۲۷ تیر ۱۳۸۵، ۱۷:۵۶

هشتمين هم انديشي مسئولان و گروه هاي علمي بسيج اساتيد برگزار شد

هشتمين هم انديشي مسئولان و گروه هاي علمي بسيج اساتيد دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار "مهر" در مشهد، در كارگاه گروه علوم كشاورزي و منابع طبيعي اين هم انديشي پيرامون موضوعات كاربرد بيوتكنولوژي در كشاورزي و بيوتروديسم ، مقاومت به خشكي ژنتيكي در گندم همچنين استفاده از تكنيكهاي هسته اي در بخش كشاورزي و قدرت زيست فناوري در كنترل فقر بحث و تبادل نظر صورت گرفت . در اين كارگاه همچنين طي نشستي در جهت حل معضل آب كشور و با حضور مهندس مهندس محمدزاده ، دكتر جهانسوز و دكتر زرگر برگزار شد .

دكتر زرگر با تاكيد بر ضرورت نگاه مديريتي و اجتماعي به آب مديريت تقاضا به جاي مديريت عرضه را از راهكارهاي حل مشكلات مسائل آب كشور دانست و اظهار داشت : انتقال حوزه به حوزه آب در كشور امري ناگزير است اما تكيه بر دو شرط محوري يعني انجام مطالعات اجتماعي منطقه اي و بهره مندي مجاوران منابع آبي در اولويت اول و انتقال به حوزه هاي ديگر راهي در جهت رسيدن به حل معضل آب در كشور است .

در اين ميزگرد همچنين دكتر جهانسوز نيز به برخي از مشكلات سازماني و وزارتخانه اي در بخش آب اشاره كرد و بر ضرورت توجه به مردم در اولويت اول و بعد از آن انجام طرح ها تاكيد كرد و عدم استفاده صحيح و كارآمد منطقه اي در نحوه آبياري و عدم استفاده صحيح و كارآمد منطقه اي در نحوه آبياري را از ديگر مشكلات اين بخش عنوان كرد.

در اين ميزگرد مهندس صمدزاده پيرامون نگاهي يكسان و جامع به كليه مسائل آب از جمله مصرف بهينه ، الگوي كشت ، تشكل هاي بهره بر آن و وسايل مختلف بالا و پايين دست تاكيد كرد .

گفتني است در اين كارگاه به ارائه نقطه نظرات و سوالات خود از مسئولين مربوطه پرداختند و از ايجاد تعامل بين وزارتخانه ها در زمينه آب استقبال و از بسيج اساتيد براي پيگيري تا اصول نتيجه تقاضاي همكاري كرد ند .

همچنين در كارگاه مطالعات قرآني كه با هدف تعامل و ارتباط فكري با اساتيد قرآني دانشگاه هاي تهران و آشنايي با مراكز موسسات قرآني و ستاد تفسير قرآن برگزار شد مصوب گرديد كه اساتيد در كميته هاي چهارگانه به آسيب شناسي در حوزه پژوهشي و آموزشي و تبليغ و ترويج بپردازند و نقاط قوت و ضعف را بررسي نمايند .

دكتر امين مقدسي دبير كميسيون پژوهشي فرهنگ قرآن گفت : گروه مطالعات قرآني به آسيب شناسي در چهار كميته پژوهشي ، ارشادي ، راهبردي و تبليغ مي پردازند .

وي اهم موضوعات آسيب شناسي در اين كارگاه را فقدان سامانه فعاليت هاي قرآني كشور دانست و افزود : خلاء پژوهش هاي كاربردي و ميان رشته اي ، فقدان شاخص هاي سازگاري ، نظام هاي اصلي جامعه با پژوهش قرآني و همچنين ضعف مطالعات تطبيقي قرآني ، فقدان بانك اطلاعات قرآني جامع در سطح كشور از ديگر موضوعات اين كارگاه مي باشد .

دبير كميسيون فرهنگ قرآن در پايان اظهار داشت : كمبود مدرسان قرآن كريم در حوزه آموزش عمومي و تخصصي ، كمبود كتابخانه هاي تخصصي قرآن و حديث در استانها و دانشگاه و همچنين كمبود نهادهاي مردمي قرآني در سطح كشور و فقدان كارگاه هاي آموزشي و پژوهشي ، ارتقاء سطح علمي دانشگاهيان و هدفمند نبودن بودجه هاي قرآني را از ديگر موضوعات مورد نظر در چهار كميته دانست .

كارگاه مطالعات فرهنگي با محور آسيب شناسي فرهنگي دانشگاهها ، بايد و نبايدهاي دانشگاه مطلوب كار خود را با تشكيل پنج كميته  استاد – دانشجو ، مديريت ، نظام برنامه ريزي فرهنگي ، نظام آموزشي – پژوهشي و نظام برنامه ريزي متون درسي شروع به كار نمود .

اين گروه با حضور 60 استاد به دنبال دسته بندي و استخراج چالش ها و آسيب هاي دانشگاه ها با نگاه فرهنگي تشكيل شد تا با ايجاد اطاق فكر به راهكارهاي علمي و كاربردي براي حل اين معضلات بپردازند .

در اين كارگاه ها همچنين تفكيك معاونت فرهنگي از معاونت دانشجويي ، گنجاندن فعاليت هاي فرهنگي اساتيد در آيين نامه هاي ، ترفيع رتبه اساتيد ، بازنگري در متون درسي دانشگاهها و نگاه روانشناختي به مسئله زبان به ترجمه متون از جمله مصوبات اين كميته مي باشد .

كارگاه علوم زيستي با سخنراني دكتر لطفي مشاور وزير علوم و دبير شوراي عالي زيست فناوري كشور در خصوص موارد آموزشي و پژوهشي و سند ملي زيست فناوري شروع به كار كرد .

دكتر لطفي در اين كارگاه اظهار داشت : زيست فناوري بين رشته اي و بسيار مهم و كارساز حتي در مسائل سياسي مي باشد كه سند زيست فناوري سندي براي برنامه ريزي و رسيدن به اهداف تعيين شده است .

وي بر اهميت حفظ ميراث ژنتيكي و حمايت از تشكيل شركت هاي خصوصي براي توسعه صنعت بيوتكنولوژي و تشكيل گروههايي در استان ها براي حركت در راستاي سند و به روز كردن آن تاكيد كرد و افزود : بسيج همه چيز را بي نام و نشان جستجو مي كند .

در پايان دكتر خيام نكويي رئيس موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي گفت : امروز در دنيا فرصت فناوري از نظر اقتصادي به عنوان ماشين چاپ اسكناس شناخته مي شود و دولت بايد در اين زمينه سرمايه گذاري كند و سپس آن را به بخش خصوصي واگذار نمايد .

در كارگاه هم انديشي گروه حقوق عنوان شد : متون كتب رشته حقوق خصوصا در علوم انساني داراي اشكالات اساسي مي باشد كه در مواردي با قانون اساسي و اصل نظام در تعارض است كه بايد ضمن ارائه نظرات صحيح اين گونه كتب از مدال منابع اصلي درسي خارج گردد و بازنگري در اين زمينه صورت پذيرد.

در اين كارگاه همچنين تجديد نظر در منابع درسي بخصوص در حقوق بين المللي و حقوق عمومي كه برخي منابع ترجمه اي غير علمي و غيرتحليلي و متضاد با مباحث علمي اين رشته وجود دارد بررسي شد .

در اين جلسه همچنين به اشتباهات نقاط ضعف و كاستي ها در امور حقوقي بر پايه آموزش و پژوهش پرداخته شد  .

جلسه علمي گروه برنامه ريزي منطقه اي با هم انديشي اعضاء گروه تشكيل شد و در مورد آمايش سرزمين ، معماري و شهرسازي اسلامي، نقش فناوري در مديريت بحران مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به تجارت سالهاي گذشته براي نتيجه گيري از مباحث ، مقرر شد اين كميته وظيفه پيگيري را عهده دار باشد و جلسات خود را در سال آينده ادامه دهد .

از جمله مهمترين مصوبات اين كارگاه تعيين اولويتهاي پژوهشي در دانشگاهها با توجه به مسائل روز در زمينه هاي تخصصي گروه تاكيد بر نقش فناوري در برنامه ريزي منطقه اي مديريت بحران و آمايش سرزمين ، تاكيد بر همكاري كميته هاي مختلف گروه در تدوين را براي آمايش سرزمين و همكاري در اصلاح نظام مديريت منطقه اي  ، نظام برنامه ريزي منطقه اي و نظام اطلاعات منطقه اي بود.

همچنين ، در بيانه گروه برنامه ريزي منطقه اي اعلام شد : پرهيز از موازي كاري در مسائل بين رشته اي از جمله برنامه ريزي منطقه اي ، همكاري شاخه هاي انساني گروه برنامه ريزي ، منطقه اي و توسعه انساني و منطقه اي كشور و همچنين سازماندهي و نظام مند نمودن تمركز زدايي با توجه به توسعه منطقه و همكاري مشترك با دستگاه اجرايي در زمينه پدافند غير عامل و تشكيل كارگروه مشترك با كميته دائمي پدافند غيرعامل كشور از جمله موارد مهم در اين پيش نويس بيانيه بود .

در كارگاه اقتصاد كه با همكاري متشكل از اعضاي هيئت علمي در بسيج اساتيد و انجمن علمي اسلام توسعه اقتصادي ، اقتصاد اسلام و همچنين اقتصاد و حوزه علميه قم برگزار شد كميته اي در جهت تعامل بين انجمن ها و مراكز پژوهشي مشخص گرديد .

دكتر محمد كهندل دبير اين كارگاه اظهار داشت : انجمن علمي اقتصاد اسلامي با مشاركت اعضاء هيئت مديره تفاهم نامه اي را با هدف موارد همكاري ، راه هاي اجرايي كردن اين همكاري امضاء شد و تغيير در نظام مالياتي و اقتصاد كشور و همچنين تغيير در متون كتب مورد بررسي قرار گرفت .

اين گزارش در پايان مي افزايد : چشم انداز 20 ساله بسيج اساتيد در روز پاياني گردهمايي اساتيد بسيجي كشور تقديم رييس جمهور محمود احمدي نژادخواهد شد.

 دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران با حضور در هشتمين هم انديشي مسوولان و گروههاي علمي بسيج اساتيد دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي كشور در جمع اساتيد بسيجي سخنراني خواهد كرد.

در اين ديدار پيشنهادات، دغدغه ها و راهكارهاي پيشنهادي اساتيد دانشگاه در خصوص مسايل علمي و فرهنگي كشور به رييس جمهور ارايه خواهد شد.

کد خبر 355036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha