به گزارش خبرنگار مهر، حسین شعبانی عصر یکشنبه در نشست جنبی نمایشگاه مطبوعات گلستان با موضوع «خطوط قرمز رسانهها»، اظهار کرد: قانون مطبوعات باید با شفافیت شرایط، حدود و محدودههایی را برای مطبوعات پیشبینی و ترسیم کند.
وی ابتدا به رسالت مطبوعات طبق قانون اشاره کرد و افزود: مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماری، بالا بردن سطح معلومات مردم، پس برد اهداف قانون اساسی ازجمله رسالتهای مطبوعات است که باید در قالب قانون اعمال شود.
وی ادامه داد: قانونگذار مطبوعات را بهعنوان واسط بین مردم و مسئولان پذیرفته است و مطبوعات را بهعنوان زبان گویای مردم و مسئولان تلقی کرده است.
وی بابیان اینکه بعضی از مطالب، گفتار و نوشتار در مطبوعات بنا به تفسیر انجامشده از سوی برخی از مقامات حاکمیتی با رسالت اصلی مطبوعات منافات داشته و جزو موارد ممنوعه تلقی میشود، متذکر شد: اگر مطبوعات بهعنوان زبان گویای مردم و مسئولان، حدودش را بداند و هم سایرین با محدوده آزادیهای این زبان آشنا باشند، بسیاری از مشکلات در این حوزه حل خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان با اشاره به اینکه هماکنون تفاسیر متفاوتی از قوانین وجود دارد، اضافه کرد: میتوان با تعیین خطوط قرمز و در نظر گرفتن مصالح نظام و جامعه به یک وحدت رویه در آن دستیافت.
شعبانی برگزاری نشستهای فصلی و دورهای با هیئتمنصفه برای تلطیف کردن تفسیرهای قضایی و یا انتقال آن به خبرنگاران را در ایجاد وحدت رویه در تفاسیر قضایی در این حوزه مؤثر دانست و اضافه کرد: هماکنون بیشترین آسیب از نداشتن تفسیر قضایی با وحدت رویه مشترک در بین قضات، متوجه خانه مطبوعات است.
وی خاطرنشان کرد: راستی گویی، داشتن منابع خبری موثق و مستندات کافی، حفظ مالکیت معنوی یک اثر و ... از دیگر خطوط قرمز در حوزه مطبوعات است.
نظر شما