۱۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۷:۲۸

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:

۱۸۳ مجوز بهره برداری از معادن در سطح استان اصفهان صادر شد

۱۸۳ مجوز بهره برداری از معادن در سطح استان اصفهان صادر شد

اصفهان – مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان در خصوص صدور مجوز برای بهره برداری از معادن در استان اصفهان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱۵ درخواست داشتیم که با ۱۸۳ مورد، موافقت شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین شاملی ظهر یکشنبه در نشستی با خبرنگاران که به مناسبت هفته درختکاری برگزار شد ضمن تبریک این هفته به توجه بیشتر عموم مردم جامعه نسبت به مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی طی سال‌های اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: این امر را می‌توان در شکل‌گیری سازمان‌های مردم نهاد در راستای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست مشاهده کرد.

وی با اشاره به اینکه پوشش گیاهی در همه عرصه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، ابراز داشت: اهمیت درختان به اندازه‌ای است که ریشه و ته مانده‌ای از آنها می‌تواند در تثبیت خاک و جلوگیری از توسعه بیابان‌ها تاثیر به سزایی داشته باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در ادامه با تاکید بر اینکه برخی ناهنجاری‌های زیست محیطی در دوران کنونی تعادل طبیعت را مختل کرده است، افزود: از این رو می‌توان از افزایش مصرف انرژی و آب، افزایش تولید دی اکسید کربن اشاره کرد که این امر موجب گرم شدن هوای کره زمین، خشکسالی و افزایش بیابان و به دنبال توسعه کانون‌های گرد و غبار شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه چرای بی رویه دام در مراتع، قطع درختان به منظور تامین سوخت، گرمای شدید هوا و برخی بی توجهی‌ها نسبت به منابع طبیعی موجود تهدید کننده منابع طبیعی استان هستند، ابراز داشت: از این رو منابع طبیعی و آبخیزداری در استان اصفهان افزایش بازرسی‌ها در سطح مراتع را در دستور کار قرار داده است و از این رو ۴۵ قرار داد گشت و مراقبت را منعقد کرده که اغلب این افراد توسط بهره برداران معرفی شده‌اند.

شاملی در ادامه با اشاره به اینکه گزارشات مردمی در راستای حفظ و حراست از منابع طبیعی استان اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون قابل توجه بوده است، اضافه کرد: از این رو و به دنبال گزارشات مردمی ارائه شده یک هزار و ۴۹۹ پرونده قضایی تشکیل شده و با متخلفان با ورود دستگاه قضایی برخورد شده است.

۱۷۲ حکم قضایی خلع ید زمین‌خواران صادر شد

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۵۲۷ فقره از پرونده‌های بازگشایی شده در خصوص تخریب و تصرف اراضی منابع طبیعی بوده است، بیان داشت: در این راستا ۱۷۲ فقره حکم قضایی برای خلع ید زمین خواران صادر شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ درخت در سطح استان قطع شده است، ابراز داشت: در این زمینه نیز ۴۰ پرونده تشکیل شده است.

وی همچنین تعداد پرونده‌های ورود دام مازاد به مراتع استان اصفهان را نیز ۸۸۳ مورد اعلام کرد که یا بدون پروانه بوده و یا خارج از زمان مقرر دام خود را وارد مراتع کرده‌اند.

شاملی در ادامه با تاکید بر اینکه در قالب برنامه‌های پنجم و ششم توسعه باید در سطح استان اصفهان طرح‌های حفظ و حراست از مراتع را تا یک میلیون هکتار اجرا کنیم، اضافه کرد: برای اجرای این طرح به اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومانی نیازمندیم و امیدواریم در دوران پسا تحریم این اعتبار تخصیص و طرح به خوبی اجرایی شود.

وی همچنین به انعقاد ۳۵ قرارداد با بهره برداران گیاهان دارویی در سطح استان اصفهان اشاره کرد و افزود: بر اساس این قرار دادها ۷۰ هزار و ۵۰۲ کیلوگرم کتیرا و ۲۶۰ تن کرفس به ارزش ریالی ۱۳ میلیارد تومان برداشت شده است.

افزایش ۵۴ هکتاری سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: در برنامه ششم توسعه در نظر داریم میزان سطح کشت گیاهان دارویی استان اصفهان را به میزان ۵۴ هکتار افزایش دهیم که در این راستا گیاه کتیرا، موسیر، آنغوزه و کرفس مورد توجه است.

وی همچنین با اشاره به اینکه با مشارکت ۳۰ شرکت تعاونی صندوق تسهیلات بهره برداران منابع طبیعی استان اصفهان تشکیل شده است، ادامه داد: ۱۵ هزار بهره بردار از ۴۳ هزار بهره بردار استان اصفهان در این صندوق سهام دار هستند و تاکنون ۹.۲ میلیارد تومان وام به بهره برداران پرداخت شده است.

شاملی در خصوص صدور مجوز برای بهره برداری از معادن در استان اصفهان ابراز داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱۵ درخواست داشتیم که با ۱۸۳ مورد موافقت شده است.

وی با اشاره به اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با توجه به آخرین مصوبه هیات دولت مجوزهای بهره برداری از معاون را به صورت منطبق صادر می‌کنند، ادامه داد: در استان اصفهان صدور مجوز برای دو میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان ممنوع است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به مشکلات ناشی از فعالیت کوره‌های ذغال در نجف آباد، فلاورجان و خمینی شهر نیز اشاره کرد و گفت: این کوره‌ها سالانه سه هزار و ۵۰۰ تن ذغال تولید و از منابعی همچون درختان خشک باغی یا چوب‌های قاچاق برای این کار استفاده می‌کنند که برخورد با این مراکز صورت گرفته ولی کافی نبوده است.

وی همچنین به حذف ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اصفهان طی چند سال اخیر از ۴۰۰ هزار هکتار موجود اشاره کرد و ابراز داشت: در حال حاضر نیز با توجه به شرایط آبی استان امکان افزایش سطح زیر کشت وجود ندارد.

شاملی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص صدو مجوز بهره برداری از معادن شن و ماسه در شهر ورزنه ابراز داشت: در شهر ورزنه برداشت شن از تپه‌ها پراکنده بود و به منظور ساماندهی این امر برای بهره برداری از یک منطقه مجوز صادر کردیم.

کد خبر 3574198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha