مسعود پسندیده در گفت و گو با مهر بیان کرد: کوی گلستان سبزوار در یکم اردیبهشت ماه به مدت دو روز میزبان همایش «کیچه» خواهد بود و در این همایش سعی خواهد شد تا از دریچه نگاه خلاق و متفاوت هنرمندان و علاقه مندان به موضوعات مربوط به این حوزه در شهر پرداخته شود.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر گفت: پرداختن به معضلات این بافت شهری جزو وظایف همایش «کیچه» نیست بلکه هدف از برپایی این همایش پر رنگ کردن مشکلات این کوی است تا نهادهای شرکت کننده برای حل مشکلات قدمی بر دارند.
پسندیده اظهار کرد: در این همایش دو روزه ما کوی گلستان را مانند یک ذره بین برجسته خواهیم کرد این اقدام کاملاً به صورت مردمی برپا می شود و ما به دنبال این نیستیم تا فضایی برای اضافه کردن وعده وعیدهای برخی مسئولان فراهم کنیم بلکه هدف اصلی معرفی هر چه بهتر کوی گلستان و از غربت خارج کردن این بافت شهری است.
وی گفت: در این همایش انتظار داریم مردم تفکرات خود را نسبت به اهالی این کوی تغییر دهند و با تردد خود در کوی گلستان و رفاقت با آن ها علاوه بر شناخت توانمندی های اهالی، صنایع دستی این هنرمندان را خریداری کنند و بازار کار و اقتصاد این مردم را متحول سازند.
پسندیده معرفی سبک زندگی اسلامی ایرانی بومی، افزایش آگاهی نسبت به تعامل صحیح شهروندی، معرفی توانمندی های صنعتی، هنری اهالی کوی گلستان، آسیب شناسی بافت شهری و شناسایی و معرفی هنرمندان را از جمله اهداف این همایش برشمرد.
وی همچنین اجرای مسابقات عکس، پوستر، فیلم و صنایع دستی در موضوعات مردم شناسی، حرف و مشاغل، معماری را از جمله موضوعات مسابقه این همایش ذکر کرد
کوی گلستان اسیر افکار غلط شده است
مسعود پسندیده گفت: حدود ۷۰۰ سال است که جمعیت پنج هزار نفری از کوی گلستان به عنوان نخستین ساکنین این شهر در بافت هشت هکتاری در قلب شهر سبزوار سکنی گزیدند اما متاسفانه القاء افکار غلط گذشتگان سبب شده تا دیگر شهروندان حس خوبی نسبت به این مردم نداشته باشند و آن ها را به عنوان «قربت» بشناسند.
وی افزود: همین امر طی سالیان گذشته سبب شده تا افراد ساکن در این کوی از عدالت اجتماعی محروم بوده در حالیکه اهالی گلستان نخستین شهروندان سبزوار بوده اند.
وی بیان کرد: این بافت شهری به لحاظ امکانات رفاهی، بهداشتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جزء محروم ترین نقاط شهری است و محرومتی که این بافت دارد برابر با دیگر نقاط شهری نیست.
پسندیده ادامه داد: برخی سوالاتی که ناجوانمردانه طی سالیان گذشته در ذهن مردم این شهرخطور می کرد این بود که چرا قلب شهر در دست غیر شمارها است چرا مدیریت شهری فکری برای جابه جایی و خرید املاک اهالی این کوی ندارد تا با تخریب این بافت و ساخت مجتمع های تجاری خوب مرکز شهر را ساماندهی کند و از این وضعیت آشفته خارج سازد.
وی تصریح کرد: به مرور زمان نگاه مدیران شهری به کوی گلستان تغییر یافت و دریافتند که باید در کنار نگاه گردشگری بحث عدالت اجتماعی در این منطقه را رعایت کنند گرچه مسئولان در گذشته تصمیم بر مهاجرت اهالی از کوی داشتند اما هم اکنون دریافتند که کوی گلستان در حوزه گردشگری سبزوار تاثیر بسزایی دارد چرا که در دل این کوی ما هنرمندان گمنامی را داریم که بواسطه آن ها می توان گردشگری را تقویت کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری سبزوار با اشاره به ارزشمندی کوی گلستان در حوزه گردشگری اظهار کرد: این یک بافت پویا و زنده است که ارزش آن از بسیاری از ابنیه های تاریخی بیشتر است.
وی بیان کرد: اهالی این کوی اساتیدی زنده در هنربدوی هستند که با رشد تکنولوژی بسیاری از هنرهای دستی از جمله خطاطی، خراطی، منبت و معرق رونق هنر از میان محلات دیگر رفته است.
وی افزود: اما هم اکنون در کوی گلستان هنرمندان گمنامی را داریم که با هنر دست آثار باارزشی را خلق می کنند و این ویژگی اهالی کوی گلستان است که با دست هنرهایی را خلق می کنند که برای نسل امروز تازگی دارد.
پسندیده گفت: نوع بافت اهالی و یکسری نکات برجسته از جمله صله رحم مواردی است که باید امروزی ها از این مردم یاد بگیرند حس همبستگی در دل اهالی این کوی موج می زند که در این عصر ارتباطات بی معنا شده است.
نظر شما