اردشير سعد محمدي درگفتگوبا خبرنگار اقتصادي مهربا اشاره به توزيع خاك گفت: شركت تهيه و توليد مواد معدني بر اساس بررسي كارشناسان، نسبت به سهميه بندي خاك به تمام كارخانه هاي فرآوري و توليد كننده شمش روي بر طبق پروانه هاي بهره برداري اقدام كرد.
وي افزود: شركت تهيه و توليد بر اساس ارزيابي توان توليد كارخانه ها نسبت به سهميه بندي خاك كارخانه ها اقدام نموده و اعتقاد دارد كه خاك روي بايد در اختيار كارخانه هاي فرآوري براي توليد كنسانتره قرارگيرد و پس از تهيه كنسانتره به كارخانه هاي شمش روي ارسال تا توليد شمش انجام شود.
مدير عامل شركت تهيه و توليد مواد معدني تصريح كرد: اين شركت به علت عدم تكافوي كارخانه هاي فرآوري و عدم امكان پاسخگويي به خاك مورد نياز در صنعت و تقاضاي مكرر صاحبان كارخانه هاي شمش روي اقدام به عرضه خاك به كارخانه هاي كوچك در مقطع فعلي به منظور عدم ايجاد مشكل در بخش صنعت روي افزايش توليد نموده است.
وي ميزان فروش خاك به كارخانه هاي فرآوري و شمش روي را همانند سال گذشته 191 هزارتن ذكر كرد و گفت: هيچ گونه مشكلي براي عرضه خاك به كارخانه ها وجود ندارد و هم اكنون بيش از 200 هزار تن خاك در معدن دپو شده است.
سعد محمدي ، با اشاره به اينكه بيشترين درصد خاك عرضه شده به كارخانه هاي فرآوري بوده است، افزود: اميدواريم با توليد بيشتراز معدن به تمام متقاضيان خاك مورد نيازشان را ارايه تا شاهد رشد و شكوفايي توليد روي در كشورباشيم.
وي درخصوص اينكه با عرضه خاك به كارخانه هاي ذوب ، سرب موجود در آن به هدرخواهد رفت ، گفت: در اين زمينه دو نگاه كارشناسي و اقتصادي حاكم است.
به گفته وي، قيمت سرب در محاسبات قيمت و ارزش خاك لحاظ شده و اين شركت در زمينه كار تحقيقاتي به منظور استحصال سرب از خاك به كارخانه هاي شمش روي اقدامات جدي به عمل آورده ودرصدد هستيم تا براساس برنامه ريزي به تكنولوژِي لازم براي استحصال سرب از باطله دست يابيم.
مدير عامل شركت تهيه و توليد مواد معدني با اشاره به اينكه اين شركت خواستارعدم هدر رفتن سرب به عنوان ماده اوليه در كشور است، افزود: شركت تهيه و توليد در اين زمينه كار تحقيقاتي انجام داده و خوشبختانه به نتايج خوبي نيز دست يافته است تا بتوان ازكارخانه هايي كه به طورمستقيم از خاك استفاده مي كنند ، باطله دريافت و نسبت به استحصال سرب اقدام كرد.
وي درخصوص اينكه قيمت خاك در سال جاري 7 برابر شده است، تصريح كرد: به هيچ عنوان قيمت خاك نسبت به سال گذشته 7 برابر اضافه نشده و اين درحالي است كه قيمت شمش روي از1100 دلار به 3200 دلاردر حال حاضررسيده و اين شركت به عنوان متولي معدن سرب و روي انگوران كه متعلق به دولت و درواقع آحاد ملت مي باشد ضمن رعايت حقوق بخش خصوصي بايد حافظ منافع دولت نيز باشد.
سعد محمدي درخصوص افزايش درآمد اين شركت خاطرنشان كرد: بر اساس بودجه سال 85 مصوب مجلس شوراي اسلامي، اين شركت بايد 40 درصد سود ابرازي و 25 درصد نيز به عنوان ماليات به حساب خزانه دولت واريزنمايد و بخشي نيز به عنوان هزينه هاي استخراج هزينه و مابقي در پروژه هاي اكتشافي و طرح هاي استخراجي در كشوربه منظورراه اندازي معادن جديد براي اشتغالزايي ورونق اقتصادي هزينه شود.
وي با اشاره به اينكه بخش معدن مي تواند موجب اشتغالزايي در كشور شود، گفت : به علت اينكه معادن در مناطق محروم وجود دارد ، سرمايه گذاري در اين بخش را موجب رشد مناطق وراه اندازي صنايع جانبي دانست وعلاوه بر آن امري اقتصادي و توجيه پذير مي باشد.
وي گفت: ميزان توليد در 4 ماهه سال 85 بيش از 320 هزار تن مي باشد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 70 درصد رشد داشته است.
نظر شما