به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه دومین نمایشگاه صنایع دستی، گردشگری و تولیدات روستایی در قم با حضور هنرمندان و فعالان این عرصه و جمعی از مسئولان و استاندار قم در محل دائمی نمایشگاههای استان برگزار شد.
استاندار قم در حاشیه این مراسم ۲ ساعت و نیم از غرفهها بازدید کرد و پای درد دل هنرمندان نشست.
سید مهدی صادقی پس از بازدید از نمایشگاه طی سخنانی اظهار داشت: خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا در این خانه گرم و صیمی حضور پیدا کنم و آثاری را ببینم که از اراده و تصمیم انسانهای بزرگ نشأت گرفته است.
وی ادامه داد: وجود این نمایشگاهها در استان ضروری است تا هنرمندان بتوانند هنر و اراده خود را به همه نشان دهند و بر همگان ثابت شود که میتوانند در اقتصاد استان نقش بزرگی را داشته باشند.
استاندار قم با بیان اینکه وجود این آثار فاخر برای ما باعث افتخار است، افزود: زیرا این وضعیت حداقلی در استان در شأن هنرمندان با اراده قم نیست و تمامی دستگاههای مربوطه بخصوص سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید تلاش کنند که این آثار هنرمندان را که میتواند اقتصاد خرد این استان را بالا ببرد و در گردش اقتصادی استان نقش آفرینی کند.
وی با بیان اینکه با کمترین رقم سرمایهگذاری در این صنعت میتوان شغل ایجاد کرد، گفت: متأسفانه زیرساختهای لازم در استان فراهم نبود تا تلاش هنرمندان به منصه ظهور و نمایش گذاشته شود.
صادقی با اشاره به اینکه همه باید تلاش کنند تا چیزی نشان داده شود که در خور شأن هنرمندان استان باشد، گفت: امیدواریم با سرمایه گذاریهایی که به تازگی انجام شده و همت و یاری ارگانهای مربوطه فضایی متناسب با جایگاه و اراده بلند هنرمندان صنایع دستی بوجود آید.
۳ هزار کارگاه صنایع دستی در استان قم وجود دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم نیز با بیان اینکه کمتر استانداری در قم داشتیم که این مقدار به منظور بازدید از نمایشگاه صنایع دستی وقت صرف کند، اظهار داشت: هم اکنون ۷۰ رشته و سه هزار کارگاه صنایع دستی در استان قم وجود دارد که استان قم در برخی رشتهها در کشور سرآمد است و برای بروز خلاقیتها و استعدادهای هنرمندان و توجه به تولید ملی نیاز به حمایت سایر دستگاهها داریم.
عیسی رضایی با بیان اینکه آرزوی هنرمندان قم این است که بازارکهنه احیا شود تا مرکزی برای فروش آثار هنری در قم باشد، گفت: در تلاش هستیم تا شهرک صنایع دستی را در اتوبان قم - تهران احداث کنیم و با حمایت سایر دستگاهها گامهای بلندی را در بخش صنایع دستی و گردشگری برداریم.
وی با تأکید بر نهادینه کردن فرهنگ خرید تولیدات داخلی نیز گفت: معمولا هنرمندان ما یک سال به تولید آثار هنری میپردازند و تنها در نمایشگاهها میتوانند آثار خود را عرضه کنند و با خرید از آنان به اقتصاد هنرمند و استان کمک خواهد شد.
خانواده استاندار قم هم به دلیل اهمیت به صنایع دستی در این نمایشگاه حضور یافتند.
کاهش اضطراب و افسردگی با انجام فعالیت هنری
خانم زهرا سادات تولیتی همسر استاندار قم در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امیدوارم با تلاش و همت هنرمندان صنایع دستی استان شاهد موفقیتهای روزافزون در حوزه صنایع دستی باشیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اهمیت و ارزش دادن به صنایع دستی از بسیاری از معضلات اجتماعی میکاهد، ادامه داد: من با توجه به رشته خودم که روانشناسی است فکر میکنم که اگر به صورت اساسی صنایع دستی رشد پیدا کند بسیاری از مشکلات روحی و روانی انسانها کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از افسردگیها اضطرابها با انجام فعالیتهای هنری کاسته خواهد شد و به سلامت استان و جامعه کمک میکند.
حضور و اجراهای مختلف ناشنوایان، هنرمندان استانی و کشوری و دستاوردهای بخشهای استان قم و شترسواری و تورهای قم گردی، پخت غذاها و دم نوشهای سنتی استان قم از جمله ویژگیهای این نمایشگاه بود.
دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی، گردشگری، توانمندیهای روستایی و سوغات در محل دائمی نمایشگاههای استان قم برپا بود که طی مراسمی با حضور استاندار قم به کار خود پایان داد.
نظر شما