۲۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۴۱

معرفی اماکن گردشگری منطقه۱۱/از موزه قرآن تا بازارچه نائب آقا

معرفی اماکن گردشگری  منطقه۱۱/از موزه قرآن تا بازارچه نائب آقا

بخش تاریخی محدوده شهرداری منطقه ۱۱ که حدود ۴ کیلومتر از حصار ناصری را در برگرفته ؛ دارای جاذبه های گردشگری و تاریخی بسیاری است که تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای دیدن آن هاست.

علاقمندان برای آگاهی از اماکن تاریخی و مسیرهای راهنمای گردشگری منطقه ۱۱ می توانند نقشه راهنمای گردشگری ۲ زبانه منطقه ۱۱ را در تعطیلات نوروز از ایستگاه های اطلاع رسانی که در میدان راه آهن ، میدان حسن آباد و پارک دانشجو مستقر شده اند به صورت رایگان دریافت کنند.

 موزه قرآن کریم

موزه ملی قرآن کریم با زیربنایی به وسعت ۱۰ هزار متر مربع در تقاطع خیابان امام خمینی)(ره)  و خیابان ولی عصر )عج(برای نگهداری آثار برجسته و تداوم بخشی به فعالیت های قرآنی احداث و راه اندازی شده است.

خانه و موزه مقدم

موزه مقدم دانشگاه تهران و درحقیقت خانه مقدم از جمله خانه های مجلل دوران قاجار متعلق به یکی از درباریان آن زمان به نام محمد تقی خان احتساب الملک بوده است.

از ویژگی های بارز این موزه همگون بودن نسبی فضای معماری با آثار تاریخی موجود در آن است، فضایی که با مساحتی برابر با ۲۱۱۷ مترمربع شامل سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری است.

نشانی : خیابان امام خمینی بعد از خیابان شیخ هادی

مقبره شیخ هادی

آقا شیخ هادی نجم آبادی مجتهد دوره ناصرالدین شاه بود که شاگردانی نظیر سید جمال الدین اسد آبادی، دهخدا و حسن رشدیه داشته است.

نشانی : خیابان امام خمینی _خ شیخ هادی _ نرسیده به جمهوری

مسجد و ساعت مشیرالسلطنه(اولین ساعت شهری تهران )

این مسجد و مدرسه ساخته میرزا احمدخان مشیر السلطنه است و دارای صحن کوچکی با هشت حجره در سه طرف آن است و شبستانی ستون‌دار در جبهه شمالی و در مقابل جبهه قبله قرار دارد.

از ویژگی‌های این بنا وجود یک برج ساعت در شرق آن است که از معابر مجاور دیده می‌شود و به همین دلیل به مسجد ساعت نیز شهرت یافته است.

نشانی: خیابان مولوی _ نبش خیابان تشکری موحد

خانه انیس الدوله

خانه تاریخی انیس الدوله از عمارات ارزشمند پایتخت است.

جایی که امروز این خانه قرار دارد در دوران سلطنت ناصرالدین شاه شرق دروازه گمرک و اوایل ورودی شهر از سمت غرب بود .

خانه تاریخی انیس الدوله با معماری ارزشمند ایرانی - اسلامی قاجاری در دو طبقه و در باغی بنا گردید که این باغ نسبتا وسیع از دو رشته قنات مشروب می شد.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران (خانه امیر بهادر)

خانه امیربهادر یکی از خانه‌های باارزش دوره قاجاریه است که در خیابان ولی عصر، جنوب میدان منیریه  واقع شده است.

این خانه متعلق به مرحوم حسین پاشازاده معروف به امیربهادر جنگ؛ وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار بوده است و در حال حاضر نیز در تملک انجمن آثار و مفاخر فرهنگی می‌باشد.

عمارت امیر بهادر مانند دیگر عمارت های رجال دوره قاجاریه بسیار مفصل و بزرگ است و به روزگار خود در خور زندگی عریض و طویل وزیر دربار بوده است.این سرا شامل چند دستگاه خانه های بزرگ همچون اندرونی، بیرونی، دیوانخانه، حسینیه، حیاط خلوت، گرمابه، اصطبل و دیگر نیازمندی های زندگانی این گونه افراد است.

میدان حسن آباد

میدان حسن آباد از ابنیه دوره پهلوی اول است و تا قبل از طرح توسعه تهران چهارراهی کوچک بود.

سبك معماري اين ميدان كاملاً غربي است و نسبتي با معماري سنتي ايراني ندارد. نگرش غرب گرايانه اين زمان حكومت در سبك هاي معماري ايراني نيز نفوذ يافت يعني سبك معماري ساختمان هاي گنبدي. مشابه اين معماري در ساختمان بزرگ تخريب شده تلگراف خانه در ميدان توپخانه، ميدان مخبرالدوله، بانك تجارت( بازرگاني سابق) اصفهان و چند بناي ديگر ديده مي‌شود.

ميدان حسن آباد به سال ۱۳۰۹ با نام پهلوي در چهارراه حسن آباد سابق به بهره برداري رسيد. ميداني دايره شكل به شعاع ۴۵ متر و مساحت حدود ۶۳۵۸ متر.

موزه ثبت احوال( نخستین مرکز ثبت احوال کشور)

ساختمان گنجینه اسناد هویتی مفاخر کشور (موزه ثبت احوال) همزمان با انقراض سلسله قاجار و شروع حکومت پهلوی اول در محله حسن آباد در دو طبقه به مساحت ۷۸۰ مترمربع مشتمل بر اندرونی و بیرونی و باغ  به نام اداره احصاییه و سجل احوال ثبت شده است.

نشانی : خیابان امام خمینی (ره) _نرسیده به خیابان شیخ هادی

بازارچه چوبی

«چهارسوق چوبی در خیابان فروزش از کوچه شهید رضایی مجد به سمت پایین قراردارد که با چوب به شکل مخروطی شکل مسقف شده است و به همین علت آن را چهارسوق چوبی نامند.چهارسوق در چهارراه قرار دارد.

بازارچه تاریخی چارسوق (بازارچه سعادت) از جمله بناهای باقی مانده از تهران قدیم است که در تقاطع کوچه های زندی، توسلی، میثم و رضایی مجد واقع شده است.

بازارچه نائب آقا

این بازارچه هم در خیابان فروزش قرار دارد و تمام مختصات بازارچه های قدیمی را داراست. این بازارچه نرسیده به کوچه رضایی مجد قرار گرفته و در ۴ سوی آن ۳یا۴طاق ضربی وجوددارد.

این بازارچه که قدمتی معادل ۱۰۰ سال دارد، مربوط به اواخر دوره قاجار است. این بازارچه قدیمی و تاریخی دارای خصوصیات کامل و بارز یک بازارچه بوده و در مرکز این بازارچه سقفی با استفاده از سازه خرما، چوبی که روی آن را با ورق گالوانیزه پوشانده­اند، قرار گرفته است.

 اولین ایستگاه آتش نشانی

  ایستگاه ۱ آتش نشانی در ضلع شمالی میدان حسن آباد واقع شده و اولین ایستگاه شهر تهران به حساب می‌آید که در سال ۱۳۰۷ به دستور کریم آقا بوذرجمهری رییس بلدیه آن زمان، قبرستان قدیمی موجود در میدان حسن آباد (ایستگاه آتش‌نشانی فعلی) تبدیل به اداره ماشین‌های آب‌پاش شد .

کد خبر 3582251

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha