به گزارش خبرگزاری مهر، علی ربیعی گفت: مطالعه برنامه های توسعه نشان می دهد سلامت و پرورش نیروی انسانی نقطه محوری برای ریشه کنی فقر و توسعه انسانی است.
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه، فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشورهای در حال توسعه به سبب پایین بودن سطح زندگی، کاهش یافتن بسیاری از شاخصها و بالا رفتن هزینه های مرتبط با حوزه سلامت مختل شود.
ربیعی افزود: زمانی که از موضوع سلامت صحبت به میان می آید، در واقع از کف حمایت اجتماعی سخن گفته ایم؛ بنابراین سلامت موضوعی فراگیر و فراتر از حوزه اقتصادی است و مسائل اخلاقی در آن وارد می شود.
به گفته وی، سیاستهای حمایت اجتماعی نقش مهمی در کاهش فقر و حمایت از رشد فراگیر از طریق افزایش سرمایه انسانی و بهره وری و تسهیل تغییرات ساختارهای اقتصاد ملی ایفا می کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: صندوقهای تامین اجتماعی در بسیاری از کشورها به دلیل برهم خوردن توازن میان شمار بیمه پردازان و دریافت کنندگان خدمات و فراهم نشدن منابع مورد نیاز در آینده با چالشهای جدی روبرو میشوند.
به گفته وی، حمایت از برنامه های سلامت مستلزم تدوین برنامه ای جامع است. ربیعی از کشورهای اسلامی خواست همکاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را توسعه دهند.
وزیر کار تاکید کرد: همکاری این کشورها برای کاهش حوادث ناشی از کار و تقویت بهداشت کار می تواند به حفظ نیروی انسانی و جلوگیری از هدررفت منابع و در نهایت توسعه اقتصادی آنها کمک بزرگی کند.
وی، شمار حوادث شغلی را در جهان ۳۶۰ میلیون مورد در سال عنوان کرد و گفت: این حوادث مرگ سالیانه دو میلیون و ۳۰۰ هزار کارگر را به دنبال دارد. به گفته وی، به طور متوسط هر ساله ۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشورها برای جبران حوادث و بیماری های شغلی مصرف میشود.
نظر شما