۲۳ تیر ۱۳۸۵، ۱۰:۳۷

براي نخستين بار در خاورميانه ؛

توليد آلومينا از نفلين سينيت توسط مهندسان ايراني بومي شد

توليد آلومينا از نفلين سينيت توسط مهندسان ايراني بومي شد

توليد آلومينا از نفلين سينيت براي نخستين بار در خاورميانه با حضور وزير صنايع و معادن كشورمان آغاز شد.

به گزارش خبرگزاري "مهر" ، اين ماده معدني كه به عنوان ماده اصلي توليد شمش آلومينيوم به‌كار گرفته مي شود در واحد تحقيقاتي - صنعتي آذرشهر آذربايجان شرقي توسط متخصصان داخلي استحصال شده است.

وزير صنايع و معادن پس از افتتاح رسمي توليد اين محصول و مشاهده نمونه توليد پودر آلومينا، از بومي شدن فرآيند توليد اين ماده معدني اظهار خرسندي كرد.

عليرضا طهماسبي اظهار اميدواري كرد كه از اين واحد بتوان در راستاي اجراي طرح اصلي در شهرستان سراب استفاده بهينه و مطلوب كرد.

وي ادامه داد: با مطالعات جديد مي توان اين مجموعه را به پايلوت مواد معدني ديگر تبديل كرد.

طهماسبي در مورد طرح اصلي توليد آلومينا در سراب گفت: اين طرح در حال حاضر براي توليد 200 هزار تن در سال تعريف شده اما در نظر داريم اين طرح را به 500 هزار تن افزايش دهيم.

وزير صايع و معادن افزود: با جلساتي كه با سازمان مديريت برگزار كرده ايم، قرار بر اين شده است تا در مناقصه طرح اصلي به گونه اي عمل كنيم كه ظرفيت اين طرح از انعطاف لازم براي افزايش بيشتر ظرفيت توليد برخوردار باشد.

وي خاطر نشان كرد: ممكن است با فاينانس كردن اين طرح بتوانيم حتي براي ايجاد ظرفيت يك ميليون تني آلومينا برنامه ريزي كنيم.

به گفته طهماسبي، در صورت اجراي اين هدف، 5/2 ميليارد دلار جذب اين صنعت خواهد شد چرا كه در كنار اين واحد صنعتي مي توان برنامه اي براي توليد 18 ميليون تن سيمان نيز به اجرا در آورد.

وزير صنايع و معادن ميزان ارزبري طرح آلوميناي سراب براي توليد 200 هزار تن در سال را 700 ميليون دلار ذكر كرد.

وي دستيابي به اهداف برنامه چهارم براي توليد شمش آلومينيوم را طاقت فرسا دانست و در عين حال تاكيد كرد: براي رسيدن به اين هدف از هيچ تلاشي نبايد فروگذار كرد.

طهماسبي تصريح كرد: براي دستيابي به قدرت اول اقتصادي منطقه بايد از راه توسعه صنعتي وارد شويم و در اين مسير توسعه صنعتي و اقتصادي كشور نبايد كند شود.

وزير صنايع و معادن همچنين يادآور شد: در طول 40 سال گذشته تنها براي توليد 240 هزار تن آلومينيوم برنامه ريزي شده بود و اين در حالي است كه طي 5/3 سال آينده اين رقم بايد به 800 هزار تا يك ميليون تن در سال افزايش يابد.

وي افزود: يكي ديگر از اقدامات دولت در بخش صنايع و معادن آذربايجان شرقي سرمايه گذاري و استخراج بيش از 800 هزار تن احيا مستقيم فولاد در ميانه مي باشد.

طهماسبي خاطر نشان كرد: بخش خصوصي نيز در بناب در صورت عمل به تعهدات و ايجاد بستر مناسب، زمينه براي استخراج 800 هزار تن ظرفيت آن خواهد بود.

مجري طرح توليد آلومينا از نفلين سينيت نيز بيش از سخنان وزير صنايع و معادن گفت: امروز توليد اين محصول در استان خاصي مطرح نيست بلكه هدف اصلي دستيابي ايران به اين دانش و فناوري است.

حسن تقوي راد اضافه كرد: محدوديت ذخاير بوكسيت و مسائل زيست محيطي توليد آلومينيوم از آن، سبب شد تا توليد اين ماده معدني در كشور شكل گيرد.

وي در مورد مزيت هاي نسبي نفلين سينيت گفت: اين ماده به دليل نداشتن باطله معدني و نيز از آلودگي زيست محيطي و همچنين ذخاير نامحدود در شمال غرب كشور، امكان ساخت كارخانه هاي جديد را در كشور فراهم مي كند.

گفتني است، تكنولوژي توليد آلومينا از نفلين سينيت بيش از اين تنها در اختيار چند كشور از جمله روسيه بوده است كه اين كشور در طول جنگ سرد به سبب افزايش بوكسيت براي صنايع آلومينيوم خود چنين تكنولوژي را بة وجود آورد. اما تاكنون كشورمان نيز، با تلاش متخصصان و مهندسان داخلي توانسته ضمن بومي كردن اين تكنولوژي، آينده صنعت آلومينيوم را تضمين كند چرا كه اين صنعت براي رشد، احتياج به در اختيار داشتن مواد اوليه كافي دارد از اين رو كشورمان توانست بدون كمك شركت هاي خارجي صبح روز هشتم تيرماه سال 85 كيك حاوي پودر آلومينا به روش كاملا صنعتي را بدست آورد.

کد خبر 352467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha