خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: برگزاری و انجام برنامه های متنوع برای سرگرم کردن تماشاگران در اکثر مسابقات و رویدادهای ورزشی جهان یکی از مواردی است که مسئولان برگزار کننده تلاش می کنند برای هر رویداد بهترین برنامه را در نظر بگیرند تا تماشاگرانی که به ورزشگاه و یا سالن مسابقات می آیند بهترین بهره را از زمانی که می گذارند ببرند.
این اتفاق اما در فوتبال ایران سالهاست که با برنامه های تکراری صورت می گیرد و با وجود اینکه لازم است کارهای فرهنگی در ورزش هم وجود داشته باشد اما طبیعتا باید در کنار این برنامه های فرهنگی که اکثرا مذهبی (و البته لازم) هم هستند، برنامه های سرگرمی و ورزشی و آموزشی هم در نظر گرفته شود.
سازمان لیگ برتر روز گذشته برنامه های فرهنگی اش برای دیدار استقلال و پرسپولیس را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- تلاوت قرآن توسط منوچهر امینی، ساعت ۱۳
۲- اذان ظهر، موذن ابراهیم شعبانیان، ساعت ۱۳ و ۵ دقیقه
۳- دعای فرج حضرت ولیعصر(عج) توسط امید علوی، ساعت ۱۳ و ۱۰ دقیقه
۴- خیرمقدم و اجرای برنامه توسط محمدحسین مولایی و حمیدرضا احمدی و همچنین ورود پرچمداران سرخابی به پیست ورزشگاه به سرپرستی سیدرسول امینجواهری و پخش موزیک ورزشی
۵- اجرای موسیقی توسط خوانندگان صدا و سیما
۶- برنامه گرامیداشت روز ارتش و اجرای موزیک توسط گروه بزرگ نیروی زمینی ارتش
۷- گرامیداشت ولادت حضرت امام جواد(ع)
۸- ورود ۴۰ نفر با لباسهای نظامی (مردان نقرهای بدون حرکت) که صحنههایی از جبهه را بازسازیی میکنند
۹- ورود دو تیم برای گرم کردن ساعت ۱۶ و ۱۰ دقیقه
۱۰- تجلیل از ۲۹ جانباز سرافراز ارتش و نیروی زمینی
۱۱- ورود دو تیم به زمین به همراه کودکان ملبس به شعار فرهنگی و تلاوت قرآن توسط عبدالله علیبیگی
۱۲- بین دو نیمه مسابقه نیز مراسم قرعهکشی برای تماشاگران برگزار خواهد شد که به ۱۰ تماشاگر که بلیت الکترونیک خریدهاند یک شرکت ۱۰ جایزه اهدا خواهد کرد.
این برنامههای فرهنگی در شرایطی اعلام شده است که در همه سالهای اخیر همین آیتم ها جزو ثابت برنامه های سازمان لیگ بوده که بخش عمده ای از آن با افراد تکراری هم اجرا شده است. با این حال تاکید می کنیم که وجودچنین برنامه هایی با وجود اینکه ورزشی نیستند، برای ورزش ضروری است.
قطعا و حتما توجه به مسائل مذهبی، فرهنگی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تجلیل از جانبازان باید در همه برنامه ها جای داشته باشد و در این موارد به هیچ عنوان تردیدی نیست. اما سوال این است که آیا نباید سازمان لیگ برای تماشاگرانی که چندین ساعت وقت خود را در ورزشگاه سپری می کنند برنامه های متنوع تری در نظر بگیرد؟
آیا سازمان لیگ هزینه هایش را فقط برای چنین برنامه هایی انجام می دهد؟ روابط عمومی و بخش فرهنگی این سازمان در همه سالهای اخیر کدام برنامه جدید و هیجان انگیز را برای تماشاگران در نظر گرفته است؟ کدام برنامه فرهنگ ساز در ورزشگاه را اجرا کرده اند تا تماشاگران اشتباهات و بداخلاقی هایشان را به حداقل برسانند؟
مسئولان سازمان لیگ چه برنامه آموزشی و فرهنگی برای تماشاگران در نظر گرفته اند که علیه یکدیگر شعار ندهند و وقتی بازی شروع شد به بازیکنان حریف و داور احترام بگذارند؟ اگر قرار است کار فرهنگی صورت بگیرد باید در این راستا باشد نه برنامههای تکراری و بی تاثیری که تماشاگران هم خیلی به اجرای آن توجه نمی کنند و مشغول شعار دادن های خودشان هستند.
سازمان لیگ باید در کنار تجلیل از جانبازان و شهدا و ایثارگران که اقدامی بسیار پسندیده است، برای تماشاگران و آموزش آنها و تغییر رفتارهای آنها هم برنامه های در نظر بگیرد. تماشاگرانی که چندین ساعت را در ورزشگاه سپری می کنند طبیعتا به برنامه های شادتر و متنوع تری هم نیاز دارند و بهتر است روابط عمومی و بخش فرهنگی سازمان لیگ از هزینه هایی که برای برنامه های فرهنگی می کنند بخشی را هم به ایجاد تنوع و اجرای برنامه های جدید اختصاص دهند.
نظر شما