به گزارش خبرنگار مهر، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران و شمال در نشست خبری که عصر امروز در کلیسای میدان هفت تیر تهران برگزار شد، اظهارداشت: در ابتدا مایلم به شما خیرمقدم عرض کنم که در این چند روز واقعیت سیاسی ما را برای کل دنیا مخابره می کنید.
وی افزود: مطمئناً در هر کشوری انتخابات جهت بهتر شدن وضعیت و سازماندهی زندگی مردم برگزار می شود؛ این انتخابات در حقیقت سطح رشد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن مردم را می رساند.
خلیفه ارامنه تهران و شمال با بیان اینکه ۱۷ سال است که در ایران خدمت می کنیم و در این دوران ۴ انتخابات را شاهد بوده ایم، گفت: شاهد این بودیم که سال به سال، انتخابات پرشورتر بوده و بیشتر مردم مایل بودند که خود نماینده شان را انتخاب کنند؛ این مسئله این واقعیت را می رساند که اتفاق نظر بین رهبران و مردم وجود دارد.
سیبوه سرکیسیان با تاکید بر اینکه من با خوشحالی بسیاری شاهدم که رهبر عالیقدر ایران، مردم را برای شرکت در انتخابات راهنمایی می کند، تصریح کرد: انتخابات این واقعیت را می رساند که سطح پیشرفت سیاسی مردم تا چه حدی است. وقتی انتخابات در یک فضای شفاف و آزاد صورت می گیرد، این واقعیت را می رساند که مردم در چه سطحی از پیشرفت قرار دارند.
خلیفه ارامنه تهران و شمال اذعان کرد: مطمئنم انتخابات روز جمعه با همین درک عمومی از آزادی برگزار خواهد شد؛ من از همه ایرانیان خواهش می کنم با صفوف یکپارچه در انتخابات شرکت کنند.
وی وظیفه حکومت را صیانت از مردم دانست و افزود: وظیفه مردم نیز در روز انتخابات، شرکت در انتخابات است.
سیبوه سرکیسیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تعداد ارمنی در ایران وجود دارد؟ گفت: ۱۰۰ هزار مسیحی در ایران زندگی می کنند و از این تعداد ۸۰ هزار نفر ارمنی هستند؛ آنها وظیفه خود می دانند که در امور مملکت خود مشارکت کنند و خود را در قبال آن مسئول می دانند.
خلیفه ارامنه تهران و شمال در خصوص مطالبه جامعه ارامنه با حضور در مجلس چیست؟ گفت: ما خودمان نخواسته ایم که در مجلس حضور داشته باشیم. وقتی حکومت، قانون اساسی را تصویب کرد، در آن ذکر شد که اقلیت ها می توانند در مجلس نماینده داشته باشند. این نکته بسیار مهمی است و نشان دهنده این موضوع است که جمهوری اسلامی ایران همه اتباع خود را به عنوان شهروند درجه یک به حساب می آورد.
به هیچ وجه نمی توان به بی بی سی اعتماد کرد
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بی بی سی مصاحبه شما را تحریف کرد و واکنش شما چیست؟ گفت: از نظر من بی بی سی وظیفه خود را انجام داد و معتقدم به هیچ وجه نمی شود به آن اعتماد کرد. در بسیاری از مواقع این نوع خبرگزاری ها نه تنها مصاحبه، مصاحبه شونده را پخش نمی کنند، بلکه اهداف خود را دنبال می کنند.
سیبوه سرکیسیان ادامه داد: من امروز هم اعلام می کنم که ما در کل ایران حدود ۳۰۰ کلیسا داریم. کلیساهایی در روستا وجود داشت که وقتی مردم ما از آن روستاها مهاجرت می کنند، این کلیساها خود به خود فرسوده می شود. با تمام این تفاسیر می توان اعلام کرد که ما در تهران، تبریز و جلفا حدود ۵۰ کلیسا داریم که فعال هستند.
خلیفه ارامنه تهران و شمال در خصوص رعایت حقوق ارامنه در ایران اظهارداشت: در هر زمانی که از این حقوق صحبت می کنیم باید در نظر داشته باشیم که این حقوق نسبی است. می توانم بگویم حقوق ارامنه در ایران رعایت شده و به آن احترام گذاشته می شود. در کل راضی هستیم.
وی با بیان اینکه تمام مراسم در کلیساهای ما آزادانه برگزار می شود، تصریح کرد: نمایندگان ما در مجلس حضور دارند و همچنین انتشاراتمان به زبان ارمنی آزادانه فعالیت می کنند؛ همچنین در مدارس ما، دینمان آزادانه تدریس می شود، اگر اینها آزادی نیست، پس چیست؟
سیبوه سرکیسیان افزود: من بارها گفته ام ملت ایران، ملتی است که با تمام وجود به وطن و حقوق خود وابسته است و مثال بارز آن این است که ۳۰ سال آمریکا این مردم را تحریم کرد و فشار آورد ولی خوشبختانه موفق نشد.
خلیفه ارامنه تهران و شمال ادامه داد: ملت ایران با عشق و استقامت در ۳۰ سال گذشته به تمام دنیا ثابت کرد برای حقوق خود احترام قائل است و کوتاهی نمی کند.
نظر شما