به گزارش خبرنگار مهر، رضامروتی، صبح چهارشنبه، در پیام رادیویی خود که در مراسم پنجمین طرح دانش آموزی داناب در گلستان پخش شد، گفت: اقتصاد استان بر مبنای کشاورزی است و با توجه به این که ۹۰ درصد آب کشور در زمینه کشاورزی مصرف می شود باید در رابطه با بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی چاره اندیشی صورت گیرد.
معاون عمرانی استاندار گلستان در ادامه این پیام افزود: رویکرد دولت در بخش آب رویکرد فرهنگی و استفاده از تکنولوژی نوین است. طرح داناب نیز به عنوان یک طرح فرهنگی و پایه می تواند نقش مهم و بسزایی در آگاهی بخشی به مصرف کنندگان و بهره برداران و نسل نوجوان و جوان جامعه داشته باشد.
وی تصریح کرد: طرح داناب از سال ۸۹ آغاز شده است و آمارها نشان از رشد آگاهی بخشی و افزایش حساسیت با اجرای این طرح در بین دانش آموزان دارد.
مروتی تصریح کرد: ایجاد روش های مختلف در نظام آموزشی برای اجری بهینه این طرح، جذب مشارکت های مردمی، انعقاد تفاهم نامه بین آب منطقه ای استان، استانداری و آموزش و پرورش برای اجرای این طرح، شناسایی معلمان برتر در این طرح و ارزشیابی از نحوه اجرای طرح از جمله اقداماتی بوده است که طی سال های گذشته برای اجرای طرح داناب صورت گرفته است.
علی نظری مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان، در این همایش ضمن اشاره به اهداف این طرح گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و چالش های پیش رو در آینده بر سر کمبود منابع آب، اجرای این طرح بیش از پیش ضرورت می یابد و دانش آموزان به عنوان قشر تاثیرگذارنقش بسزایی را می توانند در صرفه جویی و حفاظت منابع آبی داشته باشند.
نظری خاطر نشان کرد: از آنجایی که حدود ۹۰ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است، اجرای طرح داناب در زمینه اصلاح الگوی مصرف بسیار مهم و راهبردی است.
وی با اشاره به چالش های حوزه آب استان گفت: یکی از مهم ترین این چالش ها محدودیت منابع آبی ما است و با رشد جمعیت، توسعه کشاورزی و صنعت باید در این حوزه برای مصرف بهینه آب مدیریت صحیح انجام شود.
در دسترس نبودن آب شیرین از چالش های بخش آب استان است
نظری با بیان این که در دسترس نبودن آب شیرین از دیگر چالش های استان است، گفت: آب شرب شهرستان گرگان از ۳۵ کیلومتری به این شهرستان انتقال داده می شود و به همین دلیل باید قدر آن را بدانیم.
معاون نظام متوسطه آموزش و پرورش استان گلستان نیز در این مراسم گفت: در طرح داناب ما دست نیاز به سوی دانش آموزان دراز کرده تا به یاری مسئولان استان در حفاظت و صیانت از منابع آبی بشتابیم و آگاهی جامعه را در بخش آب ارتقا بخشیم.
ابراهیم حاجیلری افزایش آگاهی و حساس سازی دانش آموزان به مسائل و مشکلات آبی را از جمله اهداف طرح دانست.
وی با بیان این که پشتوانه اصلی طرح داناب دانش آموزان هستند، گفت: آموزش و پرورش پتانسیل فراوانی در بحث آموزش و فرهنگ سازی دارد و ما آمادگی داریم تمام ظرفیت های این نهاد آموزشی را در خدمت اجرای طرح فرهنگی داناب به کار گیریم.
گفتنی است طرح داناب در استان در ۱۴ اداره آموزش و پرورش و با مشارکت ۶۳۰ معلم رابط طرح، هزار و ۹۰۰ ناجی آب و ۶۶ هزار دانش آموز در حال انجام است.
نظر شما