به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ظهر امروز یکشنبه در آستانه سالروز تاسیس کانون فرهنگی هنری مساجد در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تقدیر از حضور پرشور حماسه آفرین مردم در انتخابات هفتم اسفندماه جاری اظهار کرد: برغم شیطنت های افراد خارج کشور و متاسفانه همصدایی برخی داخلی ها، شاهد حضور حداکثیری ملت در انتخابات بودیم که با وجود مشکلات عدیده اقتصادی و غیره دعوت رهبر معظم انقلاب را لبیک گفته و پای صندوق های رای آمدند.
سید موسی حسینی کاشانی مردم را پیروز اصلی انتخابات دانست و ادامه داد: امیدواریم با پیگیری جدی تر مطالبات مردم از سوی منتخبین، شاهد پیش روی اقتصاد جامعه و معیشت مردم به سمت و سوی بهتری باشیم.
منتخبان مردم در مجلس به حوزه فرهنگ توجه کنند
وی افزود: در حوزه فرهنگ نیز بطور قطع اگر مجلس شورای اسلامی متناسب با نیازهای فرهنگی جامعه مصوباتی داشته باشد، دولت می تواند برنامه های این حوزه را بهتر و بیشتر دنبال کرده و به مرحله اجرا برساند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز با اشاره به نزدیکی سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: فلسفه شکل گیری کانون ها این بود که مساجد همانند ادوار گذشته، تنها محل اقامه نماز نبوده و محوریت اقدامات فرهنگی باشد، مساجد باید در کنار تمام جاذبه های بیرونی، جذابیت های لازم برای جذب نسل جوان را داشته باشد و با استفاده از برنامه های فرهنگی و ابزار هنری، در راستای تحقق هدف والای ارتقای سطح آگاهی و باور جوانان گام بردارد.
حضور در مساجد جوانان را در مقابل فساد واکسینه می کند
حسینی کاشانی یادآور شد: حضور جوانان و نوجوانان در مساجد می تواند این نسل را در مقابل بسیاری ار فسادها و بدی ها واکسینه کند بر همین اساس طبق برنامه جامعی، کانون های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور ساماندهی شد.
فعالیت ۳۵۷ کانون فرهنگی هنری مساجد در البرز
وی بیان کرد: استان البرز هم اکنون ۳۵۷ کانون فرهنگی هنری مساجد دارد که ۱۸ مورد آن بطور تخصصی در زمینه های مهدویت، حجاب و... و. فعالیت دارند، همچنین حضور کانون در دانشگاه ها به تدریج محقق می شود که تاکنون در سه دانشگاه استان دایر شده است.
در ادامه این نشست مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز اظهار کرد: در شرایط امروز کشورهای همسایه که درگیر آسیب های تروریست ها هستند، اخبار تخریب مساجد بیداد میکند و اینها به دلیل این است که دشنان اسلام همواره از ناحیه مساجد بیشترین ضربه را خورده اند لذا باید بدنبال تقویت مساجد باشیم.
اعتبارات تخصیصی به کانون هاس مساجد بسیار ناچیز است
حجت الاسلام حمیدرضا ولی زاده افزود: بر اساس آمار منتشره استان البرز ۷۰۰ مسجد دارد که تاکنون ۳۵۷ کانون در مساجد دایر شده، این کانون ها در مجموع دارای ۲۸ خانه نور، ۸۶ کتابخانه (که ۲۴ مورد آن حتی از کتابخانه های عمومی شهر نیز توسعه یافته تر است)، ۹۷ کانون روستایی، پنج خانه دیجیتال و غیره است.
وی بیان کرد: این کانون ها به دلیل فضای امن مساجد و اطمینان خانواده ها، همچنین در دسترس بودن در تمام نقاط شهر بسیار مورد استقبال قرار گرفته و هر کانون در طی سال بطور میانگین ۳۰۰ عضو دارد که البته آمار بر اساس وضعیت مکانی و زمانی(اوقات فراغت و تعطیلات تابستانی) متغیر است.
سرانه سالانه هر کانون تنها ۷۰۰ هزار تومان است
ولی زاده یکی از دغدغه های این حوزه را نبود اعتبارات استانی برشمرد و متدکر شد: اعتبار تخصیصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این کانون ها بسیار ناچیز است و بخش اعظم نیازها با کمک خیرین و غیره تامین می شود.
وی در پایان عنوان کرد: سرانه یک کانون در سال تنها ۷۰۰ هزار تومان است که به جایی نمی رسد لذا با توجه به محدودیت اعتبارات کشوری بدنبال جذب اعتبارات استانی هستیم که در این راستا اقداماتی نیز صورت گرفته و مکاتباتی انجام داده ایم که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
نظر شما