياليسم فرهنگي، ريشه هاي رنسانس آفريقايي و مروري بر وضعيت آفريقا در عصر رنسانس آفريقايي آمده است .
فصلنامه "جامعه و فرهنگ آفريقا" از سوي اداره كل فرهنگي آفريقا و عربي سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامي در 119 صفحه منتشر شده است .
نظر شما