نصرالله سردشتی در گفتگو با مهر با بیان اینکه هم اکنون محدودیتی به منظور انتقال دریایی نفت خام صادراتی ایران به بازارهای جدید توسط ناوگان کشتیهای نفتکش ایران وجود ندارد، گفت: پیش بینی میشود با ورود نفتکشهای خارجی به پایانه های نفتی ایران، تعداد از کشتیهای نفتکش ایرانی در سایر بازارهای جهانی و بینالمللی با شرکتهای نفتی بینالمللی همکاری کنند.
مدیر بازرگانی شرکت ملی نفتکش ایران در خصوص وضعیت حمل و نقل دریایی نفت خام همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار، گفت: سال ۲۰۱۵ میلادی یکی از بهترین سالها در مقایسه با چهار سال ما قبل آن برای شرکتهای نفتکش جهان از جمله شرکت نفتکش ایران بوده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با وجود نوسان شدید قیمت نفت در سال گذشته میلادی اما هزینه حمل و نقل دریایی نفت خام توسط کشتیهای نفتکش تقریبا دو برابر شده است، بیان کرد: اگر در سال ۲۰۱۴ میلادی درآمد اجاره یک کشتی نفتکش حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار بود، این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش مهر، قیمت جهانی نفت خام در طول دو سال گذشته تاکنون کاهشی حدود ۷۰ درصدی داشته است. با این وجود به نظر میرسد به دلیل افزایش ذخیرهسازی نفت خام در کشورهای مختلف جهان، درآمد کشتیهای نفتکش جهان با افزایش همراه شده است.
به عبارت دیگر هر چند کاهش شدید قیمت نفت خام تولیدکنندگان طلای سیاه را با چالشهای متعددی روبرو کرده است اما به نظر میرسد شرکتهای کشتیرانی حمل نفت جهان از محل کاهش قیمتها، سود قابل توجهی کسب کرده اند.
نظر شما