حجت الاسلام محمد علي رضايي مدير گروه علوم قرآن مدرسه عالي امام خميني (ره) و مسئول انجمن قرآن پژوهي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه فهم قرآن مانند فهم هر متني نياز به ضوابطي دارد، گفت: فهم و درك قرآن نيازمند ضوابط و پيش زمينه هايي است.
وي اظهار داشت: فهم و درك معاني قرآن ابزارها و شرايط خاص خود را مي خواهد، از اين رو نياز به روشهايي دارد تا متن آن به درستي فهميده و درك شود.
مسئول انجمن قرآن پژوهي اشاره كرد: براي فهم متن فلسفي نياز به فهم معاني فلسفه است؛ يعني خواننده بايد شرايط خاص و روشهاي فهم را بداند تا مقصود را درك كند، بنابراين درك و فهم مقصود خداوند نيز شرايط و ضوابطي را مي خواهد كه نبايد از مباني و مبادي فهم قرآن غافل بود.
حجت الاسلام محمد علي رضايي با بيان اينكه قرآن هم ظاهر و هم باطن دارد، ياد آور شد: بايد علوم قرآن، ادبيات عرب، صرف و نحو را به خوبي دانست و با استفاده از روشهاي صحيح، روشهاي عقلي و منطقي آنها را بكار برد تا فهم قرآن تسهيل شود.
وي گفت: اگر كسي اين منطق را نداند و درك نكند، تفسير به رأي مي شود و تفسير به رأي نيز حرام بوده و از سوي علما نكوهيده شده است.
مدير گروه علوم قرآن مدرسه عالي امام خميني (ره) اظهار داشت: عقلا اجازه نمي دهند بدون بهره گيري از علوم مطالبي را به خدا و انبياء او نسبت دهيم، زيرا اين عمل جزء گناهان كبيره محسوب مي شود. بايد قرآن را فهميد و آن را كتاب فكر خود دانست تا با درك معاني آن به هدايت دست يابيم.
نظر شما