به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه نقاشیهای لوریس چکناواریان با عنوان «موسیقی روی بوم» دوشنبه ۳۰ فروردین ساعت ۱۷ در نگارخانه استاد ممیز خانه هنرمندان ایران افتتاح میشود.
در این نمایشگاه ۳۰ اثر نقاشی با تکنیک اکریلیک روی بوم همراه با نمایش فیلم از آثار استاد لوریس چکناواریان در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد.
لوریس چکناوریان آهنگساز و رهبر ارکستر سال ۱۳۱۶ در بروجرد به دنیا آمد. او تحصیلات موسیقی خود را از سال ۱۳۳۲ در هنرستان عالی موسیقی آغاز کرد.
مدتی بعد به وین عزیمت کرد و تا سال ۱۳۴۰ در فرهنگستان موسیقی این شهر به تحصیل آهنگسازی و رهبری ارکستر اشتغال داشت.
سپس به ایران بازگشت و ضمن تدریس در هنرستان عالی موسیقی و ترتیب دادن نمایشگاهی از سازهای ملی در انستیتو گوته تهران، تصدی صداخانه ملی هنرهای زیبای کشور را عهده دار شد.
چکناوریان در اواخر سال ۱۳۴۲ رهسپار اتریش شد و در سالزبورگ کار آهنگسازی را ادامه داد. دو سال بعد به آمریکا رفت و چندین سال در دانشگاه میشیگان به ادامه تحصیل در رشتههای آهنگسازی و رهبری ارکستر پرداخت.
وی در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و علاوه بر کنسرتهایی با ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر مجلسی و تلویزیونی ملی ایران و... (به عنوان رهبر مهمان)، آثار متعددی آفرید که اکثر آنها در تالار رودکی اجرا شد.
چکناوریان در سال ۱۳۵۱ به رهبری ارکستر اپرای تهران منصوب شد. چکناوریان پس از انقلاب در ارمنستان اقامت گزید و در ایروان به فعالیتهای هنری خود ادامهداد.
در کارنامه کاری چکناوریان آهنگسازی فیلم هم دیده میشود. موسیقی فیلمهایی چون «تنگسیر» امیر نادری، «من ایران را دوست دارم» خسرو سینایی، «پرتو یک حماسه» منوچهر طیاب، «بیتا» هژیر داریوش و «بشارت منجی» نادر طالبزاده از جمله آثار چکناوریان در حوزه موسیقی فیلم است.
چکناوریان از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۰ رهبری ارکستر فیلارمونیک ارمنستان را برعهده داشت و بیشتر در ارمنستان به سر میبرد. به مدت ۳ سال نیز برای اجراهای خیریه با این ارکستر در وین بود.
اواسط دهه هفتاد او به ایران آمد و به عنوان رهبر مهمان اجراهای فراوانی را با ارکستر سمفونیک تهران داشت و دوره رهبری او بر این ارکستر از جمله دورههای پرفروغ ارکستر سمفونیک تهران به شمار میرفت.
نمایشگاه نقاشیهای لوریس چکناواریان با عنوان «موسیقی روی بوم» تا ۵ اردیبهشت دایر است و علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند همه روزه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ به نگارخانه استاد ممیز خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
نظر شما