۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۴۰

معاون امور مجلس سازمان محیط زیست:

موفقیت در برنامه های محیط زیست نیازمند جلب مشارکت مردمی است

موفقیت در برنامه های محیط زیست نیازمند جلب مشارکت مردمی است

قزوین- معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور گفت: موفقیت در برنامه های متنوع و گسترده محیط زیست نیازمند استفاده از مشارکت مردمی و همه ظرفیت های تشکل های غیردولتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مجابی معاون پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست كشور دوشنبه شب به همراه سیاوش شمسی پور؛ سرپرست اداره کل محیط زیست استان و جمعی از كاركنان ارشد سازمان محيط زيست كشور در جلسه ای با اعضای هیئت مدیره انجمن زیست محیطی پازشهر قزوین در خصوص مهم ترین مسائل و دغدغه های زیست محیطی استان به گفتگو نشستند.

محمد مجابی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از فعالیت تشکل های زیست محیطی استان گفت: در حال حاضر اقتصاد محیط زیست یکی از موضوعات مهم و اثرگذار است که بسیاری از رخدادها را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

وی در ادامه به احیای بند ۶ ماده ۴۵ قانون نحوه وصول برخی از درآمدها به منظور تأمین بودجه محيط زیست اشاره کرده و افزود: با این قانون اگر یک هزارم فروش صنایع در حوزه محیط زیست هزینه شود، بعنوان هزینه قابل قبول از سوی دولت پذیرفته خواهد شد که در دولت قبل این قانون حذف شده بود که اکنون مجددا احیا و تا یک ماه آینده ابلاغ می شود تا درآمدهای ناشی از آن در آموزش های محیط زیستی، درختکاری و توسعه فضای سبز و مدیریت پسماند هزینه شود.

معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور همچنین در رابطه با برنامه های آموزشی قابل اجرا در استان توسط انجمن نیز اظهارداشت:تعامل با آموزش و پرورش، برگزاری برنامه های کتابخوانی با محور محیط زیست، پسماند، تنوع زیستی، اجلاس پاریس با دعوت از مولفین و تشریح سیاست های کلی محیط زیست در جلسات و سمینارها، می تواند از جمله برنامه های انجمن زیست محیطی پازشهر در راستای بسط آموزش و فرهنگ زیست محیطی باشد.

سیاوش شمسی پور؛ سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست استان هم با تقدیر از فعالیت های انجمن زیست محیطی پازشهر، از حضور ۱۷ سمن زیست محیطی در استان خبر داد و افزود: از این تعداد ٦ مجموعه فعالیت خوبی دارند.

وی بیان کرد: انجمن زیست محیطی پازشهر در راس فعالیت های خود به آموزش های محیط زیستی هم توجه کرده و فعالیت های خوبی در زمینه آموزش و انگیزش شهروندان انجام داده است که تقدیر از فعالان محیط زیست از جمله محیطبانان از آن جمله است.

شمسی پور به ظرفیت خوب انجمن پازشهر و سایر سمن های زیست محیطی اشاره کرده و گفت: تشکل های محیط زیستی در سطح کشور جوان هستند و باید تلاش کنند تا توان بالقوه خود را عملیاتی کنند که در این راستا اداره کل محیط زیست جلساتی را با حضور تشکل ها برگزار می کند تا ضمن تعامل با آن ها از مشاوره آنها نیز استفاده کند چرا که محیط زیست راهی جز استفاده از مشارکت مردمی در بدنه خود ندارد.

کورش کرمی فرد، رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی پازشهر هم با اشاره به ضرورت بسط بینش زیست محیطی در بین افراد و لایه های مختلف جامعه، اظهارکرد: آموزش علم محیط زیست و مباحث دانشگاهی برعهده دانشگاه هاست و تشکل های زیست محیطی وظیفه دارند به ترویج شاخص های فرهنگی و اجتماعی حوزه محیط زیست بپردازند.

وی افزود: انجمن زیست محیطی پازشهر نیز ضمن ورورد به فرهنگسازی و آموزش در همه حوزه های محیط زیست، در خصوص مدیریت پسماندها و آموزش های مرتبط به آلاینده ها متمرکز شده و با برگزاری تقدیرهای ماهانه از شهروندان سبز در حوزه های مختلف و در کنار آن توجه به امور تخصصی، برگزاری میزگرد و نشست ها و اجرای برنامه های مختلف در مناسبت ها در مسیر افزایش توجه عمومی به موضوع محیط زیست و تقویت بنیان دانشی خود گام برداشته است.

میرمسعود مجابی، عضو هیئت مدیره انجمن نیز در این نشست به ضرورت برگزاری سمینارهای تخصصی حوزه محیط زیست با مشارکت مردم گفت: برای تعمیق افکار عمومی در زمینه محیط زیست و ایجاد حساسیت در نخبگان شهر، برقراری ارتباط با مسئول آموزش و مشارکت های مردمی در سازمان حفاظت محیط زیست و جلب فعالان و متخصصان این حوزه برای تعلیم مباحث محیط زیستی، مورد توجه است.

امیر پاکپور، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نیز ضمن انتقاد از نبود آموزش های جامع در حوزه محیط زیست گفت: آموزش های موردی نمی تواند در ایجاد تفکر محیط زیستی موثر باشد لذا ضروری است در این زمینه متخصصان آموزش و محیط زیست طی یک برنامه بین بخشی میان وزارتخانه های بهداشت، آموزش پرورش و علوم  و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری مشترک در انتقال دغدغه ها به جامعه مخاطب و نسل آینده اقدام کنند تا دغدغه تربیت نسل آینده، به گونه ای که تفکر محیط زیستی را دنبال کند محقق شود.

محمدصادق بابایی، دیگر عضو هیئت مدیره انجمن و معاون درمان استان نیز در خصوص ضرورت ایجاد همگرایی میان نهادهای دولتی در امور محیط زیستی و حذف تداخل های کاری از طریق طرح و بررسی مشکلات و هم اندیشی برای حل آن ها مطالبی بیان کرد.

فاطمه تکیه سادات؛ دبیر انجمن زیست محیطی پازشهر هم از ضررورت حرکت جامعه به سمت اخلاق سبز و سبک زندگی سبز یاد کرد و گفت: متاسفانه برای ارائه آموزش های محیط زیستی به دلیل نبود ساعت معین برای این موضوع درمدارس، با موانعی مواجهیم که رفع آن نیازمند رایزنی با آموزش و پرورش و تعریف زنگ محیط زیست در مدارس است تا از این طریق آموزش ها برای همه سطوح پیاده شود.

در ادامه یونس اسماعیلی، عضو هيات مديره و خزانه دار انجمن پازشهر ضمن تقدیر از تعامل سازنده اداره کل محیط زیست استان به دلیل همکاری با تشکل های فعال و واقعگرا بیان کرد: برای سمن های زیست محیطی باید توجیه اقتصادی به منظور فعالیت ها فراهم شود تا از این طریق بتوانند هزینه های مشارکت خود را تأمین کنند زیرا هرچند تشکل ها در پی کسب سود و منفعت مالی نیستند اما تأمین هزینه های جاری نیازمند منابع پایدار و تعریف شده است.

فریده نقدی، دیگر عضو هیئت مدیره انجمن پازشهر و مشاور محیط زیستی منطقه آزاد ارس نیز در رابطه با فعالیت سمن ها به ضرورت حمایت از سوی دولت اشاره کرده و گفت: با حمایت های خوب اداره کل حفاظت محیط زیست استان از سمن های زیست محیطی شکل گیری سمن ها در استان با شور و رغبت صورت می گیرد اما اگر مورد حمایت جدی قرار نگیرند، بعد ازمدتی دلسرد خواهند شد لذا ایجاد فرصتی که همه سمن ها از ان راه بتوانند خود و فعالیت هایشان را به مسئولان استانی و کشوری معرفی کنند، در ایجاد دلگرمی و افزایش انگیزه موثر خواهد بود.

وحید علیخانی؛ از ديگر اعضاى انجمن پازشهر نیز به اجرای قوانین بازدارنده در خصوص اصلاح رفتارهای شهروندی اشاره کرده و اجرای موارد قانونی از جمله ماده ۱۶ قانون جامع مدیریت پسماند در راستای افزایش مشارکت مردمی در مدیریت محیط زیست به منظور مشارکت افراد بیشتر را خواستار شد.

 

 

 

کد خبر 3557993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha