به گزارش خبرنگار مهر، مدیران دوتابعیتی که به نظر می رسد تعداد آنها در ورزش کم هم نیستند یکی از موضوعاتی بود که نهادهای نظارتی و از جمله سازمان بازرسی کل کشور سال گذشته با هشدار و تذکر کتبی به وزارت ورزش به طور جدی به آن ورود کردند و در خصوص تبعات منفی به کارگیری این افراد هشدار دادند به خصوص اینکه قانون مدنی هم بر منع حضور افراد با تابعیت مضاعف در مناصب حساس دولتی تاکید دارد و این موضوع حتی توسط شورای عالی امنیت ملی هم مصوبه شده است.
رئیس، دبیرکل، نایب رئیس (مردان و زنان)، خزانه دار و حتی مدیر روابط عمومی در فدراسیون های ورزشی مشاغل حساس ورزشی محسوب می شوند که افراد دو تابعیتی برای بر عهده داشتن آنها فاقد صلاحیت هستند چرا که در ماده ۹۸۹ قانونی مدنی به صراحت بر منع به کارگیری افراد با این شرایط در مشاغل حساس دولتی تاکید شده است:
« هر تبعه ايرانی كه بدون رعايت مقررات قانونی بعد از تاريخ۱۳۸۰ شمسی تابعيت خارجی تحصيل كرده باشد، تبعيت خارجی او كان لم يكن بوده و تبعه ايران شناخته میشود ولی درعين حال كليه اموال غيرمنقول او با نظارت مدعی العموم محل به فروش رسيده و پس از وضع مخارج فروش قيمت آن به او داده خواهد شد و به علاوه از اشتغال به وزارت و معاونت وزارت و عضويت مجالس مقننه و انجمن های ايالتی و ولايتی و بلدی و هرگونه مشاغل دولتی محروم خواهد بود. تبصره: هيات وزيران می تواند بنا به مصالحی به پيشنهاد وزارت امور خارجه تابعيت خارجی مشمولين اين ماده رابه رسميت بشناسد.»
در همین راستا و به دنبال پیگیری های سازمان بازرسی کل کشور برای جلوگیری از حضور مدیران دو تابعه در ورزش و فشاری که این سازمان به وزارت ورزش برای لحاظ کردن این قانون مصوب شورای عالی امنیت ملی داشت، این وزاتخانه توجه به این مهم را با کنار گذاشتن یکی از مدیران دو تابعه خود آغاز کرد طوریکه حیدر صادقی که پاسپورت کانادایی دارد، از مدیریت روابط بینالملل وزارت ورزش کنار رفت هر چند که پایان مامویت و مخالفت دانشگاه خوارزمی با تمدید ماموریت وی دلیل این جابه جایی عنوان شد.
بعد از آن هم حمزه ایلخانی زاده در فاصله ۲۲ ماه باقی مانده از ریاست چهارساله اش در فدراسیون چوگان از سمت خود استعفا داد اگرچه وی هم اعلام کرد دوتابعیتی است اما دلیل استعفایش این موضوع نیست.
اما نهادهای نظارتی همچنان پیگیر پرونده دوتابعیتی های ورزش هستند و مدیرانی که به خاطر داشتن تابعیت مضاعف، مدیریت شان کم لن یکن تلقی شده و باید از سیستم ورزش کنار بروند؛ مانند محمود مشحون، رئیس فدراسیون بسکتبال.
مشحون ریاستش در فدراسیون بسکتبال را از سال ۱۳۶۸ آغاز کرد و بعد از یک دوره چهارساله کنار رفت. وی سال ۱۳۸۱ دوباره به ریاست فدراسیون بسکتبال رسید و ۱۳ سال متوالی این ریاست را ادامه داد. مشحون در انتخاباتی که اول خردادماه سال گذشته برگزار شد، پس از ۶ ماه دوری از ریاست بسکتبال دوباره آن را به دست گرفت اما به نظر می رسید پنجمین دوره مدیریت مرد پیر بسکتبال خیلی زودتر از موعد مقرر تمام شود.
گفته می شود مسئولان نهادهای نظارتی در همین اولین روزهای کاری رسمی ورود دوباره به پرونده دوتابعیتی های ورزش را در دستور کار قرار داده اند. آنها که پیش از این روی کنار رفتن رئیس فدراسیون بسکتبال به خاطر داشتن تابعیت آمریکا دست گذاشته بودند، دوباره به این موضوع ورود کرده و در رابطه با آن تاکید کرده اند. بر همین اساس انتظار می رود به زودی و شاید طی روزهای آینده شاهد جابه جایی های مدیریتی در فدراسیون بسکتبال باشیم.
خبرنگار مهر به منظور پیگیری این موضوع و برای ارتباط با محمود مشحون و گفتگو با وی هم تلاش کرد اما رئیس فدراسیون بسکتبال که برای تعطیلات نوروز به آمریکا سفر کرده هنوز به ایران بازنگشته است.
به گزارش مهر، موضوع دو تابعیتی های ورزش امسال خیلی جدی تر از سال گذشته توسط نهادهای نظارتی پیگیری خواهد شد تا مدیرانی که این شرایط را دارند هر چه زودتر از مدیریت ورزش کنار گذاشته شوند.
نظر شما