۱۲ آبان ۱۳۸۲، ۱۱:۱۵

رويكرد ديني در ادبيات امروز ( 2 )

زنوزي جلالي : ادبيات مذهبي نمي تواند سفارشي باشد

زنوزي جلالي : ادبيات مذهبي نمي تواند سفارشي باشد

ادبيات ديني و مذهبي اصولا نمي تواند سفارشي شود ، زيرا باورهاي ديني بايد در نويسنده دروني شده باشد.

فيروز زنوزي جلالي ، رمان نويس معاصر در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : يكي از فاكتورهايي كه بعد از انقلاب ، وارد ادبيات ما شد ، موضوع دين است كه در اين زمينه آثاري نيز به رشته تاليف در آمد.
اين رمان نويس با تاكيد بر اين كه ورود به اين ساحت فكري و معنوي با ظرافت ها و حساسيت هاي خاصي توام است ، افزود : به شخصه مجموع آثار منتشر شده در حوزه  داستان ، داستان كوتاه  و رمان را موفق نمي دانم و به جز چند اثر شاخص ، بقيه آثار از نوعي شتابزدگي و خلاء معلوماتي نويسنده از موضوعات ديني و مذهبي رنج مي برند.
زنوزي جلالي تصريح كرد : مثلا اگر قرار است نويسنده اي زندگي نامه يكي از ائمه اطهار ( س ) را به داستان يا رمان تبديل كند ، بايد بتواند تشخيص دهد كه كدام نقطه از داستان را دراماتيزه كند و اين موضوع به مهارت و دقت عمل نويسنده بر مي گردد.
وي با بيان اين كه متاسفانه در برخي از آثار ادبي با درونمايه مذهبي ، اشكالات تاريخي وجود دارد و اين گونه آثار را نمي توان در زمره ادبيات ديني به حساب آورد ، خاطر نشان ساخت : در موضوعات مربوط به دين و معصومين ( س ) نبايد به آزمون و خطا دست زد ، زيرا قداست و حرمت اين وادي در معرض خطر قرار مي گيرد.
زنوزي جلالي گفت : در ادبيات داستاني ، نبايد نوحه خواني و مرثيه گويي كرد ، بايد حماسه و واقعيت را هنرمندانه  به مخاطب انتقال داد ، در اين صورت ، داستان يا شعري كه به وجود مي آيد ، تاثير گذار مي شود.
کد خبر 35011

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha