اين شاعرمعاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بيان اين مطلب افزود : ما براي " كالا " و براي تحصيلات در رده هاي استخدامي درجه بندي قائل شده ايم ، اما براي شاعران چنين درجه بندي هايي وجود ندارد و هنر شعر از اين قانون مستثني مانده است .
محمد جواد محبت تصريح كرد : شاعران را نبايد از روي تحصيلاتشان درجه بندي و طبقه بندي كرد ، اين امر بر اساس كارو توليد ادبي شان شان ميسر است ، " شعر" درس و واحد دانشگاهي نيست بلكه يك موهبت است مانند صداي خوش ؛ و ممكن است خواننده اي صداي بسيار گيرا و ديگري مقداري پايين تر داشته باشد و اينها از نظر ارزشگذاري و تاييد شنودگان متفاوت هستند .
وي ادامه داد : شعر و شاعري هم بدين گونه است ، كساني كه موهبت هايي خدايي دارند و شيوه سخن آنها شيوه والايي است در اين جا مورد اجحاف قرار گرفته اند به خصوص كساني كه در شهرستانها هستند ، گاه كساني كه در مركز استان يا در مركز ايران به خاطر دسترسي داشتن به منابع تبليغاتي و رسانه ها و به خاطر نوعي داد و ستد ادبي از موقعيت هاي خوبي برخوردارند و زندگي قابل تامل و مرفهي دارند ، در حالي كه شهرستاني ها اين گونه نيستند .
اين شاعر ياد آور شد : مسئله ديگر ، موضوع اعطاي مدرك تحصيلي معادل به شاعران است ، چرا كه شاعران هم گروهي هستند كه بايد براي آنها از نظر سطح هنري ارزشيابي علمي شوند و به شاعراني كه كار والا و كتاب ارزنده و كارنامه ادبي خوبي ارائه داده اند ، از اين طريق بها بدهند .
وي خاطرنشان كرد : كار انجمن صنفي شاعران در واقع بايد پرداختن به همين مقوله ها باشد ، در كنار اين امور نبايد از موضوع مهم تلاش در جهاني شدن ادبيات ايران نيز غفلت كرد ، مي توان با ترجمه آثار شاعران به ديگر زبانهاي دنيا ، ادبيات فارسي را به جهان امروز صادر كرد .
محمد جواد محبت اظهار داشت : تدارك سفرهاي رفاهي براي شاعران كار چندان مهمي نيست ، اما تاسيس يك بيمارستان براي رسيدگي به مشكلات جسمي شاعران و نويسندگان امري ضروري است ، من از قول سيمين دانشور شنيده ام كه مي خواستند به ايشان جايزه اي به عنوان " تجليل " اهدا كنند و دانشور گفته است من هيچ چيز از اينها نمي خواهم ، من به جاي تجليل و جايزه به يك پرستار نيازمندم .
نظر شما