۱۳ فروردین ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸

معاون استاندار آذربایجان شرقی در اهر تاکید کرد:

ضرورت ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در اهر

ضرورت ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در اهر

اهر ـ معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بر ضرورت ایجاد بازارچه و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی در شهرستان اهر با مشارکت ادارات دولتی و بخش خصوصی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق پورمهدی معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ظهر امروز جمعه به همراه فرمانداران اهر و تبریز از نمایشگاه صنایع‌دستی شهرستان اهر بازدید کردند.

شهرستان اهر با قرار گرفتن در مرکز منطقه ارسباران صنایع‌دستی زیادی همچون ورنی دارد که عمدتاً این محصول تولیدی در شهر اهر و کلیبر و برخی مناطق مغان توسط ورنی بافان از جمله روستائیان و عشایر بافته می‌شود و همین صنایع‌دستی منحصربه‌فرد اهر و ارسباران، شهرستان اهر را به پایتخت ورنی ایران و جهان تبدیل کرده است.

ورنی که گاه به آن گلیم سوزنی نیز گفته می‌شود نوعی سوماک است، که بدون مراجعه به نقشه توسط دختران و زنان عشایر ارسباران و اهر بافته می شود.

در واقع ورنی نوعی گلیم یک رو یا گلیم فرش نما بدون پرز است و به سبک پود پیچی یعنی گذراندن پود اصلی از تار و پیچش نخ خامه به دور نخ های تار شکل گرفته و نقش می پذیرد. تفاوتی که در بافت گلیم و ورنی وجود دارد این است که در گلیم، بافت به صورت گره‌های منقطع انجام می‌شود و نقوش آن توسط پود شکل می‌گیرد و تار بوسیله پود کاملاً پوشیده می‌شود، در حالیکه در بافت ورنی ایجاد طرح و نقوش بر سطح آن توسط پودگذاری اضافی حاصل می‌شود و تار و پود هر دو پوشیده‌است.

پود اضافی، که پود اصلی خوانده می‌شود، مانند پود گلیم به صورت ساده از بین تارها عبور نمی‌کند، بلکه به دور تار حرکت پیچشی و غیره منقطع دارد.

گفتنی است نشانه‌هایی از قدمت ۳۰۰ ساله ورنی در منطقه ارسباران، اهر و منطقه مغان وجود دارد که حاصل خلاقیت ورنی بافان منطقه است.

پورمهدی در این بازدید اظهار داشت: با شنیدن خبر راه‌اندازی نمایشگاه نوروزی صنایع‌دستی در اهر لازم دانستیم تا در محل حضور یافته و از این نمایشگاه بازدید کنیم و از طرفی باید قدردان تولید و عرضه‌کنندگان صنایع‌دستی باشیم.

وی با اشاره به اینکه  امسال با شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری شده، یکی از موضوعاتی است که باید به اقتصاد داخلی متکی باشیم، گفت: برای این‌که بتوانیم به اقتصاد داخلی متکی باشیم باید به بحث صنایع‌دستی و محصولاتی که در داخل کشور تولید می‌شود توجه کنیم.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در راستای حمایت از اقتصاد و تولیدات داخلی، تصمیم داریم تا از صنایع‌دستی به نحو احسن حمایت کنیم چون تبریز نیز پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ و شهر جهانی فرش بوده و صنایع‌دستی بازوی کمکی این موضوع است.

پورمهدی بابیان اینکه رفع معضل بیکاری از جمله دغدغه‌های مسئولان آذربایجان شرقی است، افزود: همان‌طوری که جوانان بعد از اتمام تحصیل در دانشگاه‌ها اکنون با آموختن آموزش‌های صنایع‌دستی، محصولات تولیدی خود را در نمایشگاه‌های صنایع‌دستی همچون شهرستان اهر عرضه می‌کنند.

وی بر لزوم ایجاد نمایشگاه و بازارچه دائمی صنایع‌دستی در شهرستان اهر تأکید کرد و گفت: فرماندار اهر با مشارکت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اداره صنعت، معدن و تجارت، شهرداری اهر با کمک بخش خصوصی برای عرضه محصولات تولیدی و صنایع‌دستی همچون ورنی، گلیم جاجیم سفال و غیره با ایجاد نمایشگاه و بازارچه دائمی صنایع‌دستی رونق بیشتری به بخش صنایع‌دستی و جذب گردشگر ببخشند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: شهرداری‌ها ظرفیت بیشتری در ایجاد نمایشگاه‌های صنایع‌دستی دارند و به دلیل اهمیت ویژه این موضوع، شهرداری اهر با همکاری سایر دستگاه‌ها و نهادها و البته بخش خصوصی بتوانند  طی سال جاری نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی را در شهرستان اهر راه‌اندازی کنند.

پایتخت ورنی ایران برای استقبال از گردشگران آمادگی کاملی دارد

فرماندار شهرستان اهر نیز در این بازدید، گفت: یکی از محورهای توسعه هر شهرستان، علاوه بر ایجاد و تقویت زیرساخت‌ها، توسعه صنعت گردشگری و صنایع‌دستی است به همین منظور لازم است تا در شهرستان اهر بازارچه و یا نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی ایجاد شود.

سید محمدعابدی با اشاره به اینکه حمایت از تولیدات داخلی به‌ویژه صنایع‌دستی رشد و شکوفایی اقتصادی را در پی خواهد داشت، افزود: برای این‌که بتوانیم رشد اقتصادی را تحقق‌بخشیم بایستی با گسترش و ترویج صنایع‌دستی برای جوانان نیز شغل ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان اهر با داشتن صنایع‌دستی همچون ورنی که این شهرستان را به‌عنوان پایتخت ورنی ایران معروف کرده می تواند با گسترش بش از پیش این صنعت به اقتصاد خود کمک کند.

 

کد خبر 3587904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha