به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشا تودی، سرنوشت ژاپن بر یک احتمال کوچک گره خورده بود که ممکن بود با عملکرد ناقص دولت و عملکرد غیرحرفه ای شرکت تپکو پس از فاجعه ذوب هسته ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ به تخلیه ۵۰ میلیون نفر بیانجامد.
نخست وزیر سابق ژاپن در پنجمین سالگرد فاجعه فوکوشیما گفت: تمام آشفتگی در عملکرد و تصمیم گیری مدیریتی در بالاترین سطح خود در ژاپن زمانی اتفاق افتاد که زلزله و سونامی باعث ذوب شدن سه راکتور هسته ای در نیروگاه هسته ای داییچی فوکوشیما شدند.
وی افزود که هر نوع تصمیم گیری در این شرایط که شرکت تپکو، اپراتور ایستگاه قدرت هسته ای اطلاعات روشنی از وضعیت این فاجعه نمی داد، تقریبا غیر ممکن شده بود.
کان گفت که اطلاعات مختصری درباره فاجعه فوکوشیما وجود داشت و این خیلی سخت بود که بتوان قضاوت کرد، من هم کارشناس هسته ای نبودم با اینکه در دانشگاه فیزیک خوانده بودم.
وی اظهار داشت که در این شرایط موقعیت در فوکوشیما هر لحظه بدتر می شد، امواج سونامی سیزده متری که توسط زلزله ۹ ریشتری ایجاد شده بودند از دیوار دریایی ۱۰ متری نیروگاه گذشتند و موجب قطع برق اتاق کنترل اصلی که سیستم های خنک کننده ۶ راکتور را تامین برق می کردند، شدند. زمانی این اطلاعات را دریافت کردیم که سیستم خنک کننده فوکوشیما از کار افتاده بود.
کان همچنین عنوان کرد که می دانسته این اتفاق براساس اسناد موجود به احتمال زیاد خطرش بیش از حادثه چرنوبیل است چرا که در چرنوبیل تنها یک راکتور وجود داشت اما در فوکوشیما ۶ راکتور.
نخست وزیر سابق ژاپن بیان کرد که در تاریخ یازده تا پانزده مارس آن سال آلودگی پرتویی از نظر جغرافیایی گسترش یافت و اگر این روند ادامه می یافت و بر ۶ راکتور دیگر هم اثر می کرد قطعا شهر توکیو باید تخلیه می شد
کان عنوان کرد که در آن شرایط آینده موجودیت ژاپن بطور کلی در خطر افتاده بود و این اتفاق در مقیاس تخلیه ۵۰ میلیون نفر بود چیزی شبیه یک شکست جنگی بزرگ!
نخست وزیر سابق ژاپن بیان می کند که فاجعه فوکوشیما از او یک مخالف انرژی هسته ای ساخته است و دیدگاهش نسبت به گذشته ۱۸۰ درجه تغییر کرده است. وی می گوید که شما مجبور هستید توازن بین سود و زیان را برقرار کنید، یک راکتور ممکن است یک سیاره را از بین ببرد هرچند ممکن است سودهایی هم داشته باشد.
نظر شما