به گزارش خبرنگار فرهنگي « مهر» يوسفي درباره ضرورت پژوهش در باره اقتصاد علوي گفت : در خصوص اقتصاد از ديدگاه اميرالمومنين تا كنون چند نوع كار انجام شده است ، برخي از آنها ناظر به سيره اقتصادي شخصي حضرت است كه به عنوان يك الگو و آرمان مطرح است و برخي ديگر ، در واقع گزارش هاي اقتصادي از زمان حضرت و حكومت ايشان به شمار مي روند . وي افزود: البته مطالبي هم وجود دارد كه با تكيه بر گفتار آن حضرت به سامان رسيده است، اما تحقيقي كه اقتصاد علوي را به عنوان يك نظام اقتصادي جامع نگاه كند و به بررسي مباني اقتصادي ، ارزشي، اهداف اقتصادي، ارتباط بين مباني و ارزش ها و اهداف و راهبردهاي اقتصاد علوي بپردازد سامان نيافته است . همچنين تحقيقات موجود جنبه هاي كاربردي اقتصاد از ديدگاه آن حضرت در عصر حاضر را مورد بررسي قرار نداده اند .
يوسفي ادامه داد: پژوهش « اقتصاد علوي» در پي آن است كه اين خلاء هاي موجود را پر كند . اين اثر همچنين پاسخي به شبهه نداشتن چيزي به نام اقتصاد اسلامي است ، اگر اقتصاد علوي به درستي تبيين شود اين شبهه نيز برطرف خواهد شد .
وي محورهاي اصلي اين تحقيق را گزارشي از اوضاع اقتصادي عصر اميرالمومنين ، مباني اقتصادي ، مفاهيم ارزشي، اهداف اقتصادي، راهبردهاي اقتصاد علوي و راهكارهاي برگرفته از اقتصاد علوي براي عصر حاضر اعلام كرده و گفت : تا كنون نگارش نهايي بخش هاي نخست تا بخش مفاهيم ارزشي به اتمام رسيده و در حال نگارش بقيه فصول هستم .
حجت الاسلام يوسفي در پايان ، دستاورد اين تحقيق را نظام مند بودن اقتصاد علوي مطرح كرده و گفت : اين اثر با توجه به ثابت ها و متغيرها در شريعت ، پيام هاي ارزشمندي براي اقتصاد عصر حاضر دارد .
گفتني است كه حجت الاسلام يوسفي پس از گذراندن دروس سطح حوزه از سال 67 مشغول تحصيل دروس خارج فقه و اصول شده است . وي همچنين مدرك كارشناسي ارشد اقتصاد را از دانشگاه علامه طباطبايي (ره) اخذ كرده است . تا كنون آثار متعددي از ايشان منتشر شده است كه ازآن جمله مي توان به « ربا و تورم» ، « ماهيت پول و راهبردهاي فقهي و اقتصادي آن » ، « ماهيت و ساختار اقتصاد اسلامي» ياد كرد . حجت الاسلام يوسفي هم اكنون معاون اجرايي دانشنامه فرهنگ فاطمي (س) است و نيز معاونت پژوهشكده نظام هاي اسلامي را به عهده دارد .
نظر شما