مجله مهر - در هر بسته کتاب نوروزی مجله مهر سه کتاب معرفی میشوند که در لینک زیر آن میتوانید بخشهایی از همان کتاب را مطالعه کنید.
سفر به قلهها
گزارشنویسی یکی از شیوههایی است که میتواند برای بیان یک حادثه به خوبی از آن استفاده کرد. این شیوه پُرطرفدار در میان اصحاب رسانه از جمله روشهای خوب ثبت وقایع تاریخی نیز محسوب میشود. روشی که مرتضی سرهنگی و هدایتالله بهبودی به عنوان دو خبرنگار جنگی به خوبی از آن استفاده کردهاند.
سرهنگی و بهبودی که در بسیاری از اتفاقات مهم تاریخ دفاع مقدس جز اولین شاهدان حوادث بودند، با استفاده از تکنیک گزارشنویسی و ذوق خدادادی خود به ثبت این وقایع پرداختهاند.
این دو نویسنده تاکنون گزارشهای زیادی را در ارتباط با وقایع دفاع مقدس نوشتند که پنج مورد از این گزارشها را در کتابی به نام «سفر به قلهها» منتشر کردهاند. البته نگارش یکی از این داستانها برعهده سیدیاسر هشترودی یکی دیگر از گزارشنویسان خوشذوق دفاع مقدس است.
نج گزارش جنگی که در این کتاب آمده به استثنای یک مورد، همگی در سالهای ۶۶ و ۶۷ به رشته تحریر درآمدهاند و در واقع مستنداتی هستند از اتفاقاتی تلخ که با زبانی نرم و بیانی دلنشین نگاشته شدهاند.
شیوههای گزارشنگاری در این کتاب حکایت از پختگی قلم نویسندگان آن دارد و در بسیاری از قسمتها به مرزهای داستان نزدیک شده و جاذبهای دوچندان ایجاد میکند. در پنج گزارش این کتاب درباره عملیات آزادسازی حلبچه، منطقه عملیاتی بیتالمقدس ۶، عملیات مرصاد، بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از مناطق آزاد شده و ... میخوانید.
اما شاید برای معرفی این ۵ گزارش، هیچ متنی بهتر از یادداشت مقام معظم رهبری بر این کتاب نباشد. ایشان در یادداشت خود بر این کتاب نوشتهاند: «گزارش اول، حرفهای و هنرمندانه، شرح کوتاهی از اولین ساعت بمباران سیانوری حلبچه، ارایه کرده است که بسیار مغتنم است و نیز اشارهای به وضع اسرای عراقی در پشت خط اول دارد که آنهم جالب و مهم است. گزارش کوتاه دوم از همان نویسنده است. گزارش بعدی که به زبان روزنامهای و در سبک گزارشهای مطبوعات غربی و بتقلید از آنها نوشته شده حاوی مطلبی چندان مهم نیست، بعلاوه که گسیختگی در ذهن و نارسائی در زبان هم گاه در آن هست، ولی از این جهت که تصویری ـ گرچه مبهم ـ از کردهای اتحادیه میهنی ارائه کرده، مغتنم است. گزارش چهارم درباره حمله عراق به جنوب پس از قبول قطعنامه (تیرماه ۶۷) و از آن جالبتر، شرح انهدام منافقین در غرب کشور و تپه حسنآباد است. گزارش خوبی است. تکیه بر بچههای جنوب (فقط) برایم مفهوم نشد هرچند ناگفته ماندن چیز مهمی در آن واقعه، برایم کاملاً مفهوم بوده و هست! گزارش آخر - از همان نویسنده- چیزی نیست جز قلمانداز یک نویسنده خوش ذوق که جز پاسخ به احساسات، هدفی از نوشتن ندارد...»
«سفر به قلهها» را انتشاران سوره مهر با قیمت ۵هزار تومان و در قالب اثری ۱۱۲ صفحهای روانه بازار نشر کرده است و تاکنون چهار بار تجدید چاپ شده است.
بخشهایی از کتاب را میتوانید در این لینک بخوانید.
پیغام ماهیها
گلعلی بابایی نویسنده توانمند ادبیات مقاومت کشورمان با توجه به وجود این خلا و در زمانی فشرده و اندک پس از اعلام خبر شهادت حاج حسین همدانی در سوریه، به سراغ خانواده این شهید رفته است و بخشی از خاطرات منتشر نشده او را گردآوری و بازنویسی کرده است تا از دل آن کتابی را با عنوان «پیغام ماهیها» منتشر کند.
«پیغام ماهیها» که پنجمین جلد از مجموعه کتابهای «بیستوهفت در ۲۷» محسوب میشود، کتابی ۵۱۲ صفحهای است که در ۴۲ فصل به بررسی سرگذشتنامه استاد جنگهای نامتقارن محور مقاومت و فرمانده پیشین سپاه حضرت محمد رسولالله(ص) پرداخته است.
نویسنده در این کتاب با استفاده از مصاحبههای حسین بهزاد دیگر نویسنده با سابقه ادبیات مقاومت با شهید همدانی فصول ابتدایی کتاب را به بررسی زندگی این شهید در دوران کودکی، سال های مبارزه با رژیم پهلوی، حضور در روزهای سخت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تاسیس سپاه پاسداران و عضویت در سپاه استان همدان و نبردهای داخلی جبهه کردستان پرداخته است و بعد از آن در ادامه به سراغ ماجراهای تاسیس لشکر ۲۷ محمد رسولالله(ص) با همراهی شهیدان محمود شهبازی، حاج احمد متوسلیان و محمدابراهیم همت رفته است.
اما بدون شک یکی از فصول منحصر به فرد و خواندنی این کتاب، فصل آخر آن است؛ فصلی که «آخرین پیامک» نام دارد و در آن خاطرهای از قول همسر شهید از آخرین سفر حاج حسین همدانی به ایران نقل میشود که بسیار اثرگذار و گیرا است.
البته بخشهایی از کتاب که مربوط به حضور این شهید بزرگوار در سوریه و آموزش نیروهای ارتش این کشور برای مبارزه با تروریستهای تکفیری است، هم جز بخشهای ناب این اثر محسوب میشود که در آن اطلاعات جالبی از حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه و دیدگاههای راهبری مقام معظم رهبری برای مبارزه با تروریستها مطرح شده است.
این کتاب با قیمت ۱۷۰۰۰ تومان از سوی نشر ۲۷ روانه بازار نشر شده است و در فرصتی اندک بعد از انتشار به چاپ دوم رسید.
میتوانید بخشهایی از کتاب را در این لینک بخوانید.
حاج قاسم
روزهای سخت جنگ تحمیلی مردان و دلاوران بسیاری را از این آب و خاک گرفت و البته مردان بسیاری را برای این آب و خاک باقی گذاشت که ادامه دهنده راه یاران پرکشیده خود باشند.
حاج قاسم سلیمانی یکی از این دلاوران است که پا به پای دوستان و همرزمان خود در اکثر اتفاقات مهم جنگ حضور داشته است و پس از آن اتمام جنگ چندین سال در قامت یک سرباز به مقابله با اشرار مرزهای شرقی کشور پرداخته است. همین تجربه باعث شد که او از سال ۷۶ به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتخاب شود و عملکردی را از خود به جای بگذارد که امروز بعد از ۱۸ سال، تبدیل به یک قهرمان ملی شود.
قهرمانی که کتابهای کمی در ارتباط با او نوشته شده است و شخصیتش هنوز در میان دوستدارانش به عنوان یک چهره جذاب ولی مرموز باقی مانده است. چهرهای که علی اکبری مزدآبادی در کتاب «حاج قاسم» به سراغ معرفی آن رفته است.
کتابی ۱۶۷ صفحهای در ارتباط با برخی از خاطرات و سخنرانیهای سردار سلیمانی در دوران دفاع مقدس که به وسیله این نویسنده جمعآوری شده است و در این کتاب براساس توالی زمانی چیده شده است.
وجود بیش از ۸۰ عکس رنگی از مقاطع مختلف زندگی سردار سلیمانی یکی دیگر از ویژگیهای جالب این کتاب است که تماشای آن، میتواند برای هر مخاطبی جذاب باشد. عکسهایی از روزهای جوانی سردار و حضور او در جبهههای جنگ تا عکسهایی از حضور او در کنار مقام معظم رهبری و دیگر فرماندهان شاخص نظامی کشور که همگی با ذوق نویسنده اثر از میان انبوهی از عکسها دستچین شده است و در کنار هرکدام از خاطرات ایشان درج شده است.
همچنین یکی دیگر از ویژگیهای شاخص این اثر، ترجمه و ارائه یکی از مقالات خارجی منتشر شده در ارتباط با سردار سلیمانی است که توسط یکی از پژوهشکدههای سیاسی آمریکا منتشر شده و نشاندهنده نگاه پُر از هراس و البته احترام غربیها، به شخصیت این سردار مبارز ایرانی است.
کتاب «حاج قاسم» هفدهمین اثر از مجموعه کتابهای «یاران ناب» است که توسط انتشارات «یا زهرا(س)» و با قیمت ۷۵۰۰ تومان روانه بازار نشر شده است.
بخشهایی از این کتاب را میتوانید در لینک مطالعه کنید.
نظر شما