۱۸ تیر ۱۳۸۵، ۱۳:۵۵

ادبيات ملي ؛ ظرفيت ها و انتظارات - 30

ادبيات فارسي شاخص شناخت فرهنگ ايراني در مشرق زمين است

ادبيات فارسي شاخص شناخت فرهنگ ايراني در مشرق زمين است

كوروس احمدي - شاعر معاصر ، گفت : " فرهنگ " شاخصه هاي ملي يك قوم و تبار را نشان مي دهد كه در ضمير آن ادبيات نيز وجود دارد و آثاري كه در تاريخ فرهنگي يك جامعه به شكل كلاسيك در آمده ، جزئي از تاريخ ادبيات ملي است .

اين شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب  مهر، با بيان اين مطلب ، افزود :  اگر بخواهيم ادبيات را شاخه شاخه كرده  و نوعي از ادبيات را به ادبيات ملي اختصاص دهيم ، طبيعتا آثار كلاسيك نيز جزء اين ادبيات است اما اين طبقه بندي انجام نشده و در نقد ادبي و شناخت ادبي ، چنين تقسيم بندي به عنوان ادبيات ملي صورت نگرفته است .

كوروس احمدي تصريح كرد : اگر بنا باشد ادبياتي را كه شكل كلاسيك دارد ادبيات ملي محسوب كنيم، ما داراي شاخصه هاي بسيار بلندي از ادبيات ملي هستيم كه در وهله اول مي توان از" فردوسي " نام برد كه به عنوان يك شاعر ملي شناخته شده و وجهه اي به ادبيات داده است ، به دنبال آن حافظ ، سعدي و خيام و بزرگاني از اين دست كه الگوي فرهنگي ادبي ما در زبان معاصر هستند .

اين شاعر يادآور شد : زبان گوياي فرهنگ هر جامعه موسيقي و ادبيات آن است ، يعني فرهنگ ها را مي توان با اين عناوين اشاعه و به ديگر ممالك و قبايل ارائه داد و فهماند ، زبان و ادبيات هم براي شرقي ها و ايراني ها شاخص  شناخت فرهنگ گذشته ماست ، بنابراين به اين شكل و تقسيم بندي مي توانيم نوعي از نگاه و جهان بيني فرهنگيان را به دنيا بفهمانيم وممالك ديگر از نگاه فرهنگي - ادبي ما آگاه شوند .

وي در خصوص لزوم تقويت ادبيات ملي توسط نهادها و ارگانها، گفت : متوليان فرهنگ در جامعه ما بسيارند  ، اما زيرساخت ها و زيربناهايي براي صدور پيام فرهنگي و ادبيات ما در نهادي متمركز و نهادينه نشده است ، البته برنامه هايي به خواست مديران برگزار مي شود كه مفيد نيست و هيچ تاثيري در نوع نگاه فرهنگي ما ندارد .

اين شاعر اضافه كرد : تمامي انسانها كه در محدوده زمان حركت مي كنند ، نيازهاي فرهنگي دارند كه به سمت دستيابي و برآورده كردن آن نيازها حركت مي كنند ، البته امروزه نام بسياري از آثار ادبي ما تنها درتاريخ ادبيات برده مي شود . 

كوروس احمدي يادآور شد : نسلهاي امروز به ادبيات ، شعر و داستان محتاجند ، جوانان و نسل امروز مي توانند هويت خودرا با پند واندرزهاي سعدي تطبيق دهند واز آنها الهام بگيرند ، بايد نيازمنديهاي مخاطب را شناخت و سپس به خلق اثر دست زد تا دوام لازم را داشته باشد .

کد خبر 350465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha