به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر اسحاقي امروز در همايش روز جهاني جمعيت در تالار علامه اميني دانشگاه تهران افزود: سازمان ملي جوانان ، نهادي سياستگذار و كلان در مباحث مربوط به جوانان است كه اين سازمان فقط در زمينه هاي سياستگذاري، برنامه ريزي ، ايجاد هماهنگي بين دستگاه ها وظيفه دارد و اجراي برنامه ها بايد توسط دستگاه هاي ذيربط صورت گيرد.
وي افزود: سازمان ملي جوانان با ايجاد هماهنگي بين دستگاه ها و نهادهاي اجرايي زمينه عمل به برنامه ها را فراهم مي كند و در مورد تحقق و اجراي برنامه ها نقش نظارتي و استراتژيك دارد به گونه اي كه در صورت خارج شدن دستگاه ها از مسير اصلي اجرا، با ارزيابي اين دستگاه ها نسبت به اصلاح آنها اقدام مي كند.
اسحاقي با اشاره به اينكه با توجه به اهميت مسئله جواني، تمامي برنامه هاي دستگاهها در حوزه جوانان متمركز مي شود، گفت: دستگاه ها بايد در زمينه سلامت جوانان، اشتغال فعال تر شوند.
وي گفت: سازمان ملي جوانان بر اساس ماده هاي 112 و 126 قانون برنامه چهارم توسعه با همكاري تمامي دستگاه ها، برنامه ساماندهي ملي امور جوانان را انجام داده و در صدصد است كه آن را عملياتي كند.
اسحاقي با اشاره به اينكه بخش هاي عمده اين سند و برنامه ملي تدوين شده كه در اين زمينه مشاركت دستگاه ها نيز جلب شده است، گفت: از جمله برنامه هاي اين سند ملي، برنامه سلامت، نهاد خانواده ، مسائل پژوهشي و مطالعات در دست تدوين است.
وي گفت: بر اساس بررسي هاي انجام شده در زمينه رشد جمعيت جوان، رشد جمعيت نه تنها متوقف شده بلكه كاهش هم مي يابد به گونه اي كه در 2 تا 3 دهه آينده با رشد منفي جمعيت جوان روبرو خواهيم بود بنابراين ضرورت دارد در اين مدتي كه جامعه جوان است به عنوان فرصت تلقي شده و برنامه هاي تمايم دستگاه ها به جديت بيشتري پيگيري شود.
اسحاقي افزود: ممكن است تا پايان 20 سال با رشد منفي جمعيت جوان مواجه شويم بنابراين بايد براي جمعيت سالمند كه زيادتر خواهد شد برنامه ريزي و مطالعات لازم را انجام دهيم چرا در غير اين صورت مشكلات كنوني در مورد جمعيت جوان به جمعيت سالمند نيز سرايت مي كند.
معاون مطالعات و برنامه ريزي سازمان ملي جوانان گفت: بر اساس چالشهاي موجود در زمينه مشكلات جوانان، سند ملي ساماندهي جوانان تدوين شد كه بايد در قالب برنامه 5 ساله با تعيين شاخص هاي كمي و كيفي، هماهنگي هاي لازم صورت گيرد.
وي اضافه كرد: نظام آموزشي كشور مهارت محور نيست و به همين دليل هم اكنون بسياري از فارغ التحصيلان كشور با مشكل بيكاري روبرو هستند چرا كه اين آموزش هاي تحصيلي به جز برخي گرايش هاي فني با پذيرش فرد در اشتغال هماهنگي ندارند.
اسحاقي گفت: عدم تناسب آموزش و نياز به كار باعث افزايش تقاضاي اشتغال آن هم اشتغال بدون مهارت شده است كه بايد تحولات عظيمي در نظام آموزشي كشور ايجاد شود تا آموزش، مهارت محور، كار محور و مبتني بر نياز و تقاضاي شغلي باشد.
وي گفت: هم اكنون بيش از 16 هزار فارغ التحصيل رشته كشاورزي در كشور وجود دارد در صورتي كه كمتر از 3 هزار نفر از نيروهاي شاغل در صنعت كشاورزي ، تحصيلات عاليه بيشتر از ديپلم دارند و نشان دهنده اين است كه آموزش با اشتغال هماهنگي ندارد.
معاون مطالعات و برنامه ريزي سازمان ملي جوانان اظهار داشت: با آمار و ارقام نمي توان اشتغال ايجاد كرد بلكه با مهارت آموزي و پيدا كردن فضاي اشتغال البته نه فقط در بخش دولتي بلكه در بنگاه هاي كوچك مي توان اشتغال ايجاد كرد.
وي تصريح كرد: برنامه ملي اشتغال جوانان تدوين شده كه در سال گذشته براي بودجه بندي به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ارجاع شد و از آنجا كه به تازگي سند ملي اشتغال به وزارت كار محول شده يكبار هم به وزارت كار ارجاع شده است.
اسحاقي در مورد محورهاي اصلي برنامه ها براي جوانان گفت: ارتقاي بهروري از نيروي كار جوان، افزايش فرصت هاي شغلي جديد و كارآمد براي جوانان با رويكرد IT ، ايجاد شرايط ويژه اي براي اشتغال جوانان، تسهيل سازي قوانين و مقرارت كار، تقويت و حمايت از كارآفريني جوانان، ارتقاي دانش و مهارت، افزايش انگيزه كار در جوانان، اصلاح قوانين كار و تامين اجتماعي از محورهاي اصلي برنامه ها براي جوانان است.
نظر شما