۱۹ اسفند ۱۳۹۴، ۰:۱۷

باحضور مشاور وزیر ارشاد؛

همایش سالگرد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سمنان برگزار شد

همایش سالگرد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سمنان برگزار شد

سمنان- همایش سالگرد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سمنان با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینه یازدهم و استاندار سمنان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، همایش بیست و سومین سالگرد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، سه شنبه با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت، استاندار و مسئولان استانی، فعالان و مدیران کانون های مساجد در سمنان برگزار و درخلال آن ۳۲ مدیر نمونه کانون های فرهنگی سمنان، کتابداران، فعالان فرهنگی، رابطان خواهر، امام جماعت و خانواده شهدای اداره فرهنگ وارشاد اسلامی استان تجلیل شدند.

فعالیت نهادهای فرهنگی باعث پویایی مسجد می شود

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینه یازدهم در امور مساجد، فضای مسجد را برای فعالیت دستگاه های مختلف فرهنگی مناسب دانست و گفت: اگر دستگاه های مختلف بخشی از فعالیتهای خود را درون مساجد قرار دهند جامعه پویا و بالنده خواهد شد لذا دستگاه و نهادهای فعال در حوزه فرهنگی، می توانند با فعالیت بیشتر نقش آفرینی این اماکن معنوی را افزایش دهند.

حجت الاسلام سیدمحمدرضا حسینی ضمن بیان اینکه متاسفانه برخی مساجد تنها برای اقامه نماز باز و بسته می شوند، گفت: مسجد در زمان پیامبر اسلام(ص) محل بسیاری از امور سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی بود و امروز نیز مسجد باید مامن بسیاری از اموری مهم مسلمانان باشد.

وی با بیان اینکه مسجد یکی از نعمت هایی است که خداوند تنها به پیامبر اسلام عطا کرده و سایر انبیاء این ویژگی را ندارند، ادامه داد: خروجی و دستاوردهای مسجد مهمتر از بناکردن و ساخت آن است چرا که خروجی و تاثیرگذاری آن به مراتب مهم تر محسوب می شود همچنین باید گفت قرآن کریم علاوه بر تقدس قائل شدن برای زمان، برای مکان نیز تقدس قائل است و مسجد محل اقامه نماز به عنوان زیباترین و شیرین ترین عبادت قرار گرفته است.

مساجد بهترین مکان برای هدایت نسل جوان

استاندار سمنان نیز در این مراسم  مساجد را بهترین مکان برای هدایت نسل جوان عنوان کرد و گفت: اگر از این امر غفلت کنیم در پیشگاه عدل الهی پاسخی نخواهیم داشت از سوی دیگر کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند که مجموعه ای خودجوش و مردمی محسوب شده و با جذب نوجوانان و جوانان موجبات احیاء کارکردهای فرهنگی هنری در مساجد می شوند.

محمد رضا خباز با بیان اینکه مساجد را می بایست پررونق کنیم، افزود: مسجد مهمترین و موثرترین مکانی است که انسان ها در آنها هدایت می شوند لذا در انقلاب اسلامی نیز مساجد بودند که ارزشها را در جامعه نشر دادند و این بنیان محکم را که موجب سربلندی و عزت اسلام و ایران شد پایه ریزی کردند.

وی مساجد را مرکز ثقل فعالیت های اجتماعی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی عنوان کرد و بیان داشت: مساجد، پایگاهی برای تقویت آموزه های دینی و اعتقادی و کاهش آسیب ها و ناهنجاری هاست که باید از ظرفیت آن برای ارتقای سطح دینی و فرهنگی جامعه بهره برد.

کانون های فرهنگی بستر مناسبی برای تربیت دینی

استاندار سمنان همچنین با تاکید بر لزوم تغییر روش تبلیغ در دنیای فعلی با وجود تهاجم گسترده فرهنگی دشمنان، گفت: باید مساجد را پر رونق کنیم و اداره مساجد را با هدایت موثرین به جوانان بسپاریم.

خباز با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی و هنری توانسته اند بستر مناسبی را در مساجد برای انجام فعالیت های فرهنگی، دینی و مذهبی فراهم کنند، تاکید داشت: امروز دشمن با ابزارها و تکنولوژی‌های پیشرفته به تهاجم فرهنگی آمده و با استفاده از این فناوری نوین سعی بر تاثیرگذاری بر باور و ایمان مردم ایران دارد که در این راستا نقش مسجد می توانند نقشه های دشمن را بی اثر کند.

وی به برخی از مساجد فعال و مبتکر در شهرهای مشهد، تهران و سمنان اشاره کرد و فعالان مساجد را به بهره گیری از روش های نوین برای جذب مخاطبان به ویژه جوانان و نوجوانان فراخواند.

جذب جوانان به مساجد هدف نهادهای فرهنگی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در ادامه این مراسم، ضمن تاکید بر اینکه امروز بیش از گذشته نیازمند توجه به نیازهای جوانان و نوجوانان در مساجد هستیم، گفت: باید از ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری برای رسیدن به این مهم استفاده کنیم که کانون های فرهنگی مساجد برای اهالی فرهنگ، دین مداران، مسجد محوران یکی از همین ظرفیت ها محسوب می شود.

محمدرضا سوقتندی با تاکید بر کارکردهای مهم مسجد در بخش های مختلف دینی، فرهنگی و اقتصادی، تصریح کرد: مساجد نقش مهم و تاثیر گذاری در بخش های تمدنی، اقتصادی، علمی، دینی، فرهنگ و هنر و تمام دست آوردهای مادی و معنوی دارند و هم اکنون بیش از گذشته نیازمند جذب ظرفیت های جدید است.

وی با اشاره به فعالیت ٢٠ هزار کانون در کشور و ٢٢١ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان، ادامه داد: مساجد ارزشمندترین محل عبادت و محل مقابل با سیل حملات و تهاجمات فرهنگی دشمنان است.

ایجاد غنای فرهنگی از رسالت های کانون مساجد است

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در این مراسم گفت: هدف کانون مساجد مبارزه با تهاجم فرهنگی و ایجاد غنای فرهنگی و جذب جوانان است.

حجت الاسلام محمدرضا حدادیان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری جوانان به سمت مساجد برای دفع و مقابله با تهاجم فرهنگی، گفت: اقدامات فرهنگی یکی از رسالت های  کانون های فرهنگی هنری مساجد است که راهبرد جذب حداکثری داشته باشیم.

وی هدف از تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را بیش از هر چیز جذب کردن نسل جوان به حضور در مساجد عنوان کرد و افزود: مبارزه با تهاجم فرهنگی، ارتقای غنای فرهنگی و دینی مساجد و ... از دیگر اهداف تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بوده است.

۲۲۱ کانون فرهنگی در استان سمنان فعالیت دارد

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، با اشاره به اینکه ۲۲۱ کانون فرهنگي و هنري مساجد در استان با ۱۴ هزار عضو دفعالیت می کنند، گفت: ۱۵ کانون فرهنگی هنری در آرادان، ۱۴ کانون در سرخه، ۵۲ کانون در دامغان، ۴۵ کانون در سمنان، ۴۸ کانون در شاهرود، ۱۸ کانون در گرمسار، ۱۷ کانون در مهدیشهر و۱۳ کانون در میامی فعالیت دارند.

حدادیان با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری علاوه بر مساجد در مصلی ها، دانشگاه ها نیز فعالیت دارند، ادامه داد: در کانون های مساجد ۸۲ کتابخانه مخزن دار و ۷۶ کتابخانه باز فعال هستند.

وی افزود: برنامه هاي کانون هاي مساجد بايد موجب رشد، حرکت و پيشرفت در اخلاق و رفتار شود و به خصوص پيشرفت در حوزه هاي درسي، علمي و مباني اعتقادي بايد از شاکله ها و شاخصه هاي اصلي برنامه هاي فرهنگي کانون ها باشد.

کد خبر 3576303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha