تبعيد امام خميني ره به بورساي تركيه :
پس از آنكه رژيم پهلوي نتوانست حضرت امام خميني ره را از تبليغ اصول دين اسلام و احياي انديشه حكومت اسلامي بازدارد تصميم گرفت كه ايشان را تبعيد كند . به همين دليل پس از قيام 15 خرداد 1342 رژيم به دنبال بهانه اي براي حذف شخصيت حضرت امام خميني ره مي گشت ، غافل از اينكه انديشه هاي آن حضرت در دل و جان مردم نفوذ يافته بود . به نظر تصميم گيران رژيم پهلوي در اين حوزه تنها گزينه اي كه معقول به نظر مي رسيد ، تبعيد حضرت امام خميني ره بود ، چراكه شخصيت آن حضرت به حدي بزرگ و شناخته شده در ميان آحاد مردم بود كه آنان حتي نمي توانستند اجازه تصور حذف فيزيكي آن حضرت را به خود بدهند. براين اساس بود كه در شب سيزدهم 1343 ه ش صدها كماندو چتر باز مسلح به همراه ماموران ساواك به سرپرستي سرهنگ مولوي رييس ساواك تهران ، بيت آن حضرت را محاصره كردند و از بام و ديوار وارد منزل امام ره شدند وپس از ضرب و شتم حاضران در منزل ، امام خميني ره را دستگير كردند و ايشان را به تهران انتقال دادند . رژيم فرداي آن روز نيز امام خميني ره را از فرودگاه تهران به تركيه تبعيد كرد . ساواك به همين مناسبت در اطلاعيه اي اعلام داشت :" طبق اطلاع موثق و شواهد كافي چون رويه روح الله موسوي خميني وتحريكات مشاراليه عليه منافع ملت و امنيت و استقلال و تماميت ارضي تشخيص داده شد لذا در تاريخ 13 آبان 1343 از ايران تبعيد گرديد." جرم امام خميني ره در آن روزگار تنها پايداري و حمايت از استقلال و آزادي ملت مسلمان ايران ، مخالفت با اصلاحات ارضي شاه - كه بيشتر يك مانور سياسي در جهت تحميق توده ها بود - ، مبارزه با احياي كاپيتولاسيون و مبارزه با انحرافات سياسي رژيم بود . پس از انتشارخبر تبعيد امام تظاهرات وسيعي درنقاط گوناگون ايران به نشانه اعتراض به اين عمل شاه برپا شد.
كشتار دانش آموزان توسط رژيم پهلوي و روز دانش آموز :
در چنين روزي در سال 1357 ه ش دانش آموزان مدارس تهران در حالي كه مدارس خود را تعطيل كرده بودند به سمت دانشگاه تهران حركت كردند تا حمايت خود را از رهبر كبير انقلاب اسلامي و همبستگي خود را با اقشارمختلف اعلام كنند . گروه هاي زيادي از دانش آموزان و دانشجويان در محوطه چمن تهران (محل كنوني برگزاري نماز جمعه ) گرد آمدند و از جمله يكي از دانش آموزان در حال سخنراني بود در حالي كه جمعيت ديگري از دانش آموزان در محيط داخلي وبيروني در جنوبي دانشگاه تجمع كرده بود ند . اين افراد در حمايت از نهضت اسلامي به دادن شعار پرداختند . در حالي كه ماموران مسلح رژيم شاه دانشگاه تهران را به محاصره خود در آورده بودند در ساعت يازده صبح روز سيزدهم آبان ابتدا با پرتاب چند گلوله گاز اشك آور در ميان دانش آموزان قصد پراكنده ساختن آنان را داشتند . اما اجتماع كنندگان نه تنها پراكنده نشدند بلكه عزم خود را جزم ساختند و با تمام توان به شعاردادن عليه رژيم پهلوي و سردادن نداي وحدت الله اكبر پرداختند . در اين وضعيت تير اندازي آغاز شد و بسياري از جوانان و نوجوانان اين مرز بوم در دانشگاه و يا برابر آن به خون غلطيدند . در اين واقعه 56 تن شهيد و صدها نفر مجروح شدند . پخش صحنه هايي از كشتار دانش آموزان درمقابل دانشگاه نهران از تلويزيون ، خشم وخروش ملت ايران را دو چندان كرد. امام خميني ره به همين مناسبت در پيامي از پاريس مردم ايران را به صبر دعوت كردند :
عزيزان من صبور باشيد كه پيروزي نهايي نزديك است و خدا با صابران است ... ايران امروز جايگاه آزادگان است ...من از اين راه دور چشم اميد به شما دوخته ام ... وصداي آزادي خواهي و استقلال طلبي شما را به گوش جهانيان خواهم رساند .
اين روز به همين مناسبت روز دانش آموز نام گرفت .
تسخير لانه جاسوسي آمريكا توسط دانشجويان پيرو خط امام :
در چنين روزي در سال 1358 ه ش و در سالگرد روز دانش آموز و روز تبعيد امام خميني از ايران به تركيه ، سفارت آمريكا در تهران به تسخير دانشجويان پيرو خط امام در آمد . اين واقعه كه حضرت امام خميني ره از آن به عنوان انقلابي بزرگتر از انقلاب نخست ياد كردند پس از آن روي داد كه دانشجويان با دريافت خط استكبار و تحليل روشهاي جاسوسي آمريكا در كشور ايران ، در صدد حذف آثار اين نماد پليد در جامعه ايران بر آمدند . اسناد به دست آمده از لانه جاسوسي آمريكا در تهران نشانگر اين مطلب است كه در سفارتخانه هاي آمريكا در جهان واحدي به نام واحد عمليات وجود دارد كه رهبري عمليات جاسوسي در كشورهاي محل سفارت را داراست .
در سال 1358 امام خميني ره در بيانات قاطعي خواستار استرداد شاه مخلوع از دولت آمريكا شدند . دانشجويان پيرو خط امام پس از اين سخنراني كه در تاريخ دهم آبان 1358 انجام شد ، به منظور وادار ساختن آمريكا به استرداد محمد رضا شاه و ايضا دريافت اموال بلوكه شده ايران در دست دولت آمريكا ، تصميم به اشغال سفارت آمريكا گرفتند . به دنبال اين حركت دانشجويان دانشگاه تهران ، پلي تكنيك ( امير كبير فعلي ) ، شريف و بهشتي در يك راهپيمايي گسترده به سوي سفارت حمله ور شدند و با گذر از ديوار هاي آن ، اين سفارتخانه را به تسخير خود در آورند . در اين هنگام دانشجويان موفق شدند 63 آمريكايي حاضر در اين سفارتخانه را گروگان بگيرند . پس از اين واقعه جناحهاي سياسي مختلف در كشور ، مواضع مختلفي در برابر آن اتخاذ كردند اما امام خميني ره آن را انقلابي بزرگتر از انقلاب اول خواندند . پس از تسخير لانه جاسوسي ، دولت آمريكا ، روابط سياسي و اقتصادي خود را با ايران قطع كرد . به ابتكار امام خميني پس از چندي زنان و پس ازآن سياه پوستاني كه در ميان گروگان ها بودند آزاد شدند اما بقيه كه اركان لانه جاسوسي بود ند به مدت 444 روز در ايران به عنوان گروگان باقي ماندند . دانشجويان سر انجام به دستور رهبر كبيرانقلاب اسلامي، جاسوسان را تحويل دولت دادند و مقرر شد كه مجلس شوراي اسلامي در باره آنان تصميم بگيرد ، لذا مجلس هيئتي را تعيين كرد و مذاكرات با ميانجي گري دولت وقت الجزاير بين ايران و آمريكا آغاز شد كه منجر به امضاي بيانيه هاي الجزاير شد . گروگان ها نيز يك روز پس از روي كار آمدن رييس جمهور جديد آمريكا (ريگان ) و شكست جيمي كارتر در انتخابا ت آزاد شدند.
واقعه تسخير لانه جاسوسي آمريكا در ايران نه تنها توطئه هاي بعدي عليه انقلاب را با شكست مواجه كرد بلكه ضربه سختي به اقدامات ضد مردمي و عمليات جاسوسي شيطان بزرگ به ويژه در منطقه وارد كرد و ابهت ساختگي اين كشور را در هم شكست .
به همين مناسبت چنين روزي از طرف نمايندگان دوره سوم مجلس شوراي اسلامي در تاريخ كشور بنام روز مبارزه با استكبار جهاني نام گرفت .
واقعه ايران گيت :
پس از قطع ارتباط آمريكا با ايران ، مقامات آمريكايي هر از گاهي در صدد ايجاد رابطه سياسي مجدد با ايران بر آمدند . از جمله اين اتفاقات ماجراي ايران گيت است كه در زمان رياست جمهوري ريگان اتفاق افتاد . در چنين روزي در سال 1365 هاشمي رفسنجاني رييس مجلس وقت جمهوري اسلامي ايران در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي اعلام كرد كه رابرت مك فارلين نماينده رسمي آمريكا و از چهره هاي ارشد كاخ سفيد به همراه سه نفر ديگر مخفيانه با گذرنامه هاي ايرلندي و با يك هواپيماي حامل اسلحه وارد تهران شدند . آنها حامل پيامي از جانب ريگان براي برقراري رابطه مجدد با جمهوري اسلامي ايران بودند . در اين مصاحبه ،هاشمي رفسنجاني از كيكي صحبت كرد كه ريگان براي مقامات ايراني فرستاده بود و انجيلي را به خبرنگاران نشان داد كه رييس جمهور آمريكا آن را امضا ئ كرده بود تا به عنوان نشانه حسن نيت مقامات آمريكايي پذيرفته شود. با اين حال فرستادگان آمريكا پس از پنج روزمعطل ماندن در فرود گاه مهر آباد به رسيد ن به مقاصد خاص خود اجازه خروج يا فتند . در روز پانزدهم آبان نيز وزارت امور خارجه ايرلند شمالي نسبت به استفاده غير قانوني از گذر نامه هاي ايرلندي به دولت آمريكا اعتراض كرد . در همين زمان مهندس مير حسين موسوي نخست وزير وقت ايران تاكيد كرد كه جز در موارد مربوط به دادگاه لاهه هيچ مذاكره رسمي و غير رسمي بين ايران و آمريكا وجود ندارد . پس ازفاش شدن خبر و آشكار شدن اين رسوايي براي دولت ريگان ، مطبوعات كشور هاي غربي در صدد توجيه امر بر آمدندو ادعا كردند كه هدف اصلي سفر مك فارلين به ايران تلاش براي مقابله با مساله تروريسم ، جلوگيري از آدم ربايي در لبنان و استفاده از نفوذ ايران در لبنان براي آزادي گروگانهاي آمريكايي بوده است . اولين بار خبر سفر مك فارلين به ايران از طرف نشريه الشراع منتشر شده بود.
آغاز هفته تربيت :
تربيت بخشي از آموزش محسوب مي شود و بنا به عقيده علم روانشناسي به آن بخش از آموزش كه مربوط به روح و روان آدمي است مربوط مي گردد . تربيت در لغت به مفهوم باروري وشكوفايي است و در اصطلاح به معني كشف استعدادهاي نهفته آدمي است . از ابتداي خلقت بشر تربيت به مفهوم عام آن مد نظر بود و ظهور پيامبران تنها براي تربيت نوع بشر و متخلق كردن او به اخلاق الهي بوده است . پس از انقلاب اسلامي در ايران تربيت مفهوم خاصي يافت و از آموزش رسمي جدا گشت . بدين طريق مفهوم تعليم و تربيت به كتابهاي دانشگاهي و درسي راه يافتند . بي شك امروزه تربيت يكي از دو بال آموزش است و تنها با آموزش خاص علوم نمي توان فرد متعهد و متخصصي را در جامعه پروررش داد . در اين مسير چهار عامل خانواده ، مدرسه ، وسايل ارتباط جمعي و جامعه هريك در تربيت آحاد افراد جامعه موثرند . به دليل اهميت فوق العاده اين امر در سال 1359 از سيزدهم تا نوزدم آبان هر سال به عنوان هفته تربيت نامگذاري شد . همچنين پس از انقلاب اسلامي نهادي به نام نهاد امور تربيتي در وزارت آموزش و پروررش تاسيس شد تا با بكا رگماردن مربيان دلسوز در جهت تربيت ميليونها دانش آموز و همچنين متخلق ساختن آنان به اخلاق قرآني تلاش كنند . كارشناسان امر تعليم و تربيت معتقدند كه انتقال مفاهيم تربيتي به مخاطب بايد زماني صورت گيرد كه بيشترين و ماندگار ترين تاثير را داشته باشد ، بنابر اين اگر زمان و موقعيت مناسب در جهت اجراي برنامه هاي تربيتي از دست روند ، انتظار تاثير پذيري مخاطب منتفي خواهد بود و يا نتيجه مطلوبي نخواهد داشت . به عنوان مثال آنچه قرار است در دوران كودكي به فرزند آموخته شود اگر به هر دليل تا دوران نوجواني به تاخير افتد ، چه بسا ديگر فرصت مناسبي براي جبران آن پيدا نشود و يا نتيجه مطلوبي در پي نداشته باشد .
رحلت آقا سيد ابوالحسن اصفهاني :
سيد ابوالحسن در سال 1284 ه ق در روستاي مد يسه لنجان اصفهان ديده به جهان گشود . پدرش سيد محمد روحاني جليل القدر در كربلا متولد و پس از وفات در شهرستان خوانسار به خاك سپرده شد. سيد ابوالحسن دروس مقدماتي را در زادگاه خود نزد يكى از روحانيان آن ديار آغاز و پس از گذراندن دوره ابتدايى به حوزه علميه اصفهان مهاجرت كرد. او در اصفهان از محضر استادانى همچون آية الله كلباسى ، آية الله چهار سوقى ، آية الله درچه اى ، آية الله جهانگيرخان قشقايى و... بهره هاى فراوان برد و در همين ايام خود نيز به تدريس ادبيات عرب و فقه و اصول مى پرداخت .
وي در سن 2
تاسيس سازمان يونسكو :
سازمان يونسكو يا سازمان آموزشي ، علمي و فرهنگي ملل متحد، در چنين روزي در سال 1946 با هدف كمك به صلح و امنيت جهاني از طريق ترويج همكاري ميان ملت ها به وسيله آموزش و پرورش ، علوم ، فرهنگ و در جهت ايجاد احترام به عدالت ، حكومت قانون ، حقوق بشر ، و آزادي هاي اساسي ايجاد شد . اين نهاد داراي سه ركن است كه دبيركل ، هيات اجرايي و كنفرانس عمومي اين اركان را تشكيل مي دهند . هيات مجريه اين سازمان بين المللي 45 نفرعضو دارد و هدف آن نظارت بر برنامه هاي كنفرانس عمومي است . كنفرانس عمومي نيز مركب از نمايندگان كشور هاي عضو است و حداقل سالي دو بار تشكيل جلسه مي دهد . مقر يونسكو در پاريس بوده واعضاي آن بيش از 160 كشور جهان اند .
در چنين روزي در سال 1846 ميلادي بنجامين پالمر نخستين پاي مصنوعي را اختراع كرد و آن را به نام خود به ثبت رساند .
اختراع نخستين ماشين صندوقداري :
در چنين روزي در سال 1880 ميلادي جيمز و جان ريتي نخستين ماشين صندوقداري را به نام خود به ثبت رساندند .
اعلام وضعيت بي طرفي آمريكا :
در چنين روزي در سال 1939 ميلادي و در ابتداي جنگ جهاني دوم ، ايالات متحده آمريكا خود را در جنگ جهاني دوم بي طرف خواند . البته آمريكا بعدها عملا وارد جنگ جهاني دوم شد و نقش ويژه اي را در اين جنگ ايفا كرد و براي اولين بار بمب اتمي بر دو شهر ژاپن به نام هاي هيروشيما و ناكازاكي افكند و هزاران تن بي گناه و غير نظامي در آن واحد را به خاك وخون كشيد .
نمايش نخستين خودروي مجهز به سيستم تهويه هوا :
عقب نشيني نيروهاي محور :
در چنين روزي در سال 1942 ميلادي و دراثناي جنگ جهاني دوم ، نيروهاي محور از منطقه العالمين در آفريقاي شمالي عقب نشيني كردند . اين عقب نشيني براي بريتانيا يك پيروزي بزرگ به حساب مي آمد.
تحت فشار قرار دادن نيروهاي شوروي سابق :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي نيروهاي شوروي سابق به منظور تحت فشار قرار دادن مردم مجارستان و همچنين كنترل شورش گسترده مردم وارد اين كشور شدند .شورش عمومي از زمان اشغال مجارستان توسط شوروي در 23 اكتبر همان سال آغاز شده بود .
زن دونده جهان ركورد شكست :
در چنين روزي در سال 1965 ميلادي آن روبرتز بريد لاو به عنوان نخستين زن دونده جهان توانست ركورد دويدن سيصد مايل در ساعت را بشكند . وي توانست 308 مايل را در يك ساعت طي كند .
در گذشت پادشاه يوگسلاوي :
در چنين روزي در سال 1970 ميلادي شاه پيتر دوم ، شاه يوگسلاوي در دنور آمريكا در گذشت . او نخستين پادشاه اروپايي بود كه پيكرش در آمريكا به خاك سپرده شد .
دفاع از دموكراسي :
در چنين روزي در سال 1989 ميلادي نزديك به يك ميليون شهروند آلمان شرقي در خيابانهاي برلين شرقي براي دفاع از دموكراسي تظاهرات كردند .
جنگ خطرناك از سوي عراق :
در چنين روزي در سال 1990 ميلادي دولت عراق در بيانيه اي رسمي اعلام كرد كه اين كشور براي جنگي خطرناك تر از دست دادن كويت آماده شده است .
كشته شدن اسحاق رابين :
در چنين روزي در سال 1995 ميلادي اسحاق رابين نخست وزير 73 ساله رژيم صهيونيستي توسط جواني صهيونيست ترور شد . اسراييلي هاي دست راستي مسووليت ترور او را به عهده گرفتند . گفته مي شود دست راستي ها مخالف حضور او در كنفرانس صلح ميان رژيم صهيونيستي و تشكيلات خودگردان فلسطيني بودند .
اجراي تصميمات سازمان ملل عليه طالبان :
در چنين روزي در سال 1999 سازمان ملل متحد محاصره اقتصادي را عليه گروه طالبان به مرحله اجرا گذاشت . تصميمات به اين دليل به مرحله اجرا گذاشته شدند كه گروه طالبان از تحويل اسامه بن لادن خود داري كرده بود . اسامه پيشتر ادعا كرده بود كه در سال 1998 سفارت آمريكا را در كنيا و تانزانيا مورد حمله قرار داده است .
تولد ويليام سوم :
ويليام سوم در چنين روزي در سال 1650 ميلادي به دنيا آمد . وي پادشاه انگلستان بود . او بين سالهاي 1689 تا 1702 ميلادي بر اين كشور حكومت كرد .
تولد ادن فيليپوتز :
فيليپوتز شاعرو نويسنده و نمايشنامه نويس بر جسته انگليسي در چنين روزي در سال 1862 ميلادي به دنيا آمد ." مادي ماين هاي قرمز "عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد لوييجي لوچيوني :
لوچيوني نقاش بر جسته ايتاليايي در چنين روزي در سال 1900 ميلادي به دنيا آمد . وي بيشتر درحوزه نقاشي از منظره تخصص داشت ." ستارگان اپرا" عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد جي اي مور :
مور فيلسوف بر جسته انگليسي در چنين روزي در سال 1872 ميلادي به دنيا آمد ." اخلاق" عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد سيرو آلجريا :
آلجريا رمان نويس پرويي در چنين روزي در سال 1909 ميلادي ديده جهان گشود . "ابليس طلايي "عنوان مهمترين اثر ادبي اوست .
در گذشت رافائل سوير :
سوير نقاش بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1987 ميلادي دار فاني را وداع گفت ." صحنه هاي افسردگي در نيويورك "عنوان مهمترين اثر بصري اوست . وي در سن 87 سالگي در گذشت.
نظر شما