به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شوراي اطلاع رساني دولت، معاونت اقتصادي بانك مركزي در گزارشي از وضعيت شاخص كرايه مسكن اجاري در مناطق شهري اعلام كرد: متوسط اين شاخص در سال 1384 به عدد 7/383 رسيد كه نسبت به سال قبل از آن 4/14 درصد افزايش يافت . اين در حالي است كه همين افزايش در سال 83 نسبت به سال 82 برابر 3/18 درصد بود .
همچنين كمترين ميزان افزايش شاخص كرايه مسكن اجاري طي سال 84 ، در سه ماهه سوم اين سال رخ داد كه معادل 7/13 درصد بود ، درحالي كه در سه ماهه اول سال 83 شاخص كرايه مسكن اجاري نسبت به سه ماهه مشابه سال قبل ازآن، 3/15 در صد افزايش را نشان مي دهد .
ميزان افزايش شاخص كرايه مسكن اجاري در استان هاي كشور طي سال 84 متفاوت بود . در حالي كه استان كهكيلويه و بويراحمد با 35 درصد افزايش ، بيشترين اجاره بهاء را تجربه كرد ، استان بوشهر با 9/9 درصد افزايش ، شاهد كمترين ميزان رشد اجاره بهاء بود . شاخص مذكور در استان تهران نسبت به سال قبل 7/11 درصد افزايش را نشان مي دهد .
طي سال 84 معدل افزايش شاخص كرايه مسكن اجاري در شهرهاي بزرگ 9/12 درصد ، در شهرهاي متوسط 9/19 درصد ، ودر شهرهاي كوچك 5/21 درصد بود كه نسبت به سال قبل تنها در شهرهاي بزرگ كاهش يافت و در شهرهاي متوسط و كوچك تفاوت چنداني نداشت . اين معدل در سال 83 در شهرهاي بزرگ برابر 9/17 درصد ، در شهرهاي متوسط 7/19 درصد و در شهرهاي كوچك 21 درصد بوده است .
ميزان افزايش شاخص مذكور در شهرهاي بزرگ طي سه ماهه اول سال 84 نسبت به مدت مشابه سال قبل برابر 5/14 درصد و در سه ماهه سوم اين سال معادل 8/11 درصد بود .
آمار اعلام شده از سوي بانك مركزي نشان مي دهد ميزان افزايش كرايه مسكن اجاري در سال 84 نسبت به سال 83 كاهش يافته و بخصوص در نيمه دوم اين سال تلاش هاي صورت گرفته براي جلوگيري از افزايش كرايه خانه ، موثرتر بوده است .
همچنين طي اين مدت دولت در كنترل افزايش كرايه مسكن اجاري در شهرهاي بزرگ كه اقشار گسترده تري از اجاره نشينان را هم از حيث جمعيت كرايه نشين و هم از جهت رقم كرايه بهاء در خود جاي داده اند ، توفيق بيشتري داشته است .
نظر شما