به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در بيست و سومين اجلاس روساي آموزش و پرورش سراسر كشور در اردوگاه شهيد باهنر تهران سخن مي گفت، اين گردهمايي را كه سالانه برگزار مي شود از اجتماعات مهم نظام جمهوري اسلامي ايران توصيف كرد.
وي افزود: در اين گردهمايي كساني شركت مي كنند كه دو نگاه خرد و كلان را توامان با هم دارند و از سويي با بدنه آموزش و پرورش در مدارس و مديران و معلمان و دانش آموزان متصل بوده و از واقعيت هاي ريز و درشت مديريت خرد در آموزش و پرورش مطلع هستند و ازسوي ديگر از ديدگاه هاي كلان كشور در حوزه آموزش و پرورش آگاهي دارند.
به مسلماني اعتقاد و به ايراني بودن علاقه داشته باشيم تا هويت نسل امروز فرداي ما دچار آسيب و خدشه نشود |
حداد عادل گردهمايي روساي مناطق آموزش و پرورش كل كشور را فرصتي براي همكاري و همفكري و آگاهي يافتن از نظرات مسئولان به ويژه مسئولان آموزش و پرورش، روساي مناطق براي دستيابي به وحدت رويه و ايجاد هماهنگي در اين وزارتخانه و آگاهي از نوآوري و شنيدن مشكلات و چاره انديشي براي آنها دانست.
رئيس مجلس تلاش نسل امروز براي تقويت نسل فردا را تعريف جامعه شناسانه از آموزش و پرورش عنوان كرد و با اشاره به نقش اين وزارتخانه در آينده سازي تصريح كرد: اگر مي خواهيم بدانيم حال فرداي جامعه ما چگونه است بايد نبض امروز آموزش و پرورش را در دست گيريم.
وي خاطرنشان كرد كه براي آماده كردن نسل آينده براي نقش آفريني در دنيا، وزارت آموزش و پرورش بايد چهار كار ايجاد هويت، تربيت و تزريق معرفت و دانش و مهارت آموزي به نسل امروز را انجام دهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص هويت بخشي به نسل امروز گفت: انتظار اين است كه انساني كه براي آينده از كارخانه انسان سازي آموزش و پرورش تحصيل مي شود نسلي باشد كه احساس هويت كرده و از خودآگاهي برخوردار باشد.
حداد عادل افزود: اگر نسلي تربيت شود كه هويت نداشته باشد آن نسل از خودبيگانه و سرگردان شده و با اطلاع به خودباختگي از تعلق به كشور و ملت و خاستگاه خويشتن احساس شرمساري مي كند.
وي افزود: چنانچه آموزش و پرورش نسلي خودشناس و خودآگاه تربيت كند نسل آينده خودباور شده و در تندباد جهاني سازي تهديد كننده فرهنگ ها، نابود نشده و همواره از هويت خود احساس سربلندي مي كند.
رئيس مجلس اساس هويت جامعه ما را مسلماني و ايراني بودن دانست و گفت: بايد به مسلماني اعتقاد و به ايراني بودن علاقه داشته باشيم تا هويت نسل امروز فرداي ما دچار آسيب و خدشه نشود.
حداد عادل تاكيد كرد: مردم ما در طول تاريخ 1400 ساله ورود اسلام به اين سرزمين، دو ركن اسلاميت و ايرانيت را به هم آشتي داده و همواره به اعتقاد اسلامي خود، مومن و وفادار بوده و در اين راه فداكاري و جان فشاني كردند.
مردم ما در طول تاريخ 1400 ساله ورود اسلام به اين سرزمين، دو ركن اسلاميت و ايرانيت را به هم آشتي داده است |
رئيس سابق فرهنگستان زبان و ادب فارسي در ادامه بر لزوم توجه به ادبيات كشور در سطح مدارس تاكيد كرد و از زبان فارسي به عنوان ظرف فرهنگي ما ياد كرد و گفت: در برنامه درسي مدارس همه جهان زبان مادري كه در هويت بخشي به دانش آموزان بسيار موثر است، برترين رتبه را دارد و زبان فارسي بايد براي پيوند با ديروز و امروز جامعه و مانوس كردن نسل امروز با نسل آينده به دانش آموزان آموزش داده شود.
وي همچنين دروسي چون انشاء، املاء و تاريخ را در تقويت هويت دانش آموزان كشورمان موثر دانست و بر لزوم جدي گرفتن آنها ازسوي معلمان تاكيد كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش به موضوع تربيت پرداخت و اظهار داشت: بايد نسلي را تربيت كنيم كه بتواند با خود، جامعه، طبيعت و خداوند رابطه و رفتار صحيح داشته باشد و شهروند اخلاقي شود.
حداد عادل اخلاق را گمشده امروز جوامع بشري دانست و علت آن را فراموشي و دست كم گرفتن دين از سوي انسانها دانست و بر لزوم تربيت فرزندان به صورتي كه آنها به كار گروهي و دسته جمعي اخت گيرند به حقوق ديگران و طبيعت احترام بگذارند، فردي كارآمد و داراي هنر مديريت باشند و عاشق و بنده خدا به شمار آيند، تاكيد كرد.
وي همچنين هنر و توجه به ذوقيات را از عوامل ايجاد اعتدال و موزونيت بخش انسان آينده دانست و گفت: بايد به مقوله هاي هنري از جمله خط و نقاشي توجه ويژه اي داشت تا انسان امروز و فردا از زيبايي ها و طبيعت لذت ببرد و با آن مانوس شود و آن را در خدمت ارتقاي بشريت و كسب سعادت دنيا و آخرت به خدمت گيرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره معرفت نيز توضيح داد: انتظار اين است محصولي كه از كارخانه انسان سازي آموزش و پرورش به وجود مي آيد انساني تربيت شده و از نظر دارايي داراي اطلاعات لازم (محفوظات) و توان يادگيري روشهاي مواجهه با تحولات روزمره باشد.
حداد عادل تصريح كرد: هيچ خدمتي بالاتر از اين نيست كه دانش آموزان ما اهل فكر، تحقيق و پژوهش و روش آموزي براي عملياتي كردن دانش آموخته هاي خود باشند.
وي همچنين در خصوص مهارت نيز اظهار داشت: پسنديده نيست كه آموزش و پرورش فقط به جنبه هاي نظري و ذهني و مفهومي بپردازد و دست دانش آموزان را به كار كردن، عادت ندهد.
وزارت آموزش و پرورش بايد چهار كار ايجاد هويت، تربيت و تزريق معرفت و دانش و مهارت آموزي به نسل امروز را انجام دهد |
حداد عادل مهارت آموزي را داراي دو فايده توانمند كردن انسان امروز در برابر احتياجات اوليه خود و فراهم آوردن زمينه اشتغال دانش آموزان دانست.
حداد عادل گفت: بزرگترين دستاورد تغيير نظام آموزشي كشور در پانزده سال گذشته ساماندهي رشته كار و دانش بود كه اين مساله را مي توان حاصل سعي و خطاهاي ما بر تجربه طرح كاد در ابتداي انقلاب اسلامي و تجديد نظر در برنامه هاي آموزشي دانست و بايد اين تجربه گرانقدر را پاس داشت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش بر لزوم معلم محور بودن آموزش و پرورش تاكيد كرد و گفت: اگر مي خواهيم دانش آموزاني داراي هويت، تربيت، معرفت و مهارت تربيت كنيم بايد معلمان ما از خودشان شروع كنند و خود را به هويت، معرفت، تربيت و مهارت مجهز كنند تا بتوانند اين ماهيت ارزشمند را به صورت برنامه ريزي و مديريت شده به دانش آموزان منتقل نمايند.
حداد عادل با بيان اينكه تربيت معلم بايد اساس كار آموزش و پرورش باشد، در عين حال تصريح كرد: در اين زمينه مشكلاتي وجود دارد و باوجود بهبود وضعيت در وزارت آموزش و پرورش اين نهاد همچنان قادر به جذب نيروهاي مستعد نيست.
نظر شما