۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۴۰

خیز بلند مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی برداشته شد

خیز بلند مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی برداشته شد

رییس سازمان میراث فرهنگی گفت: خیزی که این سازمان و صندوق احیای آثار تاریخی در یک سال اخیر برای مرمت و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی برداشته ۳ برابر یکسال و حتی چند دهه اخیر بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته درحالی آغاز به کار کرد که برای نخستین بار و برخلاف سالهای گذشته یک سالن به مساحت ۳ هزار متر به صندوق احیاء برای معرفی هر چه بهتر ظرفیت های فرهنگی و تشویق و ترغیب مخاطبان فرصت های سرمایه گذاری اختصاص یافت.

«مسعود سلطانی فر» رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از بازدیدی که از ۲۵ غرفه سالن داشت به رویکرد و سیاست کلی دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اشاره کرد و افزود: براساس رویکرد و سیاستی که دولت و سازمان میراث فرهنگی از حدود ۲ سال  گذشته در پیش گرفته یک خیز همه جانبه در راستای حفاظت و حراست از بناهای فرهنگی و تاریخی برداشته شود.

وی اما به منابع محدود دولتی و نیازهای گسترده بخش میراث فرهنگی برای حفاظت و بهره برداری از بناهای تاریخی اشاره کرد و  گفت: تجربه نشان داده است که هیچگاه منابع دولتی به تنهایی پاسخگوی نیازهای بخش مرمت، بازسازی و بهره برداری نیست به طوری که پیش از این اختصاص منابع دولتی در قالب طرح پردیسان عملا ناموفق بود.

آنطور که معاون رییس جمهور، می افزاید: اگر همین تعداد از بناهای تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند را بخواهیم به تنهایی مرمت، بازسازی و بهره برداری کنیم باید کل بودجه کشور را به مدت ۲۰ سال صرف مرمت این بناها کرد.

سلطانی فر تاکید کرد: بسیاری از بناها و اماکن تاریخی درحال تخریب و طی سالهای گذشته نابود شده اند عقل و منطق حکم می کند که با استفاده از منابع دولتی و مشارکت بخش خصوصی به سرعت از تخریب بناهای تاریخی جلوگیری کرده و آنها را با فوریت مرمت، بازسازی و بهره برداری کنیم.

سلطانی فر همچنین مشارکت مردم و بخش خصوصی را عاملی مهم برای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی لازم است که با استفاده از سرمایه بخش خصوصی و مشارکت مردمی به مرمت و بازسازی بناهای تاریخی پرداخت تا پس از آن، اماکن تاریخی مرمت و تبدیل به جاذبه گردشگری و یک بنگاه اقتصادی برای اشتغالزایی کشور شود.

به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی، منطقی ترین مسیری که هم اکنون در برخی از کشورها همچون فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در امر گردشگری انتخاب شده است همین روش استفاده از سرمایه بخش خصوصی و مشارکت مردمی است.  

سلطانی فر افزود: در این کشورها نگهداری و مرمت و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با بهره گیری از سرمایه بخش خصوصی انجام می شود.

رییس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد: سازمان میراث فرهنگی برای بهره گیری از سرمایه بخش خصوصی در سال جاری ۳ برابر کل چند دهه گذشته پیشرفت داشت.

وی افزود: سال آینده در نظر داریم که سه برابر امسال عمل کنیم. شاید هم بیشتر چرا که خیز ما خیز وسیع تر و  افق ما افق بلندتری است و فکر می کنیم که این فرهنگ خوب دارد جا می افتد.

وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به کرمان گفت: در این شهر بناهای زیادی با مشارکت مردم و برخی از نهادها درحال بازسازی است.

سلطانی فر افزود: اتفاقات مبارکی در این بخش درحال وقوع است و امیدواریم نخستین هدف در حفظ و حراست از میراث فرهنگی تحقق پیدا کند تا جاذبه های گردشگری افزایش پیدا کند.

رییس سازمان میراث فرهنگی در خصوص استفاده از بناهای تاریخی در کاربری های اقامتگاهی گفت: می توان از بناهای تاریخی پس از مرمت و احیاء برای تاسیسات گردشگری و پذیرایی و اقامت گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد.

وی گفت: گردشگران خارجی اشتیاق دارند که به جای حضور در هتل های ۵ ستاره در بناهای تاریخی اقامت و اسکان داشته باشند.

معاون رییس جمهوری همچنین در ارزیابی خود از عملکرد صندوق گفت: عملکرد صندوق در یکسال گذشته بسیار بهتر از گذشته بود که امیدواریم با هیئت مدیره و مدیریت کنونی این صندوق سال آینده کارنامه بسیار بهتری از امسال داشته باشد البته کارنامه امسال چندین برابر دوره های پیش از آن بوده است.

سلطانی فر همچنین در حاشیه بازدید از این نمایشگاه از سایت جدید صندوق احیای بناهای تاریخی نیز رونمایی کرد.

کد خبر 3558740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha